ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Съобщиха подробности около тройната смърт на километри от Пловдив
Автор: Васил Динев 12:00 / 09.12.2016Коментари (12)22412
В община Куклен са постъпили сигнали за влошаване на хигиенните условия през месец юни тази година в дома на починалото семейство. Това съобщиха от там и още:

Сигналите са дали повод на новото ръководство на общинската администрация да окаже социална подкрепа на семейството и да изиска информация от отговорните институции за допълнителна помощ. 
 
На 20 юли е изпратено писмо до "Социално подпомагане Родопи" за извършване на проверка по случая и изготвяне на подробен социален доклад и план за социална подкрепа на лицата с цел осигуряване на ежедневните им потребности и повишаване качеството им на живот. 

Община Куклен е заявила готовността си за сътрудничество със социалните служби при планиране и изпълнение на мерките за социална подкрепа на семейството. Получила е и писмо с препоръки, които са били изпълнени.

Семейството е било включено в програмата за безплатна храна, домът е почистен от служители на общината, предоставени са нарязани и подредени дърва за огрев, организирана е и кампания по събиране и даряване на дрехи. Допълнително в жилището са доставени легла и е инсталиран бойлер с батерии за топла и студена вода. 

Съдействано е и за получаването на социални помощи. Те са били включени и в програмата за хранене на социално слаби семейства. За съжаление семейството е отказало да използва услугите на социален асистент.
С писмо Общината е предоставила информация, че къщата се обитава от 81-годишна жена, син и дъщеря на 52 и 50 години. 

Синът притежава експертно решение на ТЕЛК с диагноза "Олигофрения, тежка дебилност с психомоторна забавеност". 

Жилището представлява стара двуетажна къща, собственост на сина, прехвърлена от родителите му. Те са ползвали една стая на първия етаж от къщата при изключително лоши хигиенно-битови условия. 

Поради напредналата си възраст майката е трудно подвижна. Тя получавала пенсия. Дъщерята до преди четири години е била с експертно решение на ТЕЛК за психично заболяване и след изтичане на срока му, отказва да се яви за преосвидетелстване пред ТЕЛК, тъй като по нейни думи е вече здрава. Синът също получавал социална пенсия и интеграционни добавки.

"Общинска администрация е спомогнала синът и дъщерята да подадат документи в "Социално подпомагане", в резултат двамата получават целева помощ за отопление, а дъщерята получава и месечна помощ.", заяви кметът на Куклен Мария Белчева. 

Общината е изпратила и писмо до Центъра за психично здраве, откъдето е бил получен отговор, че дъщерята се водила на очет до 2011 година и този документ е бил необходим за получаване на месечна помощ от социално подпомагане.

Всички други факти около смъртта на семейството, са от компетенциите на полицията и прокуратурата. Община Куклен ще поеме разноските по погребенията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Г-жо Маринова ,точно Вие нямате моралното право да сипете всичката тази жлъч.След,като се изявявате като толкова загрижена добра съседка защо не отидохте да им запалите печката?Отлично знаете,че семейството на Ицето допускаха изключително ограничен кръг от хора в дома си.Защо никъде не споменахте,че лично СЕКРЕТАРЯ НА ОБЩИНАТА и ЗАМ.КМЕТ ходиха да чистят дома на семейството?Ама по-лесно е да плюем и да е виновна Общината.Вероятно и свекър ви да бъде намерен мъртъв след няколко дни във вашата къща пак е виновна управата на общината.....
+1
 
 
Клетите, горките хора...забравени приживе..
+5
 
 
Бог да ги прости!Бяха добри хора,не са правили на никому зло.Никой не заслужава такъв край.Мир на праха им дано да са на по-добро място.
+3
 
 
Не желая да изпадам в режим на обяснения.....живея до тях,затова си позволявам да коментирам.Трима,психично болни хора иакат грижи,внимание,присъствие на отговорни хора в лицето на общината,а не писаници и празни приказки.От три години непрекъснато говоря,да ги настанят в соц.домове,защото те сами немогат да взимат решения,защото за болни.Смятате ли,че те разбират какво значи личен асостент?
+1
 
 
Бе понамирисва тази работа ...как пък изведнъж и тримата умират от глад и студ....при първия починал, другите биха потърсили помощ....поне за трупът...
+5
 
 
Стига жената която е много възрастна да е забравила да им дава лекарствата.. все друг ви е виновен на вас...отказали са асистент насила ли да влиза...не познавам майката и дъщерята но Ицето сам не можеше да се грижи за себе си.. от майка си знам че майка му през годините много добре си го е гледала..
+4
 
 
Безхаберието на Общината е най- голямата причина за смъртта на хората.Психично болни хора не ги вълнуват писмата и писаниците на кметицата и соц.грижи.Действия и грижи,това им трябваше на хората.Всяка сутрин един служител да дойде,да запали печката им да се стоплят,да ги види,а не да пишем писма.Сега кметица и управа се чудят как да се защитят.Безотговорници,безхаберници,жалки бедни души....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: