ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Търговци се размрънкаха, че не можело да се паркира по "Васил Априлов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 04.11.2016Коментари (31)16316
© Plovdiv24.bg
Търговците от бул. "Васил Априлов" масово са недоволни от забраната за спиране и паркиране. Проблемът е свързан със зареждането на магазините и търговските обекти. Доставчиците започват да отказват да ги снабдяват със стоки. 

Припомняме, че заповедта беше издадена след откриването на ремонтираната отсечка на булеварда. Още на следващия ден "паяк" и екипи на Общинска полиция започнаха усилено работа. Десетки автомобили бяха вдигнати само за ден. 

"Вчера шофьор от фирмата, които ни зарежда с айрян, ни подмина", разказва продавачката Ваня. 

"Аз имах малка поръчка само за 12 лева и доставчикът ми каза, че не си заслужава да спре и да отнесе 20 лева глоба", допълни Ваня.

"Има доставчици, които ни разбират и спират по близките малки улички. Когато стоката е по-малко, може да се пренесе на ръце, но кашони с месни и млечни продукти, зеленчуци и най-вече тежките чували с брашно не могат да се мъкнат", потвърждава и Елена Стоянова, която работи в павилион за сандвичи.

Източник: ПОТВ



Още по темата: общо новини по темата: 180
29.08.2022 »
05.07.2021 »
15.03.2021 »
10.02.2021 »
10.02.2021 »
07.10.2020 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Доставките за такива обекти- ПРЕЗ НОЩА!!! Както е на запад- от много години! Само нашите търгаши се мислят за вся и всьо.
0
 
 
Точно за това става дума, паркирането е трудно. Трудно е защото в отсрещната кооперация има две семейства с 2 автомобила с регистрация ПА. Единия ползва служебен автомобил. Другия не знам какъв транспорт използва. Живеят в приземно мазе, което не знам дали има статут да е законно да се живее в него, още повече с малки деца. Разбира се нямат гаражи. Автомобилите се ползват веднъж дваж месечно. Останалото време висят на улицата, наполовина качени на тротоарите. Това е само един пример, но 20-30% от автомобилите са точно така. Старите сгради нямат гаражи. Новите сгради са задължени да ги строят с гаражи, и те го правят, но като гледам на 2-3 апартамента на нова сграда, се пада един гараж, вътрешен или отпред. Просто няма никакъв контрол. Вътрешните гаражи близо 1/4 нито се купуват, нито се взимат под наем и стоят празни. Фасадните гаражи се преправят на магазинчета. И реално няма къде да спреш. Каква е ползата, че когато мина през жилището ми, макар и за половин час, и си набутам колата в гаража, защото има 10на офиса около мен, и все на някой ще му се наложи да спре на улицата, той пак няма къде да спре заради тези без гаражи? Проблема е, че дневно има между 300 000 и 350 000 автомобила всеки ден в Пловдив, а няма толкова места. Това е смесен проблем между манталитет и пълен отказ на общината да разбие картела на обществения транспорт и да се изгради истинска система за такъв. Просто е смешно да се чака автобус 15 минути, след това да имам прикачване някъде, поне още 10 минути да чакам, а самия път да ми е по-малко от 6км. В град 9 на 11 км. Това е смешно. Ако този проблем се оправи, просто ще си продам автомобила и ще пусна гаража под наем. Въобще не ми пука дали ще имам автомобил. Ако имам алтернативен транспорт просто ще ползвам него.
-1
 
 
Аз не разбирам следното нещо Защо като проектираха булеварда не направиха места за паркиране а вместо това направиха тротоара и велоалеята по широки от пътя До отворковците за нощно зареждане Вие съгласнили сте да плащате още по скъпо за стоките които пазарувате ? Аз съм един един от тези дето отказва да зарежда там Физически невъзможно е да се паркира в улиците Просто няма места То по улиците едвам се минава от некъдърно паркирали дървени философи Тук не става въпрос за мързел а за недомисляне ! Всички дървени философи да заповядат да ги повозя и те да ми казват как да си свърша работата така че хем да си обиколя всички клиенти хем да приключа на време хем да не съм в нарушение
0
 
 
И аз съм против паркирането на булеварди и тем подобни, ама кмета нали говореше за многоетажни паркинги? Вдигат цената на синята зона и какво ли не, ама колите какво... във въздуха ли да ги държим?
+1
 
 
Да зареждат магазините вечерта.
0
 
 
ами да бяха го обмислили! Колко е хубаво по велоалеята!
+2
 
 
Не е само на Васил Априлов проблема. По всички булеварди е така. И по Дунав е така, не всъщност 100 пъти по-зле, и по България, и... целия град. Аз как намирам място къде да спра вместо да си плесна колата на булеварда? Значи за да си купи г-н СМ, ПА, К или някой от тях, но с камуфлаж РВ, една мазна баница да лапа докато шофира, или друг дебил да зареди 10 айранчета. За да спести 2 минути (!!!) от паркиране в първата пряка, 200 шофьора трябва да минават само през една лента. Включително и тези със специален режим. Всички трябва да се движат в една лента, защото на великия шофьор му се яде баничка, или кифлата с джипа взима малката кифличка от училище. Това не може да се контролира с паяк! Не може на всяка пряка да има по една фуражка която да лепи стикерчета?! Само камери. И картички по пощата. Според мен друго няма да помогне. Аз също спирам където ми падне, когато няма никакъв трафик. С тази разлика, че няма да преча за 5 минути, защото няма на кого. В креватите са, на гребната, няма значение, няма ги. Но съм 100% готов, да се откажа от това и наравно с олигофрените, дори когато физически не преча на никого, да бъда глобен като ме снимат. Няма да спирам за 5 минути дори 2 часа вечерта, нито 3 часа следобед в неделя, август месец. Тъй като олигофрените вече са повече от нас, неща като логика и обща култура трябва да бъдат забравени. Просто математиката е такава, че не само си струва за малцината нас да бъде така, ами е първа необходимост.
0
 
 
Напротив има паркинг в двора на болницата само че по лесно и безплатно е да се паркира на улицата вместо 2 лева на хас.
0
 
 
Спират си, има знак, но спират. Как да се изнасят бързо колите, като карат само в една лента? Да спазват знаците!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: