ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Александра Богданска ще изстиска Лудия репортер докрай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 19.09.2016Коментари (24)36718
©
Десетки хиляди левове може да прибере Мис Баскетбол Александра Богданска. Тя вече е обсъдила ситуацията с юристи и е решила да потърси правата си за грозните обиди и помията, която се изля в интернет върху името й, предаде "България днес".

Mис Национален отбор със сигурност няма да си тръгне с жълти стотинки при евентуален процес срещу Даниел Петканов, репортерът от "Часът на Милен Цветков". Ако той не докаже, че тя е леко момиче, ще трябва да си плаща солено за медийната атака, а Богданска ще се събуди богато момиче.

Дългокраката красавица стана обект на подигравки в социалната мрежа и медиите, след като бившият й - Даниел Петканов, известен като Лудия репортер, разпространи текстове по неин адрес, в които я нарича "курва" и намеква, че е проститутка. Той бе безпощаден към приятелката си, която доскоро наричаше жената на живота си, и разпространи нейни интимни снимки от личния й мобилен телефон.

Скандалът се разрази в средата на август, след като репортерът на Милен Цветков хванал благоверната си в палав чат с италианец. Ровейки в телефона й, докато тя спи, той успял да открие и снимки на приятелката си в частния самолет на богатия чужденец. На една от тях двамата се целуват страстно, а на друг фотос италианецът е пъхнал пръст в устата на девойката, наподобяващо сексуална игра.

След скандала Александра бе приета в центъра по психично здраве в столицата с нервен срив. Там манекенката прекара няколко дни, след което бе изписана за домашно лечение със силни успокоителни, разкриват нейни близки. Девойката не е влизала в профила си във Фейсбук от 4 септември, тъй като не можела да понесе писанията под снимките си. Там познати и непознати я обиждат, правят вулгарни колажи и й се подиграват.

Александра е без мобилни телефони в момента, тъй като близките й искат да спасят психиката й. Лекарите са категорични, че Богданска е в нервна криза заради скандала, и са описали състоянието й в медицинско, което ще бъде предоставено в съда.

Богданска не очаквала подобна постъпка от гаджето си Петканов, особено след като той бил наясно с това какъв живот води един професионален модел, споделят близките й. През последните месеци Лудия репортер бил буквално изхранван от красавицата, която получава задоволителни приходи от работата си по снимки и участия в чужбина. Твърди се и че Александра искала да зареже Даниел и именно това го накарало да започне да проверява телефона й.

"Никой няма право да вреди на другия заради начина му на живот и да го подлага на подобно публично унижение", категоричен е адвокат Валентин Димитров от Стара Загора. Той е сочен за един от защитниците с работещ морален компас у нас, а името му нашумя, след като пое безвъзмездно защитата на изнасилената Мария Г., обвинена в убийството на рецидивиста Богдан Динев-Фаса. 

"В крайна сметка личният живот на това момиче си е само нейна работа, а тя дори не е била омъжена за въпросното момче. За какви задължения към любимия можем да говорим, след като нямат брак", пита риторично адвокатът.

Александра Богданска ще търси правата си по гражданско-правен път, както и по Наказателния кодекс. 

"В следващите 5 години момичето има право да пусне тъжба по член 54 от Закона за задълженията и договорите за "непозволено увреждане", вследствие на което тя е получила морални вреди и душевни терзания, които са имали негативно въздействие върху психиката й - отрицателни емоции, лишаване от радост и понижаване на самочувствието и публично унижение", обясни адвокат Димитров.

За подобни обиди, които ще се отразят на бъдещето на Богданска, гражданският иск може да достигне десетки хиляди, за да има дисциплиниращ ефект една евентуална присъда на Петканов.

Освен това Богданска ще се защити и на основа чл. 148 - за обида и клевета, изнесена в публичното пространство, във връзка с член 146 и член 147 от Наказателния кодекс за класическа обида и клевета. Когато заведе исковете си, Богданска не само ще може да бъде обезщетена за нанесените й неимуществени вреди, но и при всяко следващо деяние на Лудия репортер, с което уврежда момичето, той ще носи нова и гражданскоправна, и наказателна отговорност.

Освен Лудия репортер Александра ще се брани законово и от всички недоброжелатели и вулгарни непознати, които заляха профила й в социалната мрежа. В него те я обиждат, наричайки я с различни имена, като създават нови и нови колажи с нейния лик, с което й причиняват системен психически тормоз. 

Фасулска работа е за разследващите да установят лицата, които стоят зад профилите във Фейсбук, така че всеки, дръзнал да обижда във Фейсбук и другите социални мрежи Богданска, ще получи призовка, заканват се близките й.

Санкциите за интернет нападателите на моделката ще се определят от съда по справедливост. Ако момичето изпадне в тежка депресия или направи опит за самоубийство, обезщетенията могат да скочат над 100 хиляди лева. Освен това близките й събират всички медийни публикации и следят медиите за изказванията по адрес на Богданска.

Ще бъдат отсети тези публикации и репортажи, които са я разстроили, а на авторите ще бъде търсена сметка по член 49 от Закона за задълженията и договорите за безвиновната отговорност на медиите. Ще бъдат съдени тези, които са разпространявали клеветнически и обидни материали. Същевременно Лудия репортер ще трябва да докаже пред Темида думите си - че Александра е получавала пари за секс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Бре! В това общество ку**ите са на почит! Поведение като това на тоя боклук "модел" трябва да се порицава от обществото - публично. В случая на всички е ясно, че тая е именно онова, което твърди бившият й, както и че приказките за нарушеното й психично здраве, възможни опити за самоубийства и т.н. са само измислици за това да може парцала да измъкне някой лев по съдебен път и да си отмъсти на Петкана за това, че каза на цялата нация що за боклук е тя всъщност. Разберете, че нямате никакво морално право да я защитавате. Да я беше набил - да го съдим и ние и съда. Но това, което той направи е да посочи нея и аморалните й постъпки с пръст и за да ги осъдим ние. Няма защо някой да се сърди, че е казана и показана ИСТИНАТА. Жалко ще е ако Петкана го осъдят да й плати каквото и да е на тая труженичка. Тя си е заслужила унижението!
0
 
 
Нека да прибере маика ти мрасно копеле
0
 
 
Имам едно клечки за зъби тук, ако такова да и услужа на момата! Няма да я върнем.
0
 
 
".....особено след като той бил наясно с това какъв живот води един професионален модел..." - Е, те тая кифла официално каза, че моделките са си проститутки и шафрантии! :)
0
 
 
Стига глупости каква била неговата постьпка...Никаква,снимка,снимки..Да не се е снимала.А що се отнася до нея няма как да е изкараме света вода ненапита ,а видиш ли той споделил и е...Колкото и да сьм феминистка немога да толерирам такива..както и да ги наричат/няма да квалифицирам...
0
 
 
к**вето квото и да ви говори става въпрос само и единствено за финансиране :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: