ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родителите на убитата Стефка емигрираха, не могат да я прежалят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:37 / 20.11.2016Коментари (3)54913
©
Стефка на абитуриентския си бал с братчето си Ивайло
Семейството на убитата абитуриентка Стефка Маджарова от пловдивското с. Йоаким Груево емигрира в Англия още докато делото вървеше на първа инстанция. Родителите не можели да живеят там, където бе погубена дъщеря им. Смъртта ѝ сложи край на бизнеса им на земеделски производители. Не успяха да съберат реколтата и фалираха. Целият им живот е съсипан. 

Това разказа пред "24 часа" адвокатът на фамилията Станимир Вълчев. По настояване на клиентите си той обжалва в апелативния съд в Пловдив наказанието от 19 г. затвор за Владимир Костадинов, бивше гадже на жертвата, обвинен за убийството. Маджарови искат доживотен затвор.

Самият младеж също обжалва присъдата си. Твърди, че не е умъртвил момичето, въпреки че още от началото на разследването е основният заподозрян. Трупът ѝ бил открит от рибар на 13 юни 2013 г. в коритото на р. Въча край Кадиево. Три години по-рано започнала връзката му със Стефка. Запознали се в Ивайловград, където гостувала на баба си. 

Там пламнала силна любов. Бащата на девойката - Николай Маджаров, взел Владимир във фирмата си и дори ги прибрал с баща му на първия етаж на къщата си. Дал на любимия на дъщеря си кола, за да не ходи с колело на работа. Не след дълго обаче отношенията между младите се влошили заради дивата ревност на Костадинов Стефка се оплакала на баща си, че я притеснява в училище и по телефона. 

Заради психическия тормоз Маджаров го уволнил. В началото на 2012-а красавицата се запознала по интернет с Пенко Ламбрев от Кричим и започнала да излиза с него. Владимир побеснял, преследвал ги и непрекъснато атакувал Стефка с есемеси. Месец преди да я убие, помолил баща ѝ да го върне на работа, защото нямал пари. 

"Въпреки съпротивата на дъщеря си Маджаров го взел, тъй като бил съвестен и изпълнителен работник", обяснява адвокат Вълчев. 

През първата седмица на юни Владимир казал на бащата на Стефка, че личният му автомобил е повреден, и той му предоставил своя опел. Малко преди убийството - на 12 юни, абитуриентката и новото ѝ гадже потеглили с кола от Йоаким Груево към изравнителя на Кричим. Костадинов ги следвал, като през цялото време звънял на момичето и му изпращал съобщения. 

След като автомобилът на двойката спрял, Владимир се приближил до тях с дървен прът. Пенко го попитал да не е дошъл да го убива Костадинов хвърлил тоягата и отвърнал, че иска да говори със Стефка. Ламбрев ги оставил сами и изчакал в колата. Девойката за пореден път заявила на Владимир, че между тях всичко е свършено. 

"Само аз те обичам, винаги ще си моя", не я слушал той. 

След разразилия се скандал девойката и новият ѝ любим потеглили към Кричим, а Костадинов продължил да кара след тях и да пуска съобщения на Стефка. Упреквал я, че се движела с "диви селяни", които имали само сексуални намерения към нея.

Последният есемес гласял, че търпението му се е изчерпало Около 22,30 ч на 12 юни Пенко Ламбрев оставил гаджето си на тротоара срещу дома ѝ и си тръгнал. Не забелязал, че Костадинов дебне наблизо.

Той успял да я склони отново да разговарят. Според разследващи подкарал към землището на Кадиево, където спрял опела на баща ѝ и започнал да ѝ нанася удари по главата и ръцете. След това изнесъл от колата зашеметената си жертва и я довлачил до река Въча. 

Там натиснал лицето ѝ във водата и изчакал, докато се удави. Прибрал се в Йоаким Груево и измил колата отвън и отвътре. Сменил дрехите си и заспал. На следващия ден отишъл на работа при бащата на Стефка. Отрекъл да я е виждал. 

"Родителите са знаели, че на 13 юни дъщеря им трябва да ходи в Пловдив, за да вземе бележките за матурите. Затова не се притеснили, когато на сутринта я нямало вкъщи", разказва адвокатът. 

По-късно обаче изпаднали в паника, тъй като телефонът ѝ бил изключен Същия ден Маджарови научили, че мъртвото момиче, намерено в коритото на Въча, е тяхната дъщеря. При разпитите Костадинов признал, че се е виждал с абитуриентката във фаталната нощ. 

Версията му от началото до края остава непроменена - двамата се разхождали край напоителния канал, Стефка се подхлъзнала и паднала във водата. Владимир твърди, че се опитал да я спаси, но след като не успял, се уплашил и избягал. 

По време на процеса в Пловдивския окръжен съд защитата му се опитваше да докаже, че травматичните увреждания на жертвата са получени при тласкането ѝ от течението на водата. 

Вещите лица обаче бяха категорични, че в такъв случай са щели да бъдат по цялото тяло, а не групирани в лицето и колената. Маджарови не успяха да дочакат края на делото на първа инстанция, тъй като се проточи повече от година. 14 пъти заседанията бяха отлагани. 

Костадинов се опитваше да отлага, като си инжектираше в коляното нафта, слюнка, урина и фекалии и попадаше в болница за операция. 

"От 30 г. съм съдебен медик, таково чудо не сме имали", коментира д-р Светлозар Спасов. 

Той предупредил подсъдимия, че от подобни експерименти може да се стигне до некроза и ампутация на крака. Вероятно е успял да го стресне, тъй като новото оплакване на Владимир бе за силно влошен слух от запушена слюнчена жлеза. По тази причина не можел да чуе какво се говори на процеса.

"Защо му позволяват да разиграва и съд, и близки, когато сме съсипани от мъка", възмути се Петя Петевска, лелята на убитата абитуриентка.

Пълномощникът на Маджарови също не се стърпя и влезе в словесен сблъсък със защитника на Владимир - адвокат Асен Самуилов. 

"Да си масажира бузата, колега. Тя ще се отпусне и ще започне отново да пуска слюнка", иронизира адвокат Станимир Вълчев. 

На следващото заседание бе изслушана експертиза за здравословното състояние на Владимир, от която се разбра, че чува отлично и може да отговаря адекватно на въпросите. В крайна сметка се стигна и до присъдата от 19 г. лишаване от свобода. За родителите на Стефка бе присъдено 600 000 лв. обезщетение.

Съдебната сага обаче все още не е приключила. След обжалването на наказанието и от двете страни апелативният съд реши да бъде установен и разпитан човекът, с когото е бил последният разговор на Стефка по телефона. 

Той е проведен в 0,56 ч на 13 юни, малко преди да бъде убита. Продължил е 2700 секунди. Номерът фигурира в томовете по делото, но досега абонатът не е давал обяснения. Не е ясно дали е мъж, или жена.


Източник: в. "24 часа"


Още по темата: общо новини по темата: 35
07.07.2017 »
05.01.2017 »
17.10.2016 »
02.10.2016 »
12.12.2015 »
11.12.2015 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Па нагъл бе иска и по - малка присъда ! Смъртното наказание трябва да се върне ,изроди като този нямат право да живеят утре ще излезе и ще пак ще убие друго момиче !
+8
 
 
След няколко години ще останете само тъпчовците с Мерцедесите, мангалите и депутатите ! А дано защото само тогава ще оцените всичко !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: