ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Грандиозна издънка на Samsung, фирмата губи 17 милиарда долара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:15 / 11.10.2016Коментари (2)14567
©
Смартфонът трябваше да стане пазарен хит с технологията за разпознаване на ръкописен текст и отключване с ириса на окото
Samsung се отказва от производството на смартфона Galaxy Note 7 заради проблеми със сигурността, пораждащи риск от взривяване на апарата, съобщиха от компанията. От там уточняват, че сигурността на потребителя е тяхна първа грижа. 

До спирането на производството се стигна, след като американски потребители съобщиха, че устройствата се запалват дори след като са били подменени. Само в САЩ има десетки такива случаи. В неделя "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че Samsung временно спира производството на смартфона. 

Същата информация разпространи и южнокорейската агенция Yonhap. Преди това от Samsung твърдяха, че работят неуморно и разследват случаите на запалвания, за да определят каква е причината.

Корейците работели с Комисията за безопасност на потребителските стоки в САЩ. В началото на септември Samsung обяви глобална кампания за изтеглянето на 2,5 млн. бройки Note 7 заради риск от запалване на батерията. 

Компанията каза на телекомите да спрат продажбите или замените на устройството и поиска от потребителите да изключат телефоните си, докато се разследват. Samsung дори пусна временно софтуерно решение, с което ограничи капацитета на батерията на 60%. 

Но докладваните случаи в САЩ от последните дни са довели до решението да спре с производството. Едно от устройствата във вторник вечерта изпълнило с дим спалнята, където било оставено. Последвал втори такъв случай, а в петък се запалил телефон в ръцете на 13-годишно момиче. 

Преди излитане самолет в САЩ е бил евакуиран заради горящ Note 7. След тези публикации мобилните оператори AT&T, T-Mobile US Inc. и Telstra обявиха, че повече няма да продават Note 7. Според изявления на американската комисия за потребителската безопасност възможната причина за проблемите с Note 7 може да е това, че батериите са прекалено големи и може да възникне късо съединение при вграждането им в корпуса. 

Samsung започна да продава смартфона от август насам. В по-голямата част на Европа и в България той трябваше да дойде в края на октомври, но явно няма да се появи. От българското представителство на Samsung обявиха, че ако има потребители, които притежават Note7, трябва да изключат устройството, да не го използват, и да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на номер 0800 111 31.

Спирането на производството на Note 7 означава край на този модел, твърди Ройтерс. Агенцията изчислява, че това може да струва 17 млрд. долара на Samsung.

От луксозния смартфон има непродадени около 19 млн. бройки. Сумата е доста по-висока от предварително очакваните 5 млрд. долара загуби.

Samsung има пазарна капитализация от 235 млрд. долара и разполага с 69 млрд. долара в брой и парични еквиваленти. Загубата от спирането на един модел може да бъде поета. По-големият проблем е дългосрочното влияние върху репутацията.

Инцидентът с Note 7 може да навреди на търснето на други модели на Samsung, казват анализатори от Nomura. Според в. "Гардиан" за компанията ще е трудно да задържи ВИП клиентите, които е възможно да се пренасочат към други производители като Google например, които пуснаха в продажба своя Pixel XL, който се смята за конкуренция на Note 7. 

Експерти от Edison Investment Research твърдят, че Samsung ще загуби голям брой от високоплатежните си клиенти, които може да се насочат към други устройства с Android. Първите загуби от спирането на Note 7 обаче вече са налице, тъй като акциите на компанията паднаха с 8% само за два дни.

Смартфонът трябваше да е един от пазарните хитове. Фаблетът има двустранно извит 5,7-инчов QHD Super AMOLED дисплей, симетричен дизайн за удобно управление с една ръка, нов сензор за ириси, подобрена писалка S Pen, мултимедийни възможности и водоустойчив корпус.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Изкупуване на гадни ноте7 ако имате веднага ми го пратете
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: