ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Модернизират пловдивско училище с над 1 милион лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 25.11.2016Коментари (4)22717
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГХТТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Пловдив спечели проект за модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника на обща стойност 1 399 985,87 лв с ДДС. 

Проект № BG16RFOP001-3.002-0034 "Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника - гр. Пловдив" по Процедура BG16RFOP001-3.002 "Подкрепа за професионалните училища в Република България" по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 цели изграждането на благоприятна, съответстваща на съвременните образователни изисквания среда, която да спомогне за предоставянето на адекватни за времето си обучителни услуги в условия, съответстващи на националните и европейски нормативи за качество и пригодност, както и да кореспондира с нуждите на учащите и заинтересованите страни - бизнес и бъдещи работодатели. 

В продължение на 24 месеца ще бъдат извършени дейности, водещи до осъвременяване на физическата среда в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника - строително-монтажни работи, включително мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, отговарящо на потребностите на изучаваните професионални направления в целевото училище, както и осъществяване на мерки за подобряване условията и комфорта не само за учащите, но и за педагогическите специалисти в образователната институция.

Строително монтажните работи са на стойност 821 024.96 лв. с ДДС. В тях се включват подмяна на съществуващата стара дървена дограма с енергоспестяващ клас алуминиева с прекъснат термостат и двоен стъклопакет с "К"- стъкло; обезопасяване на прозоречни отвори и стълбища; сигнализиране на локации с промяна в нивата и налични препятствия; извършване на цялостен ремонт на покрива на учебен корпус, учителски блок и физкултурен салон, включително - полагане на топлоизолация; отстраняване на констатирани обследванията течове; прешпакловане и пребоядисване на сградните помещения; ремонт и подмяна на настилки в учебните и спортно помещения; подмяна на осветителни тела с енергоефективни; монтаж на външна топлоизолация и подмяна на вътрешна отоплителна инсталация. 

Достъпът за хора с увреждания ще се подсигури посредством доизграждане на рампи към централния вход на училището за допълнително улесняване на достъпа до сградата на лица със специални нужди, с което да се осигури комплексна достъпна среда, отговаряща на съвременните изисквания.
Освен това ще бъдат закупени артикули за обзавеждане и оборудване на обща стойност 284 841,00 лв. с ДДС. 

Сред тях са аналитична и физико-химична лаборатория - шкафове, столове и други, вкл.хспецифично оборудване като блендери, лабораторни центрофуги и др.; лаборатория за неорганична и органична химия - цялостно обзавеждане и специфично оборудване като колби, хладилна техника, анализатори и т.н.; лаборатория по микробиология и биохимия - цялостно обзавеждане /маси, шакфове и др./, както и специфично оборудване като центрофуги, автоклав, измервателна техника и т.н.; кабинет за практическо обучение по контрол на храни и напитки - цялостно обзавеждане и оборудване /маси,компютърна техника и др/; кабинет за практическо обучение по технология на храни и напитки - оборудване и обзавеждане; учебна работилница по технология на храните - специфично тематично оборудване; работилници и лаборатории по топлотехника, възобновяеми енергийни източници, хладилна и климатична техника - специфично оборудване /нивомери, ел.уреди и др./. 

При селектирането на необходимите артикули експертите от отдел "Развитие" в Община Пловдив, които разработиха проекта, са приложили изискванията за съвременно, модерно и европейски ориентирано обучение, като е отчела и образователните потребности на ползвателите на училищната база с цел избор на максимално качествени и приложими към специфичния и общ образователен процес материално-технически средства.

Реализацията на проекта ще създаде възможност за създаване на по-добра и качествена образователна среда, което ще повиши привлекателността на училището, респективно - на предлаганите в него професионални направления, които фактори, ще способстват за нарастване интереса към тях и от страна на учащите, и на бъдещите работодатели.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А другите училища и деца незаслужават ли???
+2
 
 
"енергоспестяващ клас алуминиева с прекъснат термостат" Термина е "прекъснат термомост"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: