ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Това ли е истинският Ботев? Огромен резил в Бургас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:17 / 09.12.2016Коментари (50)17985
Ботев игра безобразно слабо срещу Нефтохимик и загуби с 0:4 в мач от 18-ия кръг на Първа професионална лига, който се състоя на стадион "Лазур", предаде кореспондент на Plovdiv24.bg от Бургас.

Любомир Божинов (13), Николай Дюлгеров (38), Мариян Огнянов (43) и Венцислав Христов (61) се разписаха за домакините.

По този начин бургазлии имат вече актив от 15 точки, докато "канарчетата" останаха с 21 т.

"Шейховете" убиха интригата още през първата част, когато вкараха 3 безответни гола. Наказателната им акция започна в 13-ата минута, когато Любомир Божинов откри резултата след чудесно изпълнение на фаул.

Десет минути по-късно Мариян Огнянов направи хубав пробив и подаде към Вълчанов. Последва нов пас към Емануил Манев, който шутира, но вратарят на Ботев Георги Георгиев спаси.

Веднага след това бе първото положение за жълто-черните. Тодор Неделев пробва да изненада противниковия вратар с далечен шут, но топката излезе в аут.

В 33-ата минута Нафтата пропусна златен шанс за втори гол. Венцислав Христов бе изведен сам срещу Георги Георгиев, но вратарят на Ботев се намеси решаващо, като чукна топката в крака на нападателя и тя излезе в аут.

Все пак 5 минути след това Нефтохимик поведе с 2:0. Това стана след центриране от корнер, при което Цветомир Панов изпусна Николай Дюлгеров и той засече с глава в левия ъгъл на врататаря. Това бе второ попадение през настоящия сезон за игралия и в Локо (Пд) халф.

Две минути преди почивката "шейховете" направиха преднината си класическа. Това стана отново след груба грешка на Цветомир Панов. Десният бек подари топката на Венци Христов, който финтира вратаря Георги Георгиев и от аут линията центрира към Мариян Огнянов. Кристиан Димитров изби топката, но тя бе посрещната от Николай Дюлгеров, който стреля със задна ножица в гредата. При добавката Мариян Огнянов вкара с глава от 2 метра за 3:0. Халфът не се зарадва на попадението си от уважение към своя бивш отбор.

В 55-ата минута бе най-чистото положение за Ботев. Тодор Неделев центрира от фаул пред малкия пеналт, където централният защитник Кристиан Димитров засече с глава, но топката профуча на педя над напречната греда.

В 61-ата минута Мариян Огнянов изведе по перфектен начин Венцислав Христов сам срещу Георги Георгиев и нападателят шутира с десния крак покрай вратаря за 4:0.

Последваха нови две положения за Нефтохимик, при които опасни удари на Мариян Огнянов и Виктор Хомей бяха спасени от вратаря на пловдивчани.

СТАТИСТИКА:

Нефтохимик - Ботев 4:0
Голмайстори: 1:0 Любомир Божинов (13), 2:0 Николай Дюлгеров (38), 3:0 Мариян Огнянов (43), 4:0 Венцислав Христов (61)

Нефтохимик: Янко Георгиев, Хомей Виктор, Ангел Грънчов, Яни Пехливанов, Михаел Орачев, Николай Дюлгеров, Любомир Божинов, Иван Вълчанов (78- Румен Руменов), Мариян Огнянов, Емануил Манев (86- Атанас Чипилов), Венцислав Христов (81- Живко Петков).

Ботев: Георги Георгиев, Цветомир Панов (46- Кристиян Добрев), Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Крум Стоянов, Серкан Юсеин, Меледже Омнебес (66- Атанас Ташолов), Стенио, Тодор Неделев, Иван Стоянов, Жоао Пауло (75- Милко Георгиев).



Още по темата: общо новини по темата: 6
09.12.2016
09.12.2016
09.12.2016
08.12.2016
07.12.2016
06.12.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
НИАКОИ ЗНАЕ ЛИ НАД РУГ ОТБОР ТРЕНИОРА МУ ДА Е БИВ6 ВРАТАР???
0
 
 
ба*ти,тото-ботев изкърти букмейкърите.Вън от Пловдив!
на 10.12.2016 г.
0
 
 
Нищо особено. Палийски направи тотото просто и закърпи още един месец.
+2
 
 
Не знам какво се вайкате толкова, преди празниците играчите решиха да напълнят джобовете, пари в клуба няма, не си получават заплатите, за това по другия начин. Очевадно е и за най-големия слепец.
+3
 
 
Ей жълти глистаци само да смеете да изпадате.....ами с кой ша са е*аваме после бе.....от сега като си помисля и ужас ма обвзема.
+3
 
 
Страхотен мач,уникални футболисти и верни фенове....напред мой Металик Сопотъ към Б група.
+8
 
 
Некадърника Крумчо как се чувства?? пе*ерастче мръсно всичко се връща.Сега жълтите като те изгонят ще ходиш на село да играеш нещастник смешен
0
 
 
Е не е разбира се. Истинския Ботев умря на 24.02.2010г. Появи се един коматевски хибрид ,чиито балон ще се спука съвсем скоро. За съжаление Пловдив остана само с един отбор след като и Марица и Спартак ги закриха .
+3
 
 
Това ли е истинският Ботев?.....Разбира се,че не!!!това е боталикЪ-2010!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: