ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нова бариера до Гребната изненада и ядоса пловдивчанка
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 16:30 / 09.11.2016Коментари (8)8967
© Plovdiv24.bg
Нова бариера с такса на паркинга край спортните зали на Гребната база изненада и ядоса пловдивчанка и майка на две деца. До редакцията на Plovdiv24.bg жената написа следното:

"Родители от другия край на Пловдив заобикаляме Гребна база като луди и търсим обходни маршрути всеки ден заради нова бариера към обновения паркинг край спортните зали и открити спортни съоръжения - такса 2 лв/час. 

След работа и училище водим децата си да тренират, за да се развиват, да имат успехи, да печелят медали и да представляват страната  в чужбина. На мен често ми се налага да оставя едното дете и да отивам за другото и пак да се връщам - значи два билета. И това почти всеки ден! Отделно да отчетем и факта, че месечната такса за тренировка си върви. 

Един паркинг пред стадиона на Гребната - безплатен, другият паркинг до спортните зали - платен! Защо платен? Това ли заслужаваме! Такси, такси и високи данъци! 

Решението сигурно е взето на общински съвет. Няма кой да се допита до нас за решението. Вместо да ни поощряват, общинарите ни цедят и унижават. Не се нагушиха! Къде ще идат високите рекордни приходи от такси и данъци, които Тотев съобщи онзи ден?

Срам за пловдивските управници! Стига! Щракнах снимки на излизане от Гребна база."

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря със зам.-кмета по транспорт Златин Велев. След ремонта на ул. "Ясна поляна"са реализирани около 60-70 паркоместа, плюс зоната пред Зоопарка - общо над 100 места. 

Паркирането там обаче попада в режима за паркиране на Гребната база. Местата обслужват главно Младежкия център и спортните зали наоколо, цената за престой е 2 лева на ден, а не на час, подчерта Велев. 

По думите му там хората прекарват повече време и затова заплащането не е почасово. 

Той припомни, че места без заплащане има на бившия паркинг за репатриране до пазара, а след ремонта на бул. "Шести септември" също ще бъдат обособени свободни паркоместа.


Още по темата: общо новини по темата: 4
31.07.2020 »
02.12.2019 »
20.06.2019 »
27.03.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да реализираш кочина... И сега като преди 40 години не се казва "Да сковеш кочина...".
+3
 
 
Като искаш децата ти да се развиват и да тренират им купи по един велосипед и да ходят с него. Направиха достатъчно инфраструктура за това. Фактите показват, че където има зона за отдих със свободен вход за автомобили, то в събота и неделя там се превръща в място за безразборно паркиране.
на 09.11.2016 г.
+2
 
 
Стига сте се оплаквали и ревали драги ми лигльовци !!!!!!!! Госпожата сама казва за неплатения паркинг, а като не и се дават пари да спре там ! А какво да кажем ние които тренирахме преди 1987 г. ? Да не е идвал баща ми или майка ми да ме пребира от тренировки, ами нали ако някой от момчетата видеха такова нещо щяха да ме спукат от подигравки !!!! А пък и в края на краищата тази бариера е там от години, само я сложиха от другата страна.
+5
 
 
Още като почнаха ремонта на ул. Ясна Поляна предположих, че точно това искаха да направят. Дълго време там се пълнеше с паркирали (стотици) автомобили през почивните дни, когато хората отиват там на разходка. През останалото време там е пълно с автомобили на треньори, трениращи спортисти и техни родители. Общината сложи бариери на почти всяко кътче около гребната, където може да се паркира. Ясно беше че тази улица се ремонтира за да се превърне в един платен паркинг. Уважаеми г-н Велев. След като таксата важи за цял ден, то тогава бъдете така добър и пуснете заповед с която да задължите служителите да не таксуват автомобилите които вече веднъж са заплатили дневна такса и представят закупен валиден билет. Така беше преди време - влизаш плащаш билет, който важи за целия ден. Ако излезеш при следващо влизане ако пазиш билета не плащаш. Сега хубаво е за цял ден както казвате, ама като излезна и реша пак да влизам трябва да купя нов билет - нищо вече съм платил такса уж за цял ден. А относно стадиона - ами въпрос на време е да се усетят и там да треснат една бариера.
+1
 
 
Уважаема гражданко, паркинга на Гребната е с цена 2лв ЕДНОКРАТНО, за цял ден, като ти се свидят, спри на 50-100м от входа и няма да плащаш. Нали отивате на разходка , пък хем ви мързи да ходите, хем пари не ви се дават...
+2
 
 
Думите на зам.-кмета по транспорт Златин Велев "места без заплащане има на бившия паркинг за репатриране до пазара" са чиста лъжа. Точно това място се охранява и се допускат само клиенти на пазара. Охраната зорко следи да няма коли с по-продължителен престой.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 09.11.2016 г.
+10
 
 
Зам. кмете Вие сте позор беее дано се задавите с малоумните си решения вече и на въздух не може да поспортуваме ... ужасни сте ... гадове мръсни...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Кауза Колежа
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: