ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
4-звезден кошмар във Велинград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 03.11.2016Коментари (21)45813
©
Ухапвания от дървеници, тежки обриви и хранително отравяне - за това сигнализират клиенти на 4-звезден хотел във Велинград, разказва bTV. Павлина Николова резервирала двойна стая в хотела преди десетина дни. Направила го онлайн с ваучер на промоция. На снимките всичко изглеждало много добре. Влизайки в хотела обаче, Павлина вижда, че той далеч не е за 4 звезди. 

"Хигиената е под всякаква критика. Примерно кухнята, басейните, коридорите. Все едно не е чистено никога", разказва Павлина.

Жената попада и на нежелани гости в стаята си - животинки в леглото. Събудила се цялата в обриви. Първо си помислила, че е хранително натравяне, но на сутринта видяла, че по чаршафите има смачкани буболечки и разбрала, че нещо я е полазило. Павлина веднага сигнализира на управителката на хотела, че в стаята вероятно има дървеници, а тя й отговорила да си купи гел от аптеката.

След тази случка Павлина напуска хотела. При преглед в болницата й казват, че е получила алергична реакция от ухапванията на дървениците. Все още е на антибиотици и все още има обриви. Смята да пусне жалба срещу хотела. След преживяното, приятелка на Павлина решава да публикува снимки на обривите. Следват стотици коментари на недоволни клиенти.

Сред коментиралите е и Аделина Димитрова. Тя също нощувала в 4-звездния хотел с мъжа и детето си, в 402-ра стая и също си тръгнали с обриви. 

"Вечерта си легнахме, сутринта, когато се събудих, на белите чаршафи имаше пръски от кръв. Втората вечер пак така. След което на третия ден решихме да дръпнем матраците да видим какво става - бяха изгнили, самата дървена ламперия....имаше хиляди, милиони дървеници, гнезда с изпражнения, отвратително нещо", спомня си Аделина Димитрова.

Ден по-късно тя и съпругът й получават обриви. Аделина е най-зле, с алергична реакция и на кортикостероиди.

Сред потърпевшите е и Няголета Йорданова. Имала щастието да не попада на дървеници, но се съмнява в хранително отравяне. Разказва, че е била бременна в четвъртия месец, когато са се прибрали вечерта е повръщала от полунощ до 6 сутринта през половин час. Детето на техните кумове е било в подобно състояние цялата вечер и са го завели в болницата.

Междувременно под публикацията за дървениците се появяват и коментари на "Тишо Григоров", който обижда клиентите, недоволни от хотела. Кратка справка показва, че синът на собственика на хотела също се казва Тишо Григоров. Дали е съвпадение. или не - ще разберем в самия хотел, където отиваме на проверка с експерт от районната здравна инспекция.

Според управителката на хотела обаче никога не са получавали сигнали за дървеници. 

"Не е имало подобно нещо. Една жена само дойде и да ми се оплаче, че има обрив. Но обривът изглеждаше като алергия, нали ме разбирате, че аз не мога да преценя от какво е, не съм лекар. Съответно проверихме. По чаршафите няма нищо", казва Мария Пъркова, управител на хотела.

402-ра стая сега обаче е в основен ремонт. В същото време Тихомир Григоров - син на собственика на хотела, също отрече някога в стаите да е имало дървеници и според него всичко е дело на конкуренцията. 

Той отрича също така да е нападал клиенти на хотела във Фейсбук, казва, че профилът му бил разбит отдавна и няма достъп до него. Междувременно резултатът от проверката е готов. 

"Няма скъсани чаршафи и матраци, няма наличие на инсекти...Съществени хигиенни нарушения няма за мен! Смятам до края на годината да се завиши контролът, да се правят ежеседмични проверки във връзка с проверка в детайли на много повече стаи, които са заети от гости на хотела", заяви Веселина Разсолкова, младши здравен експерт към РЗИ Пазарджик.

От Комисията за защита на потребителите също направиха проверка. Засега са констатирани само дребни нарушения, а окончателният резултат ще бъде ясен до дни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най селският курорт е Велинград...само селяни..прости хора...и пълно село с един нуми и ники ли беше ресторанта и това е ...миризливи хотели...спа центрове пълни с някви тюлени и отгоре на водата плуват кожи и косми...а пък тоя селект е отврат и няма еди нсвястен хотел, ама един...бил съм във всички по няколко пъти....нула...кръгла нула....едно макси малко по така за спато и това е ...жив та*ак...мистър сандвич и тем подобни селски изцепки...
0
 
 
Лично на мен във Велинград ми харесва Св.Спас, но като всяко хубаво нещо, и добрия хотел си има цена - скъпо е на фона на средните цени във Велинград, но поне съм сигурен, че няма да има подобни резултати от почивката.
0
 
 
Това са пълни глупости! Явно нямате идея кои са добрите хотели в България ...
0
 
 
НЕКА, НЕКА! Друг път отново да ходите по българските смешни курорти!!!
0
 
 
Ами съдете ги бе, тяхната мама! Съдете ги го дупка! Хем адвокатите ви ще изкарат хубави хонорари, хем вие ще вземете обезщетения, хем тия малоумници сами ще си сложат кепенците! Всички плюем по щатите, но там за такива неща, тоя 'хотел' ще го съдерат от дела и обезщетения!
0
 
 
Тия да не предлагат матраци от стъклена вата?
+1
 
 
Не се учудвам за тоя Селект. Не ходете там хора
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+2
 
 
КВО ТОЛКОВА ГО ВЪЗНАСЯТЕ ТОЯ "ВЕЛИНГЛАД" ВЕ МАЙНА...ПУМИ НА ВСЯКЪДЕ, ЦИГАНИ СЕРВИТЬОРИ, АЛКОХОЛНИ ПЕТНА ОТ БИВШИЯ СОЦ, ПИШМАН БИЗНЕСМЕНИ И ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ!АРЕ НЯМА НУЖДА!
+2
 
 
Две години подред ходим във Велинград и отсядаме в хотел Жери.Изкючително много сме доволни от персонала на целия хотел.Хотелът е малък,но за сметка на това много уютен и топъл(ходим зимата).Стаите се почистваха всеки ден.Бельото го сменяха през ден.Водата в басейна беше топла и чиста.Храната прясна и вкусна. Ако тази година имаме възможност пак бихме отишли там.Не правя реклама на хотела просто споделям моето впечатление.
0
 
 
Бяхме в Камена тази пролет беше прекрасно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: