ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Аз ли съм в грешка, че спазвам знака?
Автор: Васил Динев 16:31 / 27.11.2016Коментари (14)12876
© Plovdiv24.bg
Турбинно кръстовище - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия. За какво става дума по-точно?

Здравейте. Често ми се случва следната ситуация на кръстовището на бул. "Източен" и бул. "Мария Луиза". Този път реших да пиша, белким се промени нещо.

Проблемът не е в мен, нито в новото турбинно движение, нито в другите участници в движението. Проблемът е в организатора на движението.

При навлизане от ляв завой трябва да се стремя да заема пак най-лява лента. Но веднага след това имам десен завой, при което трябва да прекося 3 ленти. Същото важи за автобуси, които имат малко след това спирка.

Ситуацията, която се създава - аз преминавам правилно от лява лента и сека 3 ленти, за да завия надясно, като знам, че аз съм бил от единствения вариант за завиване наляво и няма никой по-десен от мен. Автобуси и други завиват наляво грешно от лента за направо - за да не секат като мен лентите после. Едва ли не аз съм в грешка, че спазвам знака.

Частично разрешение - да се направи знакът да е позволено наляво и направо от лявата лента за направо.

* Частично защото винаги има човешки фактор.





Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вероятно си от друг град и минаваш през Пловдив. Огромна грешка е да се опитваш да спазваш правилата за движение или знаците в Пловдив! Регулирането на пътищата изобщо не е съобразено с трафика и всички оцеляват кой както намери за удобно. Контрол няма, така че не се притеснявай, ако ти се наложи да минеш на червено или си направил забранен завой някъде. Нормално е да направиш и обратен завой от крайна дясна лента. В Пловдив всичко е ОК :)
0
 
 
Проблема е на този, който завива от средна лента! Че дори и автобус да е! Това че е от масовия градски транспорт не му дава право от лента за движение направо да завива наляво. А знак няма как да се постави в средната лента за наляво и направо, защото ако някой ден трябва да се промени начена на работа на светофарната уредба, което става дистанционно. трябва да се сменя и знака!Ако всички карат по правилата посочени със знаци, няма да го има описания проблем. А какво ще кажеш, някой от лява лента да иска да продължи направо? Другия път просто му свирни с клаксона на профана, извади си ръката през прозореца и ми покажи показалец, а ако искаш може и съседния пръст!
+1
 
 
Проблемът не е в тебе, нито е в организацията на движението! Проблемът е, че тарикатите завиват наляво от средна лента, която е за направо, тъй като тя се движи по-бързо, а на тях не им се чака! Ако се завиваше само от крайна лява, щеше необезпокоявано да можеш да се престоиш за десен след завоя.
-2
 
 
Колега, не ми е приятно да ти го кажа, но всъщност си в грешка, защото тръгна правиш десен завой, когато имаш знак "Движение само направо след знака". Т.е. организацията на движението на това кръстовище не предвижда там да се прави десен завой.
0
 
 
Не, грешка няма да завиеш наляво от единствената разрешена за това лента. После в каква посока си, няма никакво значение, ако всички спазват правилата. Аз правя абсолютно същата поредица завои всеки ден и в 3 от 4 случая се сблъсквам с някой малоумник, завиващ от средна лента. И започва чуденето какво да правим... Интересно е и защо тоя жълт малоумник спря от нищото...
+1
 
 
Това че трябва да завиеш надясно не те оправдава да минаваш в средна или дясна лента, няма конфликтна точка по закон дори и да пресичаш трите ленти. Стига да изпълниш маневрата навреме и да уведомиш участниците в движението за нея. Иначе ако не я изпълниш навреме става сложно и задължително трябва да спазваш предимството.
+6
 
 
Разбира се, че не си в грешка - просто тъпотията по улиците е страшна. Абсолютно същото ми се случи..слизам от надлез "Родопи" и искам да вляза в "МакДоналдс". Завивам от лява лента и тръгвам надясно обаче от средна лента е завива полицейска кола, която зверски ми изсвири с клаксона. Падна ми пердето, отворих прозореца и извиках: "Искам да отида в "МакДоналдс", коя е правилната линия на движение - обяснете ми"..Погледнаха ме тъпо и дадоха мръсна газ, може би осъзнали вината си точно в този момент..
на 27.11.2016 г.
+1
 
 
Всеки водач трябва да си спазва лентата, а това което е на записа е грешно, не заради това, че не е по правилник, а поради това, че трафика е голям...
+4
 
 
В Пловдив има страшно много наглеци , които за ляв завой завиват от средна лента. За това ми се струва , че единствения начин да се избегне това е да има отделен ляв завой на всички натоварени кръстовища, както е примерно на Чифте баня кръстовището.
+4
 
 
Ти колега, не си виновен, че бакшишите са иди*ти. А и не само те. Виновни са онези, които слагат камерите (или НЕ слагат такива) по кръстовищата. Какъв е проблема да се поставят такива, които засичат завиващите от неправилната лента, както и такива, които засичат и не спиране на стоп линия, за преминаване на червен светофар и т.н. Ти колега не си виновен! Проблема е че има твърде много иди*ти, които управляват града и като цяло България!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: