ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дъщерята на изнасилвача Боньо Фаса иска 100 бона от Мария
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 19.10.2016Коментари (5)8758
©
Дъщерята на серийния изнасилвач Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу последната му жертва Мария Гиздева от Стара Загора, която, за да се спаси от лапите на рецидивиста, го намушка със собствения му нож и го уби, пише "България Днес". Семейството на Мими било потресено, след като получило известие, че роднината на Динев е предявила граждански иск срещу тях, споделя техен близък, помолил за анонимност.

На този етап остава неясен размерът на обезщетението, като за подобен тип престъпление обикновено се искало между 100 и 200 хиляди лева. Според законите няма пречка паралелно с наказателното да се води и гражданско производство. Тази възможност дори често била предпочитана от адвокатите на страната, която нямала големи шансове в наказателния процес. Това е така, тъй като има огромна вероятност Мария да бъде оправдана за смъртта на Боньо Фаса. Ако към нейното дело бъде приобщен и искът за обезщетение и тя бъде намерена за невинна, автоматично ще падне и пледираната сума.

Междувременно стана ясно, че до месец се очаква разследването да приключи и Мария да застане на подсъдимата скамейка.

"Всички експертизи са направени, като в момента чакаме само резултатите. Убеден съм, че заключенията на вещите лица и останалите събрани доказателства ще убедят магистратите, че клиентката ми е действала в условията на неизбежна самоотбрана, тоест тя не е извършила престъпление и ще бъде оправдана", коментира пред вестника защитникът на Мими адвокат Валентин Димитров. Според него единственият й възможен начин да защити своя собствен живот е бил да отнеме друг. Тя е разбрала това и го е направила, което не я прави убиец, а човек, защитаващ себе си, допълва юристът.

По непотвърдена информация за това свидетелствали и десетките синини и наранявания по тялото на 18-годишното момиче. Те били следствие на нападението на Боньо Фаса и доказвали по категоричен начин силата, която 120 кг мъж е приложил, за да изнасили девойчето. В подкрепа на защитната теза били и показанията на втора жертва на Динев.

Жената е разказала в подробности пред ченгетата, че преди години рецидивистът я заключил в дома си в блок и се опитал да злоупотреби с нея. За да се спаси обаче, тя не грабнала нож, а скочила от четвъртия етаж, като и до ден днешен има здравословни проблеми заради инцидента. Фаса действал по същия начин, както и при Мария. Примамил момичето със сълзлива история, след което й опрял нож в гърлото и я накарал да се съблече. Жертвата споделила пред криминалистите, че й минало през ума да го заколи, но не успяла да докопа ножа и затова скочила през прозореца.

Драмата с отличничката Мими се разиграва в края на юли. Тя е примамена от рецидивиста с няколко присъди за изнасилвания Богдан Динев в къщата на му на ул. "Чая 44". Там е повалена на земята, заплашена с нож и насилена. По време на акта девойката се натъква на ножа на душманина си, грабва го и го забива в тялото му. Острието попада в корема и бедрото на изверга. Засегната е феморалната му артерия, следствие на което той издъхва от кръвозагуба.

Момичето избягва, като след ден сама се предава. Първоначално й е повдигнато обвинение за опит за убийство. Прокуратурата събира доказателства и бързо поправя грешката. Решава, че е действала при неизбежна отбрана, от което е последвала непредумишлената смърт на Динев. Ако адвокат Димитров успее да докаже това в съда, Мими ще бъде оправдана.

Отново е редовна ученичка

Мими успешно е започнала обучението си в 12 клас в ново училище, след като старата й класна ръководителка от търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" се отказа от нея и я помоли да не се вясва в класа. Девойката била приета от новите си съученици, които и помагали във всичко. Те я подкрепяли изцяло и били убедени, че тя е постъпила по най-правилния начин.



Още по темата: общо новини по темата: 19
17.10.2018 »
23.07.2018 »
24.10.2016 »
02.10.2016 »
30.09.2016 »
10.09.2016 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А не може ли да и се плати със същото , което баща и е дал на Мария?
+1
 
 
крушата не пада по далеч от дървото..наглост!
0
 
 
Крушата не пада по-далече от дървото. И тя е нагла и безочлива като баща си.
Aнонимен
на 19.10.2016 г.
+6
 
 
тая дъщеря сигурно не се е сещала за него. сега като видя,че може да се облажи се сетила за баща си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: