ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Двустранно паркиране на еднопосочни улици в Пловдив?
Автор: Мариана Панчева 08:40 / 24.11.2016Коментари (10)7429
© Plovdiv24.bg
Започва реализиране на проекта за двустранно паркиране на еднопосочните улици в район "Централен", съобщи кметът на района Георги Стаменов

Както Plovdiv24.bg нееднократно информира читателите си, този проект е за карето между бул. "Руски", ул. "Гладстон" и ул. "Преслав" - "Петьофи", "Виктор Юго", "Йосиф Шнитер" и "Цар Иван Александър" и цели отпушване на паркирането в зоната. 

Планът е еднопосочните улици да бъдат с възможност за паркиране и от двете страни, след като е отчетено обаче, че разстоянието между двете колони автомобили е поне 4 метра, за да минават спокойно специализирана техника, коли на пожарната, полицията и "Чистота". 

От понеделник започва работа по оформяне на бордюрите на ул. "Петьофи", поясни Стаменов. По този начин ще се реализират нови над 70 паркоместа.

След реализиране на проекта и ако се докаже, че моделът е работещ, има възможност да бъде въведен и в други зони за района.


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Живея в района и по принцип съм с две ръце "за" всяка възможност да се облекчи паркирането, защото е почти невъзможно да си намеря място пред вкъщи и в повечето случаи спирам през една, две пресечки. Което не ми е проблем, не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против да походя, не съм от тия хора, които ако можеха щяха да спрат в хола си с колата. Не ми е и кой знае какъв проблем че съкварталците от другите пресечки ме гледат накриво и дори се е стигало до разправии, защото видиш ли не съм живеел на тяхната улица, а съм спирал там. Но както и да е. Друго ме притеснява повече в конкретния случай. Аз живея на Петко Ю. Тодоров в малката отсечка между бул. Руски и ул. А. Екзарх, която не е част Синя Зона. И е една от малкото такива пресечки в района. Споменатите улици в статията до една са Синя Зона. И именно това е причината ние живущите там да спираме кой където завърне през няколко пресечки, дори понякога като се върна късно вечер и на някоя от улиците в Синя Зона. Съответно рано сутрин със съседите започваме да се дебнем, кой ще успее да заеме освободило се място пред кооперацията преди да е започнала Синята Зона или дори и да си плащам първите няколко часа докато успея да си намеря свободно място. А "най-забавното" решение което практикуват някои съседи за да измамят системата е да спрат на частта от нашата улица в Синя Зона, но отляво по посока на движението. Или силно в кръстовището на П.Ю. Тодоров и А. Екзарх. Демек, неправилно паркиране на Н-та степен. И работи! Никой не пише глоби за неправилно паркиране в квартала ни. Обаче спреш ли на Синята Зона скобата не ти мърда. Та преди да се отплесна бях тръгнал натам, че това решение май няма да помогне много, защото и сега Синята зона в квартала си е почти свободна, защото всички се тъпчат по пресечките извън Синя Зона. А споменатите улици, на които парко-капацитета ще бъде увеличен са част от Синя Зона.
+1
 
 
Живея в района и по принцип съм с две ръце "за" всяка възможност да се облекчи паркирането, защото е почти невъзможно да си намеря място пред вкъщи и в повечето случаи спирам през една, две пресечки. Което не ми е проблем, не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против да походя, не съм от тия хора, които ако можеха щяха да спрат в хола си с колата. Не ми е и кой знае какъв проблем че съкварталците от другите пресечки ме гледат накриво и дори се е стигало до разправии, защото видиш ли не съм живеел на тяхната улица, а съм спирал там. Но както и да е. Друго ме притеснява повече в конкретния случай. Аз живея на Петко Ю. Тодоров в малката отсечка между бул. Руски и ул. А. Екзарх, която не е част Синя Зона. И е една от малкото такива пресечки в района. Споменатите улици в статията до една са Синя Зона. И именно това е причината ние живущите там да спираме кой където завърне през няколко пресечки, дори понякога като се върна късно вечер и на някоя от улиците в Синя Зона. Съответно рано сутрин със съседите започваме да се дебнем, кой ще успее да заеме освободило се място пред кооперацията преди да е започнала Синята Зона или дори и да си плащам първите няколко часа докато успея да си намеря свободно място. А "най-забавното" решение което практикуват някои съседи за да измамят системата е да спрат на частта от нашата улица в Синя Зона, но отляво по посока на движението. Или силно в кръстовището на П.Ю. Тодоров и А. Екзарх. Демек, неправилно паркиране на Н-та степен. И работи! Никой не пише глоби за неправилно паркиране в квартала ни. Обаче спреш ли на Синята Зона скобата не ти мърда. Та преди да се отплесна бях тръгнал натам, че това решение май няма да помогне много, защото и сега Синята зона в квартала си е почти свободна, защото всичк
+1
 
 
Ще стане разбира се, на коматевци как им искаха винетки да се придвижват по единствения възможен път до другия край на града. Това е държава на абсурдите. Няма да се изненадам ако утре се събудя, отида до гаража да извадя колата и разбера, че вече трябва да плащам за Синя зона ако я оставям там. Няколко милиончета се взимат годишно от тази "Синя зона". Поне така твърдят от Общината. Кой ги взима, как ги харчи? Както се видя от скорошна статия, за изграждането на едно парко място са необходими само 1500лв. На година даваме пари да изградят като тотален минимум 1000 свободни места. Някой да е видял това да се е случило до сега?
+1
 
 
Паркирането по този начин е забранено в ЗДП, не разбирам как ще стане, ако няма промяна в същия.
+1
 
 
Голяма мъка е вече движението в Пловдив,може би има разрешение?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: