ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Това не е Чернобил: Призрачна гледка от Пловдив
Автор: Мариана Панчева 09:40 / 12.10.2016Коментари (10)14830
Това не е Чернобил, не е и Сирия... Състоянието на една блокова градинка подтикна читател на Plovdiv24.bg да излее душата си и да попита: Пловдивчани, това ли е средата, в която изграждате характера на своите деца?

Ето и писмото:

"Виждали ли сте снимки от Чернобил? Един изоставен град, необитаван десетилетия наред, потънал в призрачност и самота. Снимките, които ще видите сега, не са от Чернобил - град Припят.

Те са от Пловдив - град, избран за Европейска столица на културата през 2019 година.

Един от многото панелни блокове в България с малък парк, детска площадка. Един панелен блок, в който живеят над 120 семейства, над 500 души.

Обитателите на блока може би живеят в подредените си домове, макар и да се съмнявам в това. Но не подреденият ти дом показва твоята същност, а точно дворът ти. Състоянието, в което е твоят двор, градина или площадка пред блока изразява вътрешното ти състояние и характер.

И няма да съм първия, който ще каже, че заобикалящата ни среда влияе пряко върху нашия манталитет и характер. Тази среда изгражда характера на нашите деца. В каква действителност живеят и как те са отговорни към нея.

Преди да си тръгна от площадката се замислих, какво ще се случи, ако утре някой реши да я застрои с поредната кооперация. Сигурен съм, че жителите на блока ще се вдигнат на протест и ще кажат "Искаме си площадката! Къде ще играят децата ни?". 

А днес, скъпи граждани, къде играят децата Ви? Това призрачно място, в "европейския" град наподобява следвоенна Сирия. И ако бяха отделили за нея един ден от натоварения си график тези 120 семейства, можеха да се почувстват наистина европейци!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
така децата стават корави сус силна психика стига сте ги лигавили затова гагаринци са наи стабилки
0
 
 
За съжаление няма и една хубава между блокова детск площдка. Всичко е изпочупено и в оскъдно състояние. Да не говорим че не само са много опасни но и на някои детски съоражения има стучърчащи пирони и ламарини който могат да доведът до много опасни инфекции ако едно дете се нарани там. Просто нямам думи. Да не говорим че тевата на някой места е до коленете и постоянно се оглеждаме за змии или кърлежи. Нямам думи. Поне да ги махнат.
0
 
 
Като цяло, смятам че Пловдив има още много да наваксва с детските площадки - видът и обезопасеността на огромна част от тях е, меко казано, плачевно. Освен това, за голям град, като Пловдив и бройката им не е достатъчна. В един Несебър, с 12хил жители, има площадки буквално на всеки ъгъл.
0
 
 
Тази децка площадка ми изглежда че е на бул.Дунав .
+1
 
 
В подобни случаи винаги си мисля за следвоенна Германия, когато хората сами са помагали и работили за възстановяването и. Виждаме каква е Германия днес. А ние вечно чакаме ДЪРЖАВАТА, ОБЩИНАТА, КМЕТА да направи нещо. Смятам, че в един блок с по 20-50-100 семейства няма да им струва много да купят няколко кутии боя и други материали и да се запретнат да стегнат сами такива места. Ето, съседът срещу нас се хвана сам със собствени средства да си оправи тротоара пред дома. Стига вече с тази психика и нагласа да чакаме друг да свърши нещо, докато ние си седим в къщи и ни интересува само какво става зад нашата врата и да си хвърляме боклука през терасите. Говоря в множествено число, за да не ме упрекне някой, че не включвам себе си, макар да живея в къща и да ме е грижа какво става извън оградата ни.
+1
 
 
Щом птичките не лаят а тревата не синее, не е никакъв Чернобил !
+3
 
 
Това не е единствената детска площадка,която изглежда по този начин.Трябва да се обърне много по сериозно внимание на изоставените катерушки на бивши блокови ясли и детски градини.Снимките незнам къде са направени,но на първо време се сещам за 2 подобни площадки в моя квартал Кючук Париж.Едната е до кръстовището на бул.Никола Вапцаров с ул.Стефан Стамболов зад кафе Камео,а другата се намира на ул.Кукуш до ресторант Aglea.
+4
 
 
Виждали ли сте вие какво е в Сирия... пък и да бяхте казали къде се намира тази площадка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: