ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След сигнала за тормоз над дете: Слагат камери в пловдивски ясли!
Автор: Мариана Панчева 14:26 / 04.10.2016Коментари (45)20769
© Plovdiv24.bg
Въвеждане на система за видеонаблюдение в детските ясли на "Централен" обмисля районната администрация. За идеята пред репортер на Plovdiv24.bg съобщи кметът на района Георги Стаменов във връзка с оплакването за насилие над дете в "Детска ясла на мечтите".

"В момента изготвяме проект за камери във всяка една група, на входовете и по коридорите в три от четирите ясли в района. Остойностяваме го и когато имаме яснота за нужните пари, ще търсим финансиране за реализацията му", поясни Стаменов. 

Идеята на районния кмет е всеки един родител чрез персонален код да наблюдава детето си във всеки един момент какво прави. 

"Техническа възможност има. Самото изграждане няма да отнеме повече от месец", категоричен бе Стаменов.

Във връзка със случая с битото дете, кметът на "Централен" бе категоричен, че казусът е приоритетен и ще бъде проверен. По думите му към момента всички преподаватели от яслата твърдят, че няма такъв случай. 

"Още повече и през последните години не е регистрирани подобни инциденти, а обикновено, когато има подобни инциденти, то те са системни. Разговарях с други родители, те са доволни от яслата", заяви Стаменов и разказа, че оплакванията за детето са за времето между 16 и 30 септември. 

Това означава обаче, че двата инцидента трябва да са се случили при две различни жени. Едната служителка е сменена от директорката с друга веднага след като майката се е оплакала още първия път. 

"Отделно не съм видял още предоставено медицинско", обясни той.

"Искам в следващите дни да излезе цялата истина. Ако има нарушение от страна на персонала, ще се понесе отговорност. Ако обаче има внасяне на смут, също ще трябва да бъде поета отговорността", коментира още Георги Стаменов.



Още по темата: общо новини по темата: 5
15.10.2016 »
06.10.2016 »
04.10.2016 »
04.10.2016 »
03.10.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Фнимавайти Бай Брадър Гледа и ФсичкУ виждЪ - то хубаво камери, ама сега ще трябва и човек на 24 часа смяна да гледа записите :)
0
 
 
Във всички да сложат! За да имат родителите възможност да наблюдават децата си!
0
 
 
Адекватно решение - точно вчера се чудих защо не сложат едни камери във всички помещения в детските заведения, и няма да има проблеми от подобно естество.
0
 
 
Жив да не бях! И камерите задължително да записват и звук!
+1
 
 
лошо е да се говори за всички в тази професия под общт знаменател Какво става с нас бе хора?Защо е тази злоба?Не ни ли е достатъчно напрегнатия живот?
+1
 
 
Камери трябва да се монтират във всички детски ясли и периодично да се проследяват , не само при подаден сигнал . Много недоброжелателни нервни лели злоупотребяват с доверието на родителите , а потърпевши са единствено нашите деца .
0
 
 
Като чета коментарите на родителите просто съм потресена.Как може интелигентни хора да говорят за саморазправа -скубане ,биене и т.н. По този начин действат ромите,толкова ли няма по - цивилизован начин за наказание на лелята. Госпожо Йоанна Тончева,винаги ли се обръща те към тези които не одобрявате с "изроди". Толкова ли сте сигурни, че детето казва истината.Децата имат толкова развита фантазия и толкова много обичат да фантазират. Не мога да си представя с каква сила ще бъде ударено,че да има белези от пръсти. И като заключение ще кажа като Маргарита Дачева: Има частни ясли и градини,които са с видеонаблюдение и ще сте спокойни. Аз живея в чужбина _Мадрид и тука всички частни градини имат видеонаблюдение.Държавните нямат,дори всяка майка си готви и носи храна за през деня да яде детето.Така правим на внука ми всяка вечер ядене за другия ден.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: