ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето как е станала жестоката катастрофа в Пловдив, при която загина невинно момиче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:31 / 29.09.2016Коментари (20)45377
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Михаил М., на 22 г., за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил смъртта на 19-годишната си приятелка - престъпление по чл. 343 ал. 1 буква "в" във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, извършено при форма на вината престъпна самонадеяност. Ето какво казаха още от прокуратурата:

На 12 юни 2015 г. Михаил М. се движел по бул. "Източен" в Пловдив с лек автомобил "Сеат Толедо" в посока към кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза". 

С него била приятелката му - 19-годишната И.М., която пътувала на предната седалка. Колата се движела със скорост около 94 км/ч. В този участък платното за движение са състои от четири пътни ленти, предназначени за продължаващите напред автомобили и за завиващите наляво и надясно. 

Михаил М. имал намерение да продължи маршрута си направо по бул. "Източен" в посока към стадион "Христо Ботев". Преди още автомобилът му да достигне кръстовището, светещата дотогава зелена светлина на светофара, регулиращ движението по участъка, се сменила с жълта, а след това и с червена, въвеждаща забрана за преминаването. 

Независимо от това обвиняемият решил да премине през кръстовището, като разчитал, че чрез високата скорост ще избегне възможен инцидент. В този момент колата му бил ударена от завиващ наляво лек автомобил "Рено Еспейс". 

Лекият автомобил, управляван от Михаил М., се завъртял и се ударил в електрически стълб на тротоара, от което купето се деформирало. На място пристигнали аварийни екипи, които успели да отворят предната врата и извадят водача и пътничката. 

19-годишната И.М. е била откарана в болница, където, въпреки проведена спешна операция, починала от остра кръвозагуба.

Според назначената автотехническа експертиза основна причина за пътния инцидент е навлизането на водача на лекия автомобил "Сеат Толедо" в кръстовището по начин и в момент, когато това не е било безопасно - на червен сигнал на светофара.

Според вещите лица той би имал техническа възможност да избегне удара с лекия автомобил "Рено Еспейс" чрез безопасно спиране при движение със скорост 50 км/ч, позволена за населените места, но е управлявал автомобила си със скорост около 94 км/ч. По делото са били разпитани 12 свидетели и приобщени заключенията на назначените експертизи.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Михаил М. е обвинен, е от 2 до 6 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.



Още по темата: общо новини по темата: 4
13.06.2015 »
12.06.2015 »
12.06.2015 »
12.06.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Какво се е деформирал това не е кола ,това е пълен боклук! Как може?!? След удар с 94 км/ч и няколко завъртания скоростта при импакта е била не повече от 50км/ч тия са за съд! Съдете фолксваген и сеат!!! Това не е кола ,а преса - гробница на колела!!!!! СМЪРТ ЗА ФОЛСВАГЕН!!!!! СМЪРТ!!!!!
0
 
 
Експертизата направо ме смая - "...основна причина за пътния инцидент е навлизането на водача на лекия автомобил "Сеат Толедо" в кръстовището по начин и в момент, когато това не е било БЕЗОПАСНО - на червен сигнал на светофара." Тези "експерти" не знаят ли, че минаването на червено е ЗАБРАНЕНО, а не просто не-безопасно??? Или някой ги е бил с парички през ръцете, та са отворили ЗДП на грешна страница?! Жалко за момичето, само това мога да кажа! Но нещата няма да се оправят, докато имаме подобни размити формулировки за ДОКАЗАНИ нарушения, докато имаме такива "експерти" и най-вече такова "правосъдие", което узаконява абсолютни нелепици.
+5
 
 
Не знам, нещо сериозно куца в българското законодателство! Не може да караш с 94км/ч в града, да влезеш в кръстовище на червено, да убиеш човек и присъдата ти да е две години! Просто няма логика... Само за това, че е карал с 94км/ч в градски условия би трябвало да има присъди от по две години! Отделно всичко останало... Нещо наистина не е както трябва и те резултатите са налице: по света се водят войни с по-малко жертви, отколкото у нас се дават по пътищата.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 29.09.2016 г.
+2
 
 
За съжаление поредната УСЛОВНА присъда.
+3
 
 
Тогава маса народ твърдяха, че Сеат-а не се е движил с превишена скорост. И се опитваха да хвърлят цялата вина на Рено-то. Откакто има леви секции по кръстовищата някой да е чул за подобен инцидент на това място? Или на друго кръстовище с лява секция на светофара?
0
 
 
Спомням си как ожесточено коментирахме случая. За такова усукване, каквото виждаме на снимката е реално да е карал с 94 км/ч. Също смятам за недостатъчен срокът от 2 до 6 години в затвора за този престъпник. Той УМИШЛЕНО е нарушил закона, с което е предизвикъл смъртта на друг човек. Доживотната присъда ще е справедливо.
+6
 
 
ДОЖИВОТНА присъда за тоя малоумник !!!! ДО КОГА ще се избиват млади хора по улиците на България , ДО КОГА ?! След 3 години освобождаване за "добро поведение" ще дойдат и опреснителните курсове за книжка и какво имаме - Отново убиец на пътя
+12
 
 
И веднага си проличава двойния стандарт, който са приложили при случая с миризливия грък (най-вероятно със съответното заплащане на съдията)! Ситуацията е абсолютно идентична, но въпреки това, в другия случай обвиниха и завиващия наляво, който удари гръка!
+13
 
 
Сега съответно ще наложат най-лекара мярка от 2 години и за добро поведение още следващата година ще е на свобода! За жалост обаче момичето няма да се върне!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: