ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Идиоти, разбрахте ли защо Альоша виси над главите ви!
Автор: Любомир Минчев 09:23 / 10.11.2016Коментари (148)27248
© Plovdiv24.bg
Съвсем ясно и точно пропагандният филм "Братозамещение", излъчен по руския канал ТВЦ в навечерието на президентските избори в България, формулира тяхната цел и донякъде прогнозира изхода им.

"Альоша си е свършил работата. Сега е наш ред - да помогнем на тези, които действително се смятат за наши братя, а не опитват да се харесат на онези, които вече са сменили братята си". Това е червената нишка на филма. Посланието му е безочливо: "Има и друга България и все още това е по-голямата ѝ част. Това е мнозинството, на което по всички европейски демократични канони трябва да принадлежи властта. Именно за тази демокрация е воювал Альоша".

Трудно е да си представим по-голяма наглост в натрапването на демокрацията на Альоша, която аплодирахме 50 години и доста наивно смятахме,че сме се отървали от нея.

Резултатите от първия тур на президентските избори показаха, че сме в руския кюп и не сме мръднали оттам. Авторите на филма разбиват с един удар всичките ни илюзии: "Идиоти, разбрахте ли защо Альоша виси над главите ви!

Вече няма никакво съмнение, че генерал Румен Радев е руски проект, заченат на конгреса на "Единна Русия" с почетни гости Георги Първанов и Корнелия Нинова. Толкова е очевидно, че руската пропаганда не опитва и да го скрие. В нощта на изборите тя не пропусна да се похвали: "Наш приятел поведе в България". За него във филма се казва, че "ще брани на смерть руското въоръжение". Радев "на смерть" ще брани руските интереси, дал е клетва.

Наистина има друга България и тя трябва да част от ЕС и НАТО, а не под ботуша на Альоша. Българският избирател обаче се втурна по предложеното "братозаместване" по стъпките на Альоша. Позорен избор!

Ако Альоша си е свършил работата, чий ред е сега? На петата колона, на онези,които брутално ще налагат руската "демокрация", на онези, които поднасят цветя пред бюста на Тодор Живков, на паравоенните формации, които посрещаха нощните вълци на Путин, на тези, които твърдят, че Русия не е агресор. Техен ред ли е?

Или е ред на наистина другата България.

Коя е тази България, все още не става ясно - 27 години след началото й. Руските пропагандатори ясно очертаха тяхната част и ще я бранят с шмайзера на Альоша. Към тях ли ще се присъединим, или ще им покажем голям европейски среден пръст - това заслужават.

Братоубийствената война вдясно даде шанс на левите ексремисти да ни качат на шмайзера и да ни пробутват червена карта на България с няколко сини петънца и за гарнитура лицемерната усмивка на Корнелия. Ако това заслужаваме, ние сме окончателно загубени, потънали в новото сибирско безвремие.

И ако Альоша си е свършил работата, не е ли време да го бутнем. А се оказва, че ние още не сме го бутнали в душите си - настанил се е там и руснаците ни предлагат "братозаместване", а ние се хилим угоднически. Това направихме в първия тур на нашите президентски избори, които се оказаха повече руски.

И Пловдив гласува за Альоша! Подобен срам градът не беше изпитвал. И то само година, след като прати подръжниците му на пето място. Пловдивчани гласуваха за Радев, който иска ревизия на нашето членство в ЕС и НАТО. Хубаво е да погледнат към Бунарджика и да осмислят замисъла на проекта Альоша. Самите руснаци ни казаха, че той е дългосрочен, траен и търсят колкото може повече балабурници, за да го обслужват. Това ставало и чрез "братозаместване".

Съдбоносен втори тур. Веднъж вече Пловдив се опитаха да го избъзикат, малко не стигна. Сега отново е податлив, макар да има самочувствието на град с по-особен дух. Какъв дух, когато над главата ти виси Альоша. Крайно време е Пловдив да се отърве от кошмара си.



Още по темата: общо новини по темата: 265
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Абе вижте сега- на тези, които са писали коментари във връзка със самия паметник - искам да ви кажа, че сте малко примитивни - човекът иска да каже друго с "Альоша", а именно какво олицетворява... ако седите на работа и се чудите какво да правите и тролите по коментарите, може да прочетете някоя книга или пък някоя приказка, за да се научите да четете малко между редовете... Май само мангасари и чалгаджиичета пишат тука,а?
+2
 
 
Абе, Минчев, (без господин, защото с такова начало на обръщението никакъв господин не можеш да бъдеш), като те е яд, че костовата партия и за чеп не става, защо замърсяваш киберпространството с приказки от 1990-та година?! Нали уж всички (без вас) говорят за обединение. С твоите праисторически виждания направо тури един фес на паметника, да е готов (ако можеш да се сетиш за какво).
0
 
 
Едно си баба знае едно си баба бае,Филипчо хора като теб са провал на еволюцията ,понеже не могат нищо и не стават за нищо те изпъкват с вандализъм-типичен пример е Гърневски,най-некадърния кмет които сме имали ,най-лесно пребоядисващия се , съвременния бай Ганьо ,тоя индивид изпадне ли от общинската ясла ще умре от глад и ние сме си виновни че го търпим
+5
 
 
Ти гледай да не се развее американски флаг. Те руснаците ако искаха, имаха 45 години да го направят...
-3
 
 
.... как ще реагирате ако над части на България .... се развее руски флаг :) ... и тука следва гипс :) ..... ми кво да прави радев .... ще звънне на путкин и ще го информира за успешно завършената мисия :)
-2
 
 
кандидатстудентски бисер :) ..... и тогава дошла храбрата червена армия и ни освободила от турско робство :) ..... сто на сто някой от червеногъзите тролове тук го е писал това преди години :)
-3
 
 
червените тролове заработват рублички :) .... цял ден един довод не можаха да дадат че грозния паметник трябва да бъде премахнат от бунарджика :) сега повърнаха от ефтината парцуца и се върнаха за още един анален напън :)
+3
 
 
е*ати жалкия пасквил! Тоя пич, МинЖев в кой век живее? И знае ли какво е наказанието за подкклаждане на омраза?!!
+9
 
 
Минчев(филипсбуш), що си смени ника? Срам ли те хвана?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: