ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Залятата с блажна боя: Мечтая да лиша всички зловредни нещастници от присъствието си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:54 / 15.10.2016Коментари (22)23361
©
"Не ги мразя. Съжалявам ги, че са толкова дребни душици. Те просто съществуват или така изглежда отстрани. Нека Бог здраве да им дава. Не съм аз тази, която ще ги съди, но рано или късно всички ще получат каквото им се полага." Това написа във фейсбук Нона Славова, потърсена от "24 часа". Думите ѝ се отнасят за тримата млади мъже, които на 24 юли 2014 г. я подложиха на публично унижение, като я заляха с 2,5 л бяла блажна боя. 

Клипът бе качен в интернет и изгледан от хиляди. Инициатор на гаврата бе бившето гадже на 21-годишната тогава Нона - Петър Бакалски. Искал да ѝ отмъсти за изневери. Той и двамата му приятели Георги Косев и Тошко Иванов бяха обвинени в хулиганство, а присъдата им бе по 1500 лв. глоба. 

Две съдебни инстанции потвърдиха наказанията. При старта на процеса жертвата внесе иск за 30 000 лв., който не бе приет, за да не се затруднява производството. След присъдите Нона не е завела гражданско дело за обезщетение. Имала е възможност да съди Бакалски, Косев и Иванов и за публична обида и нанасяне на телесна повреда. 

"Не ме интересуват парите, исках да защитя честта и достойнството си. Дори и да имах обезщетение, бих го дарила на БЧК или на нуждаещи се. Може би бе нужно да вървя към следващи инстанции, но прецених, че е прекалено унизително системата да ми потъпква правата по този начин", обяснява Нона. 

През май м.г., когато Бакалски, Косев и Иванов се разминаха с глоби в Пловдивския районен съд, тя реагира бурно. 

"Не е за вярване. Сега съм по-зле, отколкото, когато ме заляха с боята", каза Славова. 

Момичето не крие, че разочарованието я е накарало да напусне страната и да заживее във Франция. Според нея правата на пострадалите у нас не са защитени и виновните винаги излизат сухи от мокрото. За себе си казва, че се чувства добре в чужбина, там имала много приятели. Била финансово стабилна, тъй като работела упорито и успявала да заделя пари.

Пътуването е едно от любимите ѝ занимания, очарована е от Европа и Южна Америка. Райски кътчета открива и в съседните Сърбия и Черна гора, които прекосява. В България момичето се прибира за кратко само за да се види със семейството си. 

"Мечтая да лиша всички зловредни нещастници от присъствието си. Наричам ги така, защото един щастлив човек си гледа живота и се грижи за него, а въпросните тровят чуждия", допълва Нона. 

В своя живот тя дълго ще помни гаврата с боята, организирана от Петър Бакалски, на когото била гадже 3 г. 

"Същевременно е поддържала интимни отношения с поне още един - Пламен Димитров. Той пък знаел за друга нейна връзка, но не и за Бакалски. Научил през май 2014 г., но формално не показал ревност", се посочва в мотивите на Пловдивския районен съд за налагане на глоби на тримата младежи. 

В хода на делото става ясно, че Бакалски реагирал болезнено, след като Нона го напуснала. Ден преди да я залее с боя, отишъл заедно с майка си в апартамента на Пламен Димитров, който бил 20-ина години по-възрастен от момичето. Петър се ядосал, когато домакинът му показал снимки на забавления между него и Нона. 

На следващия ден двамата отново се срещнали, като този път Бакалски бил придружен от приятелите си Георги Косев - Жоро Зомбито, и Тошко Иванов. Започнали да обсъждат какво да е публичното назидание на Славова заради кръшканията ѝ. 

В съда Бакалски и съучастниците му през цялото време твърдят, че Димитров ги е закарал с колата си до мястото на срещата - междублоково пространство на ул. "Чорлу" в кв. "Кючук Париж". 

Те заявяват, че скандалният клип със заливането на момичето с боя е сниман именно с неговия GSM, откъдето бил качен в интернет. Няма обаче доказателства за пряко участие на Пламен Димитров в извършването на престъплението. 

Разследващите не са поискали от мобилния му оператор трафик данни за неговия телефон, тъй като подобна информация се дава при тежки престъпления. В крайна сметка Димитров е призован само като свидетел в процеса. 

"Макар да останал с впечатление, че срещу Славова се готви акт на саморазправа, той не я предупредил. Факт е, че веднага след деянието е заминал за Слънчев бряг, което би могло да се тълкува като опит да се отдалечи и така да не привлича внимание върху себе си", отбелязва съдът. 

На процеса се разбира и как точно е била извършена гаврата с боята. За да примамят Нона до градинката на ул. "Чорлу", Петър се обадил с молба да се видят. Девойката се поколебала, но все пак отишла на срещата. Докато двамата седели на пейка и разговаряли, към тях в гръб се приближил Георги Косев и излял боята върху момичето. 

След това помогнал на Петър да я размажат по главата й. Гаврата била придружена с репликата "боклук мръсен". В ролята на оператор бил Тошко Иванов. Няколко часа по-късно видео със заглавие "Защото" се завъртяло в социалните мрежи. Под клипа Бакалски разказал мелодраматична история за връзката си със Славова. 

"Разочарованието ми е безкрайно и неописуемо. Сърцето ме боли от предателството. Всичкото ми време, любов, нерви, енергия и средства бяха инвестирани в лъжа. Няма как да си върна това, което тя ми отне", написал Петър във фейсбук. 

Мнозина му съчувствали и застанали на негова страна, обсипвайки бившето му гадже с обидни квалификации. Самата Нона в продължение на 6 часа се опитвала да свали боята от себе си с различни препарати. Помагали няколко нейни приятели. 

Наложило се да бъде приета в болница заради изгаряния около очите и по тялото. 

"Изтърпях страшна болка, едва не ослепях. Почти не можех да дишам, защото се бях надишала с изпаренията от разредителя, с който ме почистваха. Бях срината психически. Клипът се завъртя във фейсбук. Всички мои познати го видяха. Обадиха ми се дори роднини от САЩ", заяви след инцидента момичето. 

Институциите реагират и тримата младежи са арестувани. При обжалване на мерките си за неотклонение в съда изразяват съжаление. На процеса защитата на Бакалски се опитва да омаловажи случая - заливане с боя имало и в някои риалити шоута.

Майката на Петър свидетелства, че Нона редовно приспивала у дома им, докато били двойка със сина й. 

"Често я търсеха по телефона различни мъже. Познаваше се с 30-ина. С болшинството сигурно е имала интимни отношения", обяснява Боряна Бакалска, опитвайки се да оправдае постъпката на сина си. 

В крайна сметка магистратите приемат, че става дума за хулиганство, което не е извършено с изключителен цинизъм и дързост, каквото е обвинението. Един от аргументите е, че трима очевидци, намиращи се в близост до местопрестъплението, не са реагирали по никакъв начин на сцената. Не са се намесили, не са повикали полиция или линейка. 

Продължили са с ремонта на автомобил, тъй като не са сметнали, че момичето се нуждае от помощ. Съдът обаче признава, че унижавайки публично Нона, Петър е целял да покаже какво трябва да е наказанието при изневяра, но така е и засегнал обществените отношения в социума като цяло. 

Въпреки тези констатации присъдите на Бакалски и приятелите му са глоби, тъй като са с чисти досиета, добри характеристики и проявяват разкаяние. Според магистратите мотивът на Петър е изцяло личен, а този на съучастниците му - погрешно възприета мъжка солидарност. 

"Можеше да получи голямо обезщетение за унижението За мен е странно, че Нона не пожела да заведе дело срещу тримата за обезщетение, след като присъдите им влязоха в сила. Със сигурност щеше да получи сериозна сума", коментира адвокатът Росен Димитров. 

Той добавя, че клиентката му е имала и медицинско за причинените изгаряния от боята. Според него Славова е била разочарована от решенията на двете правораздавателни инстанции. Самият той е поискал затвор за Бакалски, Косев и Иванов. 

Прокуратурата също е пледирала за лишаване от свобода, но условно. Адвокат Димитров е категоричен, че наказанията на тримата са крайно несправедливи. По думите му вероятно това е една от причините момичето да напусне България и да потърси нов живот извън родината.


Още по темата: общо новини по темата: 13
11.10.2016 »
12.05.2015 »
16.04.2015 »
16.03.2015 »
16.03.2015 »
16.03.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пошли душици български толкова ли си нямате личен живот,а се занимавате с на хората живота забавно ви е да се смеете на чуждото нещастие и се мислите за много велики,но реалността е ,че сте заблудени овце.Не знаете за какво става въпрос,а говорите пълни глупости само да не заспите.Сигурен съм, че ви познавам повечето и сте пълни отрепки и ако трябва да пишат за вас няма да стигне една статия цял роман ще се напише за вашата простотия :).Гледайте си в паничката недейте гледайте паничката на другите.Погледнете какви сте неосъзнати олигофрени пък тогава съдете хората!
+1
 
 
Изобщо не я оправдавам тази девойка, но младежа 3г къде е блял и толкова ли не се е усетил, че му изневерява и то с много мъже??? А коментиращите -сигурна съм, че всеки втори от вас е ходил по чуждо, поне венъж, тъй че бъдете по-скромни, радвайте се, че не са ви хванали и не са ви унизили публично, можеше и някой от вас да е в новините
+1
 
 
Така е.Като се е*аваш с чувствята на хората.
0
 
 
От къде на къде ще съдите момичето? Какъв е еталона ви от морална и житейска гледна точка, за да и пишете присъдата. И защо трябва да занимавате обществеността с вашите мнения? Глупаво и детинско.
-2
 
 
и по хубаво, че се е махнала от България, защото тука к*рвите станаха много
+1
 
 
Чета коментарите на Галя Велчева и Тонка Ангелова и се питам...кой ви е дал право да съдите!? Кое е мерилото ви!? Не съм възмутена - тъжна съм от нивото ви!
+2
 
 
Чета и си мисля, колко трябва да си "морален "и " извисен "за да хвърляш думи по една жена? ! С камъни пребиват себеподобните ни за притежание на телефон или прелюбодеяние не много далече от нас ? !!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (7)
0
 
 
Такива морално нечистоплътни "дами" да се махат от България. Била ги лишила от присъствието си, хаха! Доста боклуци има още, дано последват примера й !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Изграждат МОЛ на Сточна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: