ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бетонираха дърво в Кючука
Автор: Васил Динев 17:12 / 18.09.2016Коментари (16)11768
Странни методи се практикуват в пловдивския квартал "Кючук Париж", видя бдителен пловдивчанин. Снимки на буквално бетонирано дърво той изпрати в редакцията на Plovdiv24.bg.

Мястото е бул. "Никола Вапцаров" между сградите на бар "Камео" и банков клон.

"На въпросното място дървото е залято с някаква бетонно-асфалтова смес. Както се вижда няма как да се напоява то при всеки дъжд, но добре, че дървото е голямо, та силните му корени са пропукали малко бетона. Даже от пукнатините е пробило и едно храстче. Тук проблемът е с какъв акъл някой "умник" е решил да запечата един от "белите дробове" на града.

В интерес на истината трябва да се отбележи, че това не е патент само на някой индивид от пловдивския квартал, защото такива случаи сме виждали и в други градове на иначе китната ни родина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
това не е за първи път да асфалтират дървета
+1
 
 
Е там е позволено ....Кючука сам по себе си говори ....Защо аджаба се бетонира дърво.....Бетонирани мозъци ....бетонирано мислят!:)..и само това ли ...? ....колко има още ...
+1
 
 
Около над почти всички са такатак. И аз съм изумена.
-1
 
 
като гледам е от на Галфона времето....а как "загрижения" гражданин го е намерил и къде се е наврял да го намери това бетонирано дърво може само да гадаем по снимките.....едва ли общината има нещо общо.....
0
 
 
там където са и другите когато трябва да се подрязват дърветата всяка година . Нямам нищо против природата само тя да се поддържа . С извинение когато това дърво почне да руши плочките , както се вижда на снимката и общината не си свърши работата някой хора взимат нещата в свой ръце , както сметнат за добре
0
 
 
Без да обръщам внимание на всички коментари, ще кажа следното: града е пълен с абсолютно неподходящи дървета, чиито корени съсипват тротоари, улици, подкопават основите на сгради, клоните при силен вятър събарят керемиди от покривите, цветовете при окапване създават истинска мизерия. Казвам го от ЛИЧЕН ОПИТ! Това, че навремето комунистите са внесли възможно най-глупавите дървета за градска среда от Виетнам, не означава, че това трябва да се търпи занапред! Точно пред входната врата на нашата къща има дърво, което беше започнало да руши плочките вътре в двора, да не говорим, че едва се минаваше с бебешка количка покрай него. С голям зор успяхме да убедим чиновниците в общината поне корените да поорежат и да ги оградят така, че повече да не се разпространяват. Специално в Кючук Париж тротоарите и пътната настилка са толкова разбити от надигнатите корени, че майките /и не само те/ са принудени да слизат на платното. Е, питам аз - не трябва ли този абсурд да започне да се оправя или ще мрънкаме за "белите дробове" и ще ставаме заложници на едни недомислици. Може поетнапно да започне подмяна на и без друго вече доста старите дървета с подходящи за градска среда, които не нанасят щети на останалата среда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Удвояват околовръстното на Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: