ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Учителка подканва деца да пеят песен на Азис в пловдивско училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 13.10.2016Коментари (39)64594
© Фейсбук
Учителката Соня Иванова
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За поредното безобразие в образователната ни система алармира читателка. Тя е изпратила видео, на което се вижда как деветокласници от Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" въртят кючеци в час под съпровода на чалга парчето "Хабиби" на Азис.

Читателката, пожелала да остане анонимна, твърди, че госпожата също се включва в кръшния танц и дори подстрекава деветокласниците да бъдат по-активни.

"Случката се разиграва недалеч от дирекцията, а учителката е Соня Иванова, действаща певица и бивш участник в телевизионния формат "Гласът на България". 

Тя смята за по-полезно да учи подрастващите на просташки текстове, вместо на необходимата за всеки интелигентен човек обща култура в сферата на музиката и нейната история", пише нашата читателка.

Шефката на Хуманитарната: В час се пеят химни

"Часовете по музика в 8. и 9. клас се водят по учебната програма и се изучават химни. Мога категорично да го потвърдя, защото се чува и в моя кабинет". Това заяви директорката на Хуманитарната гимназия Соня Киркова по повод сигнала.

Тя потвърди, че е имало подобен случай, но е бил инцидентен. По думите й това е станало в първия час от тази учебна година в средата на септември. Преподавателката по музика Соня Иванова накарала учениците да изпълнят песен по свой избор. Те решили да изпеят именно това парче на Азис. "Много отдавна е станало и не разбирам защо сега се повдига този въпрос", добави Киркова.

Тя обясни още, че получила информация за случилото се още тогава. Разговаряла съм и с учителката, и с децата, разказа директорката. И двете страни потвърдили, че инициативата да се пее и танцува по тази песен е била на учениците. Самата учителка обяснила, че не е очаквала точно такъв избор и е останала изненадана, но решила да не прекъсва тийнейджърите, след което се върнала към обичайната програма за провеждане на часа по музика.

Танцът сплотява

Танците за сплотяване на колектива не са от вчера в Хуманитарната гимназия, без значение дали става дума за бели денс, или за хип-хоп. През 2013 г. директорката Соня Киркова уволни учителя по английски език Христо Данов заради скандално видео.

На него се вижда как преподавателят танцува Харлем Шейк в двора на Хуманитарната заедно с учениците си. Въпреки протестите на 600 родители и ученици и отличните резултати от работата на Данев като учител, директорката изгони любимия на децата преподавател за "уронване на престижа на училището".



Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 2
15.10.2016 »
13.10.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При такава учителка мога да пробвам дори и Павароти !!!
0
 
 
Моралът се възпитава... така че, дори да не станат по-морални, то поне ще им се изгради ценностна система, върху която да "стъпят" моралните им разбирания. Аман вече от прости жени, които освен да си въртят задниците под ориенталкси ритми, друго не могат и не знаят!
+1
 
 
Mи аз като гледам колко сериозно, културно и подходящо за учителка излъчване има тази госпожа, направо се чудя как може да им е пуснала Азис, а не Чайковски....направо недоумявам
+3
 
 
Не мисля,че е редно да се толелира и изгражда такъв вкус към музиката в училище!
+1
 
 
Училището не е мястото,за да се пеят тези песни и по никакъв начин тази постъпка не може да бъде оправдана!
на 14.10.2016 г.
0
 
 
Интересно,че почти никой от вас не е уловил тънкия момент! И по голямо престъпление от това да се пее азис сме виждали в Бг.училище! Като пример ще дам побоищата и пушенето на марихуана,пък ако щете и пушенето на цигари наред с учителите в междучасието. Та да продължа,това че въртят гюбеци под укоражаващите приветствия да учителката не е хубаво,но и не е повод темата да се превърне в най-коментираната в сайта. По притеснителното е не това което се вижда а това което се чува,защото говорим за музика все пак. Директорката казва че учели химни и за мен по трагично щеше да е да ги чуя по същия начин да се кикотят и грачат над:Шуми Марица,Тих бял Дунав,Мила подино,Край Босфора и тн. Та в това направление,нека случая да се остави без последствия и нека учителката бъде оставена да работи на спокойствие,но в края на годината да се направи едно прослушване на подопечните й и ако пак по същия начин вият и стържат,нека потърсят нейна заместничка!
+4
 
 
Урод. Истински срам за тази професия. Време е малко държавата да се погрижи да образованието и да вдигни критерия, че в днешно време е по-лесно да станеш даскал, отколкото сервитьор.
+1
 
 
Аз съм за песни и танци, но не ми харесва само че е на Азис :D
0
 
 
Човек от медицинския университет би трябвало да знае какви изрази да използва! Все пак работи с химични пособия и т.н.! И да си подбира речта!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: