ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Така изглежда отвътре затворът в Пловдив, установиха изтезания!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 20.09.2016Коментари (22)49250
В местата за лишаване от свобода системно се нарушава правото на личен живот при провеждане на удълженото свиждане. Това констатира проверка на заместник-омбудсмана Диана Ковачева и експерти от Националния превантивен механизъм /НПМ/ към институцията на обществения посредник в затвора в Пловдив.

Там излежават присъди общо 485 души. Налице е пренаселеност, като се взимат мерки за достигане на нужния стандарт от 4 кв. м. на човек. При добро поведение лишените от свобода се награждават с удължено свиждане със семействата си. 

Това обаче се осъществява под прякото наблюдение на камери и надзирател, което е нарушение на чл.32 ал.2 от Конституцията, който гласи, че личният живот на гражданите е неприкосновен.

Друго системно нарушение в местата за лишаване от свобода в България е нехуманното 24-часово заключване с белезници към болничното легло при открити външни постове в болници. 

Такова фиксиране в продължение на дни като утвърдена практика, включително и в затвора в Пловдив, се оценява от зам.-омбудсмана и проверяващия екип като изтезание. 

Ковачева посети и пловдивския арест, там установи 4 случая на полицейско насилие при 24-часово задържане на територията на ОД на МВР в Пловдив и Плевен. 

Положителна констатация е 65-процентната трудова заетост в пловдивския затвор, която е най-високата сред местата за лишаване от свобода в България. Проверката установи още, че в общежитието от открит тип всички лишени от свобода се трудят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Наказанието е са са лишени от всичко и са размишляват върху деянията си ,А не да им се осигурява лукс.
+1
 
 
Все едно си на бригада за ягоди в UK рџ?ѓ
0
 
 
А че имат телефони и се тагват във Фейсбук отчитате ли като грешка?
+1
 
 
Ами да им осигурят петзвезден хотел. Нали са наказани. Как ще разберат , че са наказани. То роми, то бежанци, Всеки тръгнал права да търси. Само българинът няма право. Ще ни изнасилват, ограбват убиват и нашето право е да търпим.
0
 
 
е*ати концлагера.Интересно ми е тези който грабят милиони от народа колко дни ще издържат там.
+3
 
 
Нарушени им били правата! А хората, които тези същите са убили, ограбили или изнасилили, те не са имали никакви права, нали - нямали са право да живеят, нито да носят пари в портфейла си, нито сами да решават с кого да правят секс, още по-малко пък някой им е дал правото да се защитават, когато ги нападат (случаят с Мария от Стара Загора, която уби изнасилвача си, го потвърждава). За пореден път се убеждавам, че в България права имат всички други, освен нас, които работим и внасяме данъци, за да съществува все пак тая държавица!!!
+1
 
 
Какъв член 32,каква алинея 2 бе хора ? нали там са лишени от граждански права и всички приказки са абсолютно ИЗЛИШНИ,ама този искал това,другия искал онова,като излязат от затвора тогава да си търсят правата и да си отстояват вижданията по всички въпроси.Щом са влезнали в затвора ЩЕ ТЪРПЯТ,докато са там ТАКА ЩЕ Е !!!
-3
 
 
Тва е на двеста метра от затвора бре .вътре са по 20_25 човека в килия и тука някви кифли и мърши ша ми говорат за затвора.направо си триите тъпотиите да не въ пичвам
0
 
 
Къде е библиотекта? Не е ли по-добре да има библиотека, а не телевизори? Ама ще вземе пък да излезнат по-грамотни от "честните" хора навън...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: