ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След 10-годишна сага: Резнаха лентата на мол "Марково тепе"
Автор: Васил Динев 19:37 / 27.10.2016Коментари (42)38548
Преди минути бе прерязана лентата на най-новия търговски комплекс в Пловдив - мол "Марково тепе", предаде репортер на Plovdiv24.bg

На откриването присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев, министрите Божидар Лукарски и Лиляна Павлова, губернаторът Здравко Димитров и още куп политици и общественици.

Новата придобивка бе благословена от митрополит Николай.

"Днес е един хубав ден за град Пловдив. Отккриването на МОЛ-а е доказателство, че в Пловдив могат да се правят многомилионни инвестиции. Общината винаги ще съдейства на инвеститорите, както това се случи през последните няколко месеца", бяха първите думи на кметът Тотев.

Министър Лукарски заяви, че това е първият голям търговски център от 2-14-та година насам, а инвестицията от 120 милиона и новооткритите над 500 работни места доказва, че Пловдив е най-добре развиващия се град извън столицата.


Мол-ът бе показан на гости, официални лица, бизнесмени и журналисти, а официалното откриване за пловдивчани и гостите на града е утре от 10,00 часа. 
Какво предлага всъщност "Марково тепе" - четири подземни нива за паркинг с над 600 паркоместа. Режимът на използването му е ясен - безплатен за посетителите е първият час и половина. За допълнително удобство има изграден и външен паркинг.

Следва шопинг маратонът - партерът и първият етаж предлагат за всеки по нещо. Вторият етаж е посветен на цялото семейство - тук са изкушаващите детски магазини, прекрасната книжарница, огромният детски център. И местата за хапване, предлагащи българска, турска, сръбска, гръцка кухня, Burger King и Subway. Тук е и голямата пловдивска гордост - сладкарницата на торти "Колекция".

Последният етаж е рай за киноманиаците. Кинокомплексът предлага общо 6 зали. За първи път зрителите в Пловдив ще имат възможността да се насладят и на върховно киноизживяване в IMAX зала с огромен екран, 288 удобни кожени кресла и най-новата озвучителна система от последно поколение IMAX® ® Immersive sound. В комплекса е помислено за всички - има места и за инвалиди. Етажа кинокомплексът дели с голямия фитнес център "Атлетик", предлагащ зали на две нива.

Има и допълнителна изненада за пловдивчани - зала с восъчни фигури на познати и любими лица от екрана и историята. Експозицията гостува на мола до 28.01. 2017 година.

Официалното откриване за пловдивчани и гостите на града е на 28 октомври, петък, от 10,00 часа!





Още по темата: общо новини по темата: 75
22.09.2022 »
10.01.2022 »
17.09.2017 »
15.09.2017 »
28.08.2017 »
17.08.2017 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не хвърляйте кал на всяка цена по инвеститора!Мястото се облагороди,защото преди това тук,където сега изградиха МОЛ-а имаше огромна дупка,пълна с мръсотия,застояла вода,плевели и какво ли не.Е,наистина хвърчаха камъни при взривовете и ни изпотрошиха прозорците но си е струвало.Тепето го няма мноооого отдавна.
-1
 
 
Пловдив-градът на 7-те тепета! Жалко! Вече са само 5! Ако искаха хората истински да се радват на мола, трябваше да го издигнат на място, където нямаше да посрада Майката Природа! Толкова ли не го осъзнават?!
-1
 
 
Не зная кой би се зарадвал искрено на почивката си в този мол, знаейки че една една феноменална игра на природата и хиляди раститилни и животински видове са унищожени, за да се забавлява той.
0
 
 
Уважавам труда им, но не трябваше да унищожават тепето! То беше природен феномен и беше грях и коштунство да се премахне! Молът наистина е хубав и аз уважавам усилията на всички, които са се трудили, за да го създадат но трябваше да бъде на терен, на който намаше да навреди на природата!
0
 
 
Не всички-в МОЛ ходя само на кино и мъчното друго.Тази блъсканица и суетене ме отвращават!!!
+1
 
 
На мен пък ми харесва! Чаках го толкова години! Приятно място да се видиш с приятели (особенно зимата), да си напазаруваш от супер-маркета, да гледаш някой филм на IMAX, има и фитнес зала за интересуващите се... Винаги има недоволни, но в крайна сметка е удобно място и не е на край света като другия мол.
-2
 
 
Вчера за богопазаните,днес за простосмъртните .... фалит до 3 години,по-подобие на Галерията
+3
 
 
Ей, лоша работа, сега изправиха всички селяндури и снобари пред дилемата, ми ся У кой МОЛ да ида.
+4
 
 
Какво му трябва на тъпостанеца - молове, дискотеки, 20 годишни "беимвета" и фейсбук да мрънка как нямал пари.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: