ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Прошката на Корнелия за пияния шофьор я изправи срещу две семейства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 04.12.2016Коментари (20)29079
© Plovdiv24.bg
18 ноември ще остане най-страшният ден в живота на три фамилии. При катастрофа в Пловдив загинаха 46-годишният Атанас Ламджиев, баща на три деца, и съгражданката му Виолета Стоянова, на 44 г., майка на 5-годишно момиченце. Студентката Полина Караиванова - на 23 г., издъхна 9 дни по-късно в интензивното отделение на университетската болница "Св. Георги". 

Единственият оцелял е приятелят ѝ Димитър, на 27 г., племенник на Ламджиев. Във фаталната нощ и четиримата се връщали от магазин в центъра на Пловдив, където поставяли коледна украса. Софийска фирма наела Атанас за декорацията на търговския обект, чийто отговорник била Виолета. Влюбените Димитър и Полина помагали по-бързо да се свърши работата. 

След като приключили, Ламджиев качил всички на служебното пежо, за да ги закара до домовете им. Непоправимото се случило около 1, 30 ч на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". Атанас решил да направи ляв завой, когато бил връхлетян от "Ауди А 7" на 26-годишния Любомир Трайков. Мощният автомобил влачил старичкото пежо 15-20 метра до близката спирка, в която се спрели. Ударът бил толкова силен, че се огънали ламарините ѝ. 

Ламбджиев и пътуващата на предната седалка Виолета загинали на място, а линейки откарали Димитър и Полина в болница. Водачът на аудито бил задържан за 72 часа с прокурорско постановление. После се разбра, че е карал с 0,67 промила алкохол. Същата вечер посетил заведение с приятели и пил две чаши вино. Движел се е и с превишена скорост от 94 км/ч. Младежът е син на Младен Трайков, собственик на транспортната фирма "Трайков транс", която притежава над 70 камиона. 

Самият Любомир е вицепрезидент на компанията, където отговарял за счетоводството и IT осигуряването. Докато той бе в болница заради несериозни травми и под полицейска охрана, близките на Атанас и Виолета ги изпратиха. Трайков-старши е поел разноските за погребението на Ламджиев. "Направил го е, без да ме уведоми", твърди Корнелия Петкова. Тя няма брак с Атанас, от когото са трите ѝ деца - Валентин, 10 г., Александра, 9 г., и Константин - 7 г. Единствено загиналият ѝ партньор се е грижел за прехраната им. 

"И аз можех да съм една от жертвите. С Атанас обсъждахме да отида с него, за да му помогна, тъй като работата е много пипкава. 300 снежинки трябваше да нанижат и да се закачат на тавана. Атанас обаче се притесни, че ако децата ни се събудят през нощта и са сами, ще се изплашат", разказа пред "24 часа" Корнелия. 

Тя има висше образование, завършила е математика и информатика, но не работи от години. Занимава се с отглеждането на хлапетата. Преди време е претърпяла катастрофа в учебна кола заедно с инструктора си. Ударил ги влиятелен бизнесмен, който се измъкнал леко. 

Петкова разказва, че е била 11 дни в кома, но впоследствие разбрала, че в епикризата ѝ този факт не бил отбелязан. В злокобната нощ бащата на децата ѝ е имал в джоба си само 45 лева, изкарани от коледната украса на магазина. С тях е трябвало да купи храна за семейството си, но нямало да му стигнат за сметките за тока и водата. Корнелия го погребала с дрехи, които ѝ дала нейна приятелка. Петкова казва, че няма да забрави как е изглеждал Атанас след катастрофата. 

Тъй като черепът му бил размазан, служителите от траурната агенция се принудили да използват восък, за да оформят лицето му. "Това не е бай тате", не го познали децата му, когато го видели в ковчега. Двете момченца и сестричката им обожавали баща си и с обич го наричали "бай тате". 

Първите дни след смъртта му плачели непрекъснато и спели с дрехите му. Любомир Трайков, който им го отне, има 12 наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата. Пет от тях са били за превишена скорост, стана ясно при разглеждане на мярката му за неотклонение. 

Въпреки това той бе пуснат от ареста под парична гаранция от 15 000 лева. Решението предизвика възмущение в социалните мрежи. Повечето коментари свързваха освобождаването му с това, че е син на богат бизнесмен. Фейсбук буквално се разтресе, след като се разбра, че Корнелия Петкова се е видяла с Трайкови по тяхно желание. Първоначално дошли само бащата на шофьора и майката. 

"Разбрах, че Младен Трайков е добър човек. Той не може да носи отговорност за действията на сина си", коментира вдовицата. 

По нейно желание на срещата по-късно пристигнал и Любомир. Според Корнелия младежът треперел целият. Поискал да каже нещо, но не успял. Жената го прегърнала и започнала да го успокоява. 

"Простих му. Не е искал да се случи такава трагедия Всеки е можел да бъде на негово място. Било е писано. Няма да настоявам да лежи в затвора", обяснява Петкова. 

По думите ѝ неговата трагедия била по-голяма от нейната, а прошката е най-голямата благодат за един християнин. Самата тя е католичка. На същата среща Корнелия е приела 3000 лева от Трайков-старши, за да покрие неотложни нужди на трите си деца. Бащата на шофьора се ангажирал още да подпомага сираците, докато учат, а на нея самата да намери добре платена работа. 

След като подробностите от уговорките на вдовицата с Трайкови излязоха наяве, тя бе подложена на унищожителни критики в интернет. Съпругът на втората жертва - Виолета Стоянова, който е магистрален полицай в Пловдив, бил омерзен, че Корнелия е прегръщала пияния шофьор Овдовелият Петър Богунски отказва коментари пред медиите, иска да бъде оставен сам с мъката си. 

Пред свои колеги споделил, че не може да се побере в кожата си заради постъпката на Петкова. Корнелия за пияния шофьор я изправи срещу две семейства Богунски ще иска най-строго наказание за Любомир Трайков, който е оставил сираче дъщеричката му. Момиченцето ще навърши 5 г. на 5 декември, чакали го с години. 

"Виолета бе всеотдайна майка. Изключително лъчезарен и светъл човек. Имаше усет към красивото, тъй като дълго време се занимаваше с професионален грим" - така я описват нейните близки. 

Те направиха бдение със свещи на лобното ѝ място на кръстовището, където положиха цветя. На 29 ноември, когато в апелативния съд в Пловдив се разгледа протестът на прокуратурата срещу освобождаването на Любомир Трайков, роднините и приятелите ѝ пристигнаха с нейни снимки и плакати. След като магистратите отмениха паричната гаранция на шофьора убиец, близките на Виолета го изпратиха към ареста с ръкопляскания. 

Шофьорът бе задържан веднага в залата пред очите на родителите си. Преди да бъде произнесено решението, той изказа съболезнования на семействата на загиналите. 

"Иска ми се да не се бе случвало. Готов съм да си понеса последствията", каза Трайков. 

Прокурорът Виктор Янков посочи, че обвинението срещу виновния шофьор ще бъде прецизирано в по-тежко, след като на 26 ноември в болницата издъхна 23-годишната Полина Караиванова. Така жертвите от мелето на пловдивското кръстовище стават три.

Майката на Полина - Петя Вълчева, е дългогодишна учителка в професионалната гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов" в Търговище. Там преподава счетоводство и финанси.

"Страхотен преподавател е. Бяхме сразени, когато разбрахме, че Поли е починала при катастрофа. Всички я познавахме. Много жизнерадостно и хубаво момиче", каза директорът Георги Николов. 

Майката на момичето още не може да се съвземе. Била е до дъщеря си през всичките дни, когато тя се е борила за живота си. Вълчева е разведена с бащата на Поли. Дъщеря ѝ е приета в УМБАЛ "Св. Георги" с политравма и с опасност за живота. Лекарите не могли да я оперират, тъй като състоянието ѝ не позволявало.

"Шансовете ѝ са много по-малки от промилите на пияния шофьор", беше горчивият коментар на нейния вуйчо, който също бе в болницата. 

И се оказа прав. Полина изпадна в мозъчна смърт и после издъхна. Младата жена е завършила психология в ПУ "Паисий Хилендарски", записала магистратура в същия вуз. "Отиде си здраво, умно и хубаво дете. Няма по-тежка загуба от тази, да изпратиш рожбата си", каза пред "24 часа" майката Петя Вълчева. На въпрос дали би дала прошка на пияния шофьор, отговори:

"Моите уважения към мъката на тази жена, но аз няма да му простя. Една майка не може да го направи".

По-голямата ѝ дъщеря е наела адвокат да защитава интересите им в предстоящия съдебен процес срещу Трайков. Близките на Поли ще настояват шофьорът да получи ефективно наказание. Прошката на Корнелия я изправи и срещу племенника на Атанас - Димитър, който е видял смъртта в очите, загубил е чичо и любимото момиче. 

Единственият оцелял от мелето също иска затвор за виновника. Вдовицата върна показно 3000 лв. на Трайкови Миналата седмица Корнелия Петкова върна сумата от 3000 лева на бащата на виновния шофьор.

"Бях подложена на критики в социалните мрежи, че съм продала паметта на Атанас за 30 сребърника. Мен такива коментари не могат да ме засегнат, но ще повлияят негативно върху психиката на децата ми", обясни вдовицата. 

Тя добави, че плюла на гордостта и достойнството си в името на рожбите си, приемайки дарения от различни хора. Готова била да върне парите на тези, които се чувствали излъгани. Петкова заяви, че е отхвърлила предложението на Трайкови да осигуряват тримата сираци, докато учат, но не се отказва от уговорката да ѝ помогнат да започне работа. 

"Смятам по всякакъв възможен начин и където трябва да заявя желанието си за обезщетение на децата си", подчерта Корнелия.


Още по темата: общо новини по темата: 102
17.07.2020 »
28.05.2020 »
26.05.2020 »
25.05.2020 »
25.05.2020 »
22.05.2020 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Ми как се гледат 3 деца с 500/600 лв заплата като е критикувате толкова???
0
 
 
Не съдете прибързано!Тази жена е обречена на жестоко безпаричие, всички ще я забравят след кратко време/имам подобен случай с моя близка/.Тя няма да може да се грижи за децата си, затова мисля че е добре да приеме издръжката, която й предлага бащата на момчето.Гордостта е прекрасно нешо, но в мърлявото ни общество,което не се грижи за бедстващите истината е потресаваща - глад и мизерия очаква това семейство.
+4
 
 
Ненормалница, за пари сигурно ще продаде и децата си.Простила била, а децата и роднините на партньора и дали ще и простят?
+6
 
 
Много е долно да се продадеш по този начин! И да простиш на човека убил любимия ти!! Иди се прегледай скъпа КОРНЕЛИЯ защото ипределено нещо в кухата ти лейка липсва рџ? 
+5
 
 
Да вземе да хване работа,а не да разчита на фондации,че ще я издържат. Завършила математика и информатика и не може да работи с пари. Толкова е и завършила по нормалния начин. 500-600лв.са й малко-да така е,ама явно е по-добре за нея да умре от глад,отколкото да работи за тези пари.
+6
 
 
мърлата да не би само тя да и вишистка има хора с по две и пак работят за тези пари и не мога да разбера как ще прости и толкова скоро след смърта му .
+8
 
 
При катастрофи с толкова тежки последствия трябва присъдите да са сериозни след като е доказана вина както в случая алкохол и превишаване на скоростта е редно да полежи поне 10 години в затвора!
+7
 
 
По тази логика масово хората трябва да спрат да работят!
+6
 
 
Не отказва да й предложат работа, но е казала, че за 500-600 лв няма да работи, защото била висшистка!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: