ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин в патова ситуация, полицай го плаши със съд!
Автор: Васил Динев 17:01 / 21.09.2016Коментари (30)15230
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на сайта, за да разкаже какво е преживял днес:

Здравейте. Неволно станах участник в доста неприятна ситуация на улица "Радецки" №18а до Данъчното. Ще се опитам да карам по-накратко, защото "сагата" е направо убийствена. 

В общи линии, минавайки по ул. "Драган Цанков" (малката улица до Markovo tepe Mall, която ви изкарва на бившото заведение "Мохито"), вие ставате участник в жалко подобие на хоръра Saw ("Пъзел"). 

Играта е следната:

Когато преминете по ул. "Драган Цанков" и завиете наляво (единственият възможен избор ("Гладстон" е в ремонт)) по ул. "Иван Андонов", опитвайки се да изпъплите от целия този ужас (затворени/забранени улици + ремонт) и установявате, че единственият ви изход, след това е надясно (по ул. "Радецки" в посока "Гладстон", там до вчера беше отворено).  

"Уловката" е, че изходът на улица "Радецки" надясно към "Гладстон" също е затворен от самия ремонт (до вчера се минаваше). Между другото нямаше знак за ремонт на съответната улица.

Както и да е, тръгвам да се махам от там, защото бързам и за работа (бях в обедна почивка). Тръгвайки да се връщам обаче осъзнавам, че:

Както казах "Радецки" надясно е затворена за ремонт - наляво е забранено да се минава (еднопосочна улица). Назад по ул. "Иван Андонов", откъдето дойдох - също е забранено!

Казах си "по дяволите", минавам през данъчното и излизам на "Васил Априлов", забранено не забранено, няма да спя там я.

Тръгвайки да минавам от там, видях 2 мотора на звено "Сигма" към КАТ, казах си нормално при това объркване са сложили полиция, за да контролира трафика.

За мое нещастие "ударих на камък", полицаят ме отби и реши, че "ще се глобяваме". В този момент започнах да му обяснявам ситуацията, въпреки че според мен за да спрат някои за проверка или нарушение - първо трябва да се запознаят с пътната обстановка, знаците наоколо и т.н. 

Както и да е аз му обясних на господин полицая, като той започна да спори с мен и да ме убеждава, че има начин да мина към "Гладстон" (тоест през ремонта...). Добре че наблизо започнаха да се събират много хора и всички вкупом започнаха да обясняват на полицая за "казуса", който се е образувал след затварянето на "Гладстон".

Добре че имаше и един човек от "Паркинги и гаражи", които също обясни на полицая, че там редовно стават скандали за предимство и т.н.

Полицаят яхна мотора и тръгна да преглежда знаците, убеден в правотата си. Аз бях сигурен, че няма откъде да се върне и за това започнах да снимам видеоклип, на който съответно снимах полицая как минава по същия начин като мен и "нарушава закона".

Като дойде, си мислех, че ще се извини и ще ми върне книжката, като след това ще обезопаси района с цел да няма ПТП-та и разправии на шофьори. 

Да, ама не! Започна да се заяжда за това, че съм го снимал, започна да сипе заплахи, че ще ме съди и дори щял да ми напише акт за това.... представяте ли си. 

Аз започнах да му обяснявам, че това няма как да стане, при което започна да крещи, че ако иска, може и за знака да ми напише акт. Съответно му отговорих, че актът ще отпадне веднага, особено при наличието на толкова много свидетели (поне 10 човека) и клип.

Обясних му, че бързам и ми губи времето, докато зад гърба му хората се чудят как да се разминат и минават още "сума ти" хора хванати в капана. Накрая със 100-часови уговорки ме пуснаха да си ходя.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А ПОЛИЦАЯТ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ИМАШ ПРАВО ДА ГО СНИМАШ И БЕЗ НЕГОВОТО РАЗРЕШЕНИЕ КОГАТО СЕ ПРАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ
0
 
 
Аз бйач на това мийасто преди седмитза! Много е обуркано! Трйабва да си проставаме и да не пишем глоби, след като не е регулирано както трйабва! Политзийата не трйабва да ламти за ПАРИ само! По вазно е увазението и разбирателството, ако нйакои сгреши!
0
 
 
Богоев след като съзнателно си нарушил знака за да не въртиш през гарата какво правиш пишман репортажи. За транспортни ад ще се сърдиш на кмета. Никога няма да се оправи нашата държава, защото трябва да сменим мисленето че все ние трябва да прецакваме другите. Не говоря за теб а за цялото ни мислене на народа :)
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 22.09.2016 г.
+2
 
 
По въпроса с това дали има право да снимаш някой или не мисля че никой не може да ти забрани да снимаш които и да е било на улицата защото ако се искаше разрешение то тогава цялата държава е в нарушение с пътните камери, с камерите за скорост, с камерите за преброяване, видео наблюдението (частно и държавно), с всяка снимка в която са попаднали случайни хора..... ако има такъв закон някой да го сподели кой е че да видим какво точно се забранява защото не си спомням някой да ме е питал дали всички тези горе споменати камери могат да ме снимат!
+1
 
 
Общината пак не си свърши работата! Всеки работен ден съм в този участък. Още от преди ремонта, трябваше ул. "Иван андонов" да стане двупосочна в участъка от ул. "Радецки" до ул. "Й. Йовков". След започването на ремонта, пък, някои знаци трябваше да бъдат премахнато, а движението по тези улици - реорганизирано! "Най-добре" се справят живеещите на ул "Захари Стоянов" (между "Гладстон" и "Иван Андонов")! Те махат "пречещите" им знаци, а общината не си прави труд да проверява състоянието на пътните маркировки!
+2
 
 
Живеем в някаква малоумна приказка с трагичен край - при положение, че самият полицай се е убедил, че НЯМА как да се премине през въпросното място, е продължил да се заяжда и да сипе заплахи.
+10
 
 
До въпросният господин полицай ако някога прочетете това, докато сте с униформа и изпълнявате служебния си дълг, то Вие не сте нищо по различно от един подвижен светофар който мога да снимам колкото си искам. Когато не сте на работа тогава Вие сте си в правото да не бъдете сниман, но с униформа ли сте нещата са коренно различни. Целия проблем идва от там че и униформените не си знаят законите които се опитват да налагат, на базата на които искат и да ни санкционират...
+4
 
 
Искало се разрешение, за да го снимаш?! Пхахахахах " Уот Дъ Фак " :) :) :) Кой им е набил в кухите лейки тия небивалици не знам само... че си и вярват, че се и заяждат хахахахха. Изобщо няма такова нещо и, ако искам ще обикалям цял ден след него по улиците и ще го снимам!!! Той е униформено, длъжностно лице, по време на смяна... а за капак е и на улицата, а не в къщата си, с любовницата! Ще го снимам колкото си искам, че за капак и жалба ще подам с/у него, стига да пожелая! да не говорим, че тия от " Сигма " не са никакви полицаи, камоли катаджии, че да пишат актове! ;) Отделно от това... целия град е толкова леща... и ще е поне още 2 години... че няма квартал и улица през която да се мине спокойно и без нарушение! Да вземат малко да се организират.. и да си гледат повече работата и те и цялата община... с всичките възможни институции в нея... за да работят за нас ( гражданите ) и в наша полза... а не, за да се перчат и правят на много важни и интересни, щот не знаят къде се намират, камо ли смислена работа да вършат, и в облага на обществото! ;)
+6
 
 
Днес движението в Пловдив беше пълен ад! Другата седмица започва панаирът... Вместо да се стремят да помагат и да осигуряват безопастността на движението, полицаите се стараят да си изпълнят плана със съставени актове и фишове (ако имат такъв). Бих искал в тяхно лице да виждам помощник на пътя и в пътната обстановка, а не "пъдари", за които все някъде "съм сгазил лука".
на 21.09.2016 г.
0
 
 
Може и нарочно да дебнат там точно! Имаш късмет че е имало хора и то съвестни защото можеха да ти счупят телефона в опит да извадят и осветят лентата. Не се шегувам. Да снимаш милиционер е доста рисковано начинание,те ненавиждат това защото може да са глупави но са хитри!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: