ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Какво зрелище! Ботев ликува в дербито на Тракия след 7 гола и червен картон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:23 / 16.10.2016Коментари (59)25502
© ПФК Ботев Пд
Жоао Паоло вкара дежурното си попадение за Ботев, но се отчете и с асистенция за победния 4-и гол
Ботев победи Берое с 4:3 в зрелищно дерби №92 на Тракия, което се игра на стадиона в Стара Загора. Двубоят бе от 10-ия кръг на Първа лига, а на трибуните пловдивчани бяха подкрепяни от близо 1000 свои привърженици.

Новото попълнение Омар Косоко (2), Тодор Неделев (43, 81) и Жоао Паоло (53) се разписаха за "канарите", а точен за домакините бе завърналият се под Аязмото Жуниор Мапуку (11, 37, 61).

Така балансът от дербито вече е 35 победи за Ботев, 33 за Берое и 24 равенства. Освен това двата тима изиграха най-резултатния двубой помежду си от 17 години насам. Иван Стоянов пък записа мач №150 в родния елит.

Ботев сложи край на още една твърде неприятна серия. "Канарчетата" записаха първи успех под Аязмото от 21 години насам.

Срещата започна доста ударно с два гола в рамките на 9 минути. Ботев откри резултата при първото си минаване на центъра във 2-ата минута. Това стана след една изритана топка от Крум Стоянов. Последва груба грешка на Илия Миланов, който позволи на Омар Косоко да се измъкне сам срещу вратаря Макенджиев и с помощта на рикошет топката влезе в мрежата за 0:1.

Берое успя да се върне в мача в 11-ата минута. Веселин Пенев напредна по левия фланг и центрира към пеналта. Там топката бе отклонена от Емил Гъргоров към Мапуку, който засече ефектно с левия крак под напречната греда - 1:1.

В 37-ата минута Жуниор Мапуку изведе Берое напред след ужасяваща грешка на вратаря Георги Георгиев. Нападателят напредна в пеналта, излъга Даниел Златков и от нищожен ъгъл, почти от аутлинията, шутира леко. Топката обаче мина под плонжа на Георгиев и влезе зад гърба му в мрежата за 2:1.

В края на първото полувреме жълто-черните възстановиха равенството. Капитанът Тодор Неделев изпълни перфектен фаул с левия крак, при който вратарят Макенджиев не мръдна - 2:2.

В 53-ата минута Ботев осъществи атака за учебник и за втори път в Битката за Тракия поведе в резултата. Тодор Неделев изведе Омар Косоко по десния фланг. Той моментално центрира по земя към Жоао Паоло на далечна греда и бразилецът засече с крак, вкарвайки поредното си попадение през настоящия сезон - 2:3.

В 61-ата минута Даниел Златков направи груба грешка, фаулирайки Атанас Зехиров в наказателното поле. Последва логична дузпа и жълт картон за бранителя, а Мапуку бе точен от бялата точка, регистрирайки своя хеттрик за 3:3.

В 65-ата минута Ботев остана с човек по-малко заради пресилен втори жълт картон за Омар Косоко.

Въпреки намаления си състав футболистите в жълто-черно отново поведоха в резултата след още една брилятна атака за учебник. Тодор Неделев направи рейд покрай двама играчи на Берое, след което пусна пас надясно към Жоао Паоло. Бразилецът центрира по земя покрай слисаната отбрана на домакините и притичалият Тодор Неделев я чукна с левия крак фронтално срещу Макенджиев за 3:4.

СТАТИСТИКА

Берое - Ботев 3:4
Голмайстори:
0:1 Омар Косоко 2′, 1:1 Жуниор Мапуку 11′, 2:1 Жуниор Мапуку 37′, 2:2 Тодор Неделев 42′, 2:3 Жоао Пауло 52′, 3:3 Жуниор Мапуку (д) 61′, 3:4 Тодор Неделев 81′

Берое: 22. Благой Макенджиев - 18. Атанас Зехиров, 71. Илия Миланов, 15. Георги Динков, 28. Веселин Пенев (к) - 4. Кохей Като, 3. Карлос Охене - 23. Борислав Цонев (72′ - 9. Радослав Кирилов), 30. Жуниор Мапуку (89′ - 14. Георги Божилов), 19. Александър Василев (46′ - 77. Давид Манга) - 32. Емил Гъргоров.

Ботев: Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Даниел Златков, Крум Стоянов, Серкан Юсеин, Меледже Омнебес, Жоао Паоло (87- Даниел Кутев), Тодор Неделев, Иван Стоянов (76- Наско Милев), Омар Косоко.

Жълти картони: Жуниор Мапуку (12′ - невъздържана радост след гол), Веселин Пенев (41′ - груб фаул) ["Берое"]; Серкан Юсеин (21′ - нарушение), Омар Косоко (27′ - нарушение), Даниел Златков (60′ - нарушение), Георги Георгиев (90′ - забавяне на играта) ["Ботев"]

Червен картон: Омар Косоко (65′ - втори жълт картон за нарушение) ["Ботев"]

Главен съдия: Стефан Апостолов (Симитли)

Още по темата: общо новини по темата: 15
19.10.2016
18.10.2016
18.10.2016
17.10.2016
16.10.2016
15.10.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+9
 
 
Браво на момчетата!Страхотна воля и желание за игра. Много хора плюеха по Белия, но се оказва, че този човек успява да сплоти отбора. Успех и на Локомотив Пд тази вечер. За мен празникът ще пълен, ако и двата пловдивски отбора спечелят.
+10
 
 
Когато злобата има ден,няма значение че отбор от твоя град е победил. Дребните душици ги има сред фейнките на двата отбора ,но е редно да се отдаде заслуженото на волята и духа на момчетата на Ботев. Те бият Берое в Ст.Загора. Дали ония нямали треньор или някакъв брикет им вкарал 3 гола е без значение,когато се взимат 3 точки и се бие с 3:4. Не се пада в Пловдив от слабака Пирин или от Слабия с 5;2 след като са били в дъното на класирането а си водил с 2:0. Намеците за тото и неигра от Берое са само злоба и завист,типично за неЖители на града а кухи селяндури и мангали.
+10
 
 
Отбора има съвсем различен облик. Наистина има вяра в момчетата, наистина има хъс. Както и предположих съдята на няколко пъти се опита да съживи Берое. Пресилен втори жълт на Косоко и въпреки, че имаше дузпа, положението беше малко спорно. Неделев второто полувреме беше друг човек. Меледже прекалено много задържаше иначе отново добри намеси. Явно Кочев и Киров си разбират от работата. Продължавайте в същия дух момчета !
+14
 
 
Поздрави и за двата отбора, които въпреки обратите в дербито запазиха феърплеят на терена(рядко за бг терените).Страхотен дух и воля! Това е Ботев!
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+8
 
 
Да споделя още едно впечатление. И аз, и феновете около мен очаквахме още една смяна в края - да влезе Кристиян Димитров за по-сигурно да се брани постигнатата вече победа. Обаче това не стана, видяхме нещо съвсем друго. Видяхме и умело бавене на времето без особени фокуси, типични за клоуните. Стори ми се, че има нещо като че ли тренирано специално за бавене на времето. Не мога да предположа кой от двамата е предложил това - Кочев или Белия. Но мога твърдо да кажа, че така се изгражда и манталитет на Победителя! Браво и на двамата треньори!
на 17.10.2016 г.
+7
 
 
Браво и честито! Този Ботев ми харесва,въпреки че не е много силен отбор,както много голяма част от вас са се заблудили! Берое бяха вкарали 5 гола и на 2-3 мача се разписваха по веднъж а нас ни вкараха 3 гола,макар че единия излизаше в аут а другия от доста пресилена дузпа. Като изключим Лудогорец ние също сме в блатото на общото шкарто и нямаме футболни майстори от което следва,че нямаме и футболно майсторство. Това обаче което имаме в момента на мене ми стига и ми харесва! Отбора има дух,отбора има морал и дава всичко от себе си колкото му стигат силиците. Точно по тази причина на никой от нас не му идва на ум да плюе по Златков или по Георгиев за нелепите грешки. Грешки правят и в шампионската лига. Косоко ще ни върши много работа и винаги съм съжалявал че в отбора ни все е пълно с дребни запъртъци които даже не смятат за нужно да скачат за първа топка! В България футбола е толкова зле,че снажни атлети могат да вършат работа повече от футболисти. Справка Дембеле,Мапуку и Косоко които в чужбина просто изчезват защото са далеч от нужното ниво но тук блестят мачкайки със скорост и физика. Много се отплеснах,но съм много щастлив и се надявам това себераздаване да продължи дълго. Последния пример който бих искал да дам е Меледже,който също е много далече от добрия футбол,но е човек който трябва да бъден даван за пример на съотборниците си заради своята всеотдайност на терена.
+12
 
 
Голям отбор, голяма публика, наближава времето и за голям стадион!
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: