ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Капитанката на Марица: Постигнахме нещо изключително за женския волейбол у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:19 / 10.11.2016Коментари (0)3054
© Plovdiv24.bg
Волейболен клуб Марица получи днес поредното си признание, след като бе награден за Отбор №1 и Треньор №1 на България за месец октомври в традиционната анкета на Пресклуб България.

Ето какво казаха представителите на жълто-сините по време на днешната пресконференция в София.

Радосвета Тенева, капитан на Марица:

"Искам да благодаря за оказаното внимание! Да, преминахме успешно първия кръг на Шампионската лига - постижение, първо по рода си в женския волейбол у нас. Ние продължаваме да се трудим упорито в залата. Условията, предоставени ни от клуба, са много добри. Колективът е сплотен и се надявам да продължим максимално напред в Европа."

Иван Петков, старши-треньор на Марица:

"И аз искам да благодаря за оказаната ми чест! Тази награда не е само моя, но и на целия ни колектив. Определено бях много приятно изненадан. С това си участие в най-престижния клубен турнир на Европа, мисля, че ние като отбор се изкачихме с едно стъпало нагоре. Чисто като психология, започнахме да мислим по малко по-различен начин, започнахме да се опитваме да се конкурираме с най-добрите. Анализирахме играта и недостатъците в мачовете си с най-добрия отбор и мисля, че това е една сериозна крачка за целия клуб, която в бъдеще ще ни донесе дивиденти и ще ни помогне при следващите участия на нашия отбор във всяка една сфера - не само спортно-технически, но също и като организация, маркетинг... Мисля, че в момента Марица разполага с отбор, окомплектован със сериозни състезателки, и мисля, че нашите амбиции в турнира за Купата на ЦЕВ са съвсем реални, дори и следващият ни съперник да е един доста труден, доста известен отбор. Насочили сме едни много сериозни усилия към това да се опитаме да се преборим с този противник и да продължим нашия път в Европа, без да искам да захранвам никого с излишни надежди и очаквания. Не подценяваме срещите си и в Националната волейболна лига и имаме респект към всичките си предстоящи съперници в българското първенство."

Борис Халачев, мениджър на Марица:

"Политиката на клуба е да градим все повече и повече и участието ни в Шампионска лига беше още една крачка по пътя, който сме поели. Надявам се в предстоящото ни участие в следващия по сила евротурнир - за Купата на ЦЕВ, също да изиграем повече от два мача, защото при отсъствието на Балканска лига, каквато има в баскетбола, евротурнирите са единствената ни възможност да играем в повече международни срещи. Обсъждаме с БФВ и с колегите си от другите балкански страни различни варианти за създаването на Балканска лига и се надявам в близко време тази идея да се осъществи. Колкото по-напред продължим в европейските клубни турнири тази година, толкова по-лесно ще ни е догодина, при едно евентуално ново участие в Шампионската лига, да привлечем състезателки на добро ниво и да намерим съответното финансиране. Нашата цел е ние да се развиваме като клуб, но да се развива и българският женски волейбол като цяло. Мисля, че това, което ние правим, е нещо хубаво, и се надявам колегите и от другите клубове да намерят вариант да последват нашия пример."

Още по темата: общо новини по темата: 162
11.07.2017
09.07.2017
12.06.2017
05.06.2017
24.05.2017
21.05.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: