ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ученици предлагат изоставените селища да станат лагери за бежанци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 29.11.2016Коментари (11)3684
© Монитор
Бежанците навлизащи в България да бъдат настанявани в изоставените селища, които са обезлюдени от години. Идеята е на ученици от Първа английска езикова гимназия, участвали в европейската инициатива My Europe.

Според тях, неизползваемите постройки, могат да бъдат възстановени със средства от Европейската комисия. Те ще бъдат използвани за подобряване на битовите и хуманитарните условия, покриващи основните нужди на чужденците.

За сигурността както на мигрантите, така и на живеещите в близките райони граждани, учениците предлагат още да бъдат издигнати огради. Също така да се осигурят и пропускателни пунктове със засилено полицейско присъствие. Предлага се в инициативата да се включат доброволци, които да предоставят обучение по български език, както и основни познания за българската култура.

В обособените лагери периодично ще бъдат провеждани изпити и психологическа оценка от експерти. При одобрение бежанците ще имат възможност да напуснат пределите на лагера, както и да започнат работа според кфалификацията си, без значение дали е получена от родната им страна или у нас. Според учениците това е най-прекия и рационален път за интегриране на бежанците.

За да бъде реализирана идеята за заселване на селищата, тиинейджърите апелират в инициативата да вземат участие кметовете по райони и областните управители.


Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Да си гледат посраните дирници и даскалото щото им рано още да се правят на велики политици и комбинатори като управляващите ни . Достатъчно скрап имаме та да създаваме още гета /депа/за боклуци . КАЗАХ !!!
Сподели какво ново....
на 29.11.2016 г.
+3
 
 
Драги ми даскали гледайте си науката.КОЙТО УЧИ ЩЕ СПОЛУЧИ.Тези пре горяли АКАЛИИ дето ВИ навиват не афиширайте.Имотите си имат собственици.Селата са БЪЛГАРСКИ и такива трябва да си останат.Тези прешълци не са се спрели пред граничните заграждения та камоли пред такива във вътрешноста на страната ни.Не им искаме ни медът ни жилото.Посоката е Германия-МЕРКЕЛ-.
+2
 
 
Тези имоти си имат собственици! Това са бъдещите "управници", важно е да има приходи от глупави решения, а последствията не ги интересуват! Безплатни жилища, психолози, учители, полицаи, пари, храна, дрехи, безплатен ток, вода, Интернет, телефони и т.н. СТИГА ВЕЧЕ! Искат да има доброволци, дали ще искат майките им да са доброволци в бежанските лагери....
+3
 
 
Малко са ни циганите които живеят на социални помощи та и тези да издържаме и къщи да им даваме, аз съм много против това. А и не знам кой пълни главите на децата с тези глупости?!?
+4
 
 
Няма ли кой да закрие този БХК? Само вредни за България неща излизат от там! Че и пълнят главите на учениците с тъпи продажни идеи!
+4
 
 
Да си откупят първо земята и да заживеят като хора, а не на помощи. Нищожества нямат право да приватизират каквото си поискат на българска земя! Ако някой реши да им даде цели села ей така - ще настане гражданска война! А тези малките могат да си подават документите за емиграция извън страната още в момента.
+1
 
 
Може да са изоставени, но все още са нечия собственост и докато не се уреди отнемането/одържавяването на собственост чрез закон, ще продължаваме да чуваме подобни предложения от страна на политици. Виждам, че са намесили невинността и неопитността на деца и няма сила, която да ме убеди, че не са мастити строителни предприемачи. Ако искате се разровете в мрежата и сами ще се убедите колко пъти тактично се повдига този въпрос, като началото е от желанието такива запустели села да се възстановят като туристически дестинации. В повечето случаи говорещите и убеждаващите ни, че трябва да се отнемат в полза на държавата имоти, за които не са плащани данъци повече от 5 години, са с едни стари леви убеждения. Гадно и пошло е да се използва младостта и неопитността на децата ни. Интересите обаче са много големи и рано или късно ще успеят.
Aнонимен
на 29.11.2016 г.
+2
 
 
Кой е този нещастник, който пълни главите на децата с "плява"? Може в селата сега да не живеят всичките жители, но къщите и земята са собственост на тези, които работят за хляба си другаде!!!!!
+2
 
 
Ей, пичлеменца, айде да си гледате учението и да не се бъркате в неща, които не разбирате! А за тези, които говорят чрез вашите усти - има кой да гледа отгоре и ще си получат това, което заслужават! Сигурен съм!
на 29.11.2016 г.
+5
 
 
Този акъл ще им е даден от някакъв голям боклук.....който на истина иска да продаде България, ще бъдат настанени и ще заживеят в изоставените села, а после ще се чудим как да си ги изпратим обратно от където са дошли...Това не трябва да става.....а най-доброто нещо е по най-бързият начин да бъдат екстрадирани обратно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: