ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Промени в пловдивската "синя зона"
Автор: Мариана Панчева 12:27 / 02.11.2016Коментари (11)14187
© Plovdiv24.bg
Общината ще реорганизира работата на служителите в "синя зона" през следващата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

До края на 2017 г. Общината ще опита да освободи хората, които в момента се занимават с продажба на билети по улиците. За сметка на това служителите ще бъдат натоварени с нови, почти изцяло контролни функции, съобщи кметът Иван Тотев.

По думите му целта е таксуването да се извършва изцяло чрез автомати за закупуване на билети и есемес паркиране. 

"За сметка на това предвиждаме увеличавне броя на екипите с автомобили за контрол, както и закупуване на поне два нови "паяка".

Кметът разкри, че постоянно получава заявки от пловдивчани, желаещи улиците, на които живеят, да бъдат включени в обхвата на "синя зона". Проблемът идва от там, че повечето паркиращи избягват зоната и оставят автомобилите си в съседни по-малки улички и така ощетяват живущите там. 

"Не може да разширяваме зоната постоянно", коментира обаче кметът и заяви, че струпването на автомобили в малките улици ще бъде регулирано с пътни знаци. 




Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо направиха сива зона и събота мафия Тотеварџ??
0
 
 
А какво ще стане, ако аз отида до автомата за билети, който е на 50-100 метра и в това време мине контрольор и ме глоби?! И дали ще има опция да се плаща за по-малко от час както например е в Стара Загора?! Стига вече рекет
+1
 
 
а автоматите да не би да са безплатни/подарък?! сигурно пак ще са стотици хиляди допълнителен разход
+1
 
 
Не разбирам за какво ще са тези автомати за билети, само излишна хартия и загубено време на хората. Едина машина за таксуване с gsm която да праща с смс съответния номер и това е. Котрольорите така или иначе трябва да проверяват ако няма билет дали има изпратен смс преди да предприемат някакви действия. За какво ти е билет само да се разкарваш до края на улицата да си купиш от машината билет който да се връщаш до колата да го оставяш, не виждам логиката.
+2
 
 
Това ще бъде едно скрито увеличение на цената на услугата. Плащането с СМС излиза по-скъпо за потребителя, тъй като освен таксата за паркинг мобилните оператури си таксуват и стойността на СМС-а според тарифния план. За автоматите хубаво ама..... дали ще успеете да ги подкарате? Все още не съм успял да си купя билет за градския транспорт от автоматите дето са по спирките. Не стига, че мобилните ни оператори са в челните места по всички класации за най-некоректни търговци и нон-стоп ни цакат с юридически хватки по договорите ами сега и още да им пълним ненаситните гуши покрай Синя зона.
0
 
 
И в Германия е така! не е много добре с автоматите, на някои места си д право за Час,и наистина на всеки точно час трябва нова бележка иначе се получава двойно плащане
+1
 
 
Билетопродавачите щели да станат контрольори, т.е. вече само ще стоят на улицата и ще разглеждат за паркинг талони. Идиотското в случая е, че според обяснението автоматите ще работят всеки сам за себе си, като ще издават билет, който трябва да се постави на стъклото, вместо информацията да отива в досегашната система за СМС таксуването. Друго неудобство е от несвързването на системите е, че ако си платил през автомат и 20 минути преди края на платеното решиш да си удължиш времето в зоната със СМС, то тези 20 минути ще са платени 2 пъти. Същото се отнася и за повторно купуване на билет за паркиране от автомат. Вместо от който и да е автомат да се купи билет с номера на автомобила и времето да се увеличи, шофьорът ще трябва да се предвижи отново до автомобила, за да метне зад стъклото новата касова бележка!
на 02.11.2016 г.
+2
 
 
Първо трябва да се създадат предпоставки, които да подканват хората да оставят колата си, а след това да се ограничава паркирането ежегодно. ( И не, не става въпрос за велоалеи, защото юли месец на 36 градуса в офисите ще влизат потни хора с костюми, а зимата трябват ATV-та за предвижване ) Развитие градски транспорт ===> Ограничаване на МПС-та ! Не обратното ! :) И да - знам, че това не става за 1-2 години, ама май трябва да се започне правилно , за да се получи правилно. Не че от този коментар нещо ще се промени, ама да си кажа мнението днес и аз. Хубав ден на всички !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: