ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Представят нови подходи на преподаване с помощта на мобилни устройства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:53 / 09.11.2016Коментари (0)2350
© Plovdiv24.bg
Утре от 10:00 часа в Дома на културата "Борис Христов" ще се проведе тематично събитие "mRIDGE Day" по Проект № 562113-EPP-1-2015-1-BG-EPPKA3-PI-FORWARD "Използване на мобилни технологии за подобряване на реформата на политиката за включване на групите в неравностойно положение в образованието mRIDGE", финансиран с подкрепата на Европейската комисия и съфинансиран от програма "Еразъм+" на Европейския съюз.

На събитието Стефан Стоянов, зам.-кмет "Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество", проф. д-р Невена Милева, зам.-ректор "Научноизследователска и проектна дейност, международно сътрудничество" към ПУ "Паисий Хилендарски" и Донка Щилянова - началник отдел "Образование", Дирекция "Образование, развитие и международно сътрудничество" към Община Пловдив ще представят напредъка по проекта от стартирането му през месец ноември 2015 г. до момента, както и възможностите за практическо приложение на разработваните чрез проекта дигитални ресурси за целите на обучението на лица в неравностойно положение, явяващи се целева група по същия. 
 
В период от две години (01.11.2015 - 31.10.2017г.) проектът ще допринесе за преодоляването на препятствията пред получаването на адекватно образование от страна на лицата в неравностойно положение. 

Планираните проектни дейности, с отчитане на специфичните особености, възникващи от етнокултурните характеристики, специални нужди и социално-икономически статус на лицата в неравностойно положение, са селектирани по начин, целящ постигането на по-добро обучение и придобиване на знания от представителите на целевата група.

Основните дейности по проект "mRIDGE" включват изследване и анализ на образователните нужди на целевите групи (деца от малцинствени групи, лица с увреден слух и мускулно-скелетни увреждания, безработни лица), разработване на обучителни модули (селектиране и адаптиране на учебно съдържание спрямо анализираните потребности) и въвеждане на нови подходи на преподаване с помощта на мобилни ресурси и устройства (дигитално съдържание с т.нар. "добавена реалност").

Проектът се изпълнява съвместно от ПУ "Паисий Хилендарски" - Пловдив, България; Национален университет за дистанционно обучение (UNED) - Мадрид, Испания; Институт за висше образование "Ravensbourne" (RAVE) - Лондон, Англия; Университет на Крайова (UCV) - Крайова, Румъния; Основно училище "Гео Милев" - Садово, България; Средно специално училище за деца с увреден слух "Професор Д-р Стоян Белинов" (CHD) - Пловдив, България; Специално гимназиално училище "Св. Мина" (Mina) - Крайова, Румъния; Регионална индустриална асоциация (RIA) - Смолян, България; Община Пловдив (PM) - Пловдив, България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
Втора лига сезон 2023/24
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: