ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Да подкрепим Пловдив в престижно състезание - ето къде и как
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 12.12.2016Коментари (2)4796
©
Вече са публикувани финалистите в Годишните награди в туризма за 2016 на платформата www.tourismawards.bg и започна онлайн гласуването за определяне на победителите в тях. 

Пловдив е номиниран в 3 категории - "Туристическа дестинация", "Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм" и "Специализиран туризъм - резервата "Старинен Пловдив".

Всеки може да избере своя фаворит във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за него. Ето какво съобщи министър Ангелкова:

Гласуването ще продължи до 18 декември 2016 г. Благодаря Ви за големия интерес към тази инициатива - в продължение на повече от един месец бяха подадени над 200 кандидатури в 15-те обявени категории (в 16-та категория "Изборът на българите" номинираните са предварително определени). 

Поради големия интерес към някои от тях срокът за кандидатстване бе удължен, както и са излъчени по-голям брой финалисти, с основната идея да бъдат отличени организациите и общините, които работят активно за подобряване на сектор туризъм в България.

Всички кандидатури бяха разгледани и оценени, съгласно разработена методология и карти за оценка в съответствие с критериите на Световната туристическа организация. 

Експертите на Министерството на туризма взеха решение да допуснат по-голям брой финалисти в някои от категориите, като те са подредени по азбучен ред. 

В резултат са публикувани 20 финалисти в категория "Туристическа атракция/обект"; 15 финалисти в категория "Туристическо събитие"; 15 финалисти в категория "Духът на България"; 10 финалиста в категория "Специализиран туризъм"; 10 финалисти в категория "Туристическа дестинация"; 10 финалисти в категория "Иновация"; 15 финалисти в категория "Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм"; 4 финалисти в категория "Община на 2016 г. за морски туризъм"; 7 финалисти в категория "Община на 2016 г. за планински туризъм"; 4 финалисти в категория "Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм".

Всички подадени според регламента кандидатури в художествените категории - материал в тв и радио медия, интернет издание и блог, са и финалисти, като победителите в тях ще бъдат избрани единствено чрез онлайн гласуване на 
www.tourismawards.bg.

Може да гласувате и в категорията "Изборът на българите". В нея всеки може да изберете своето любимо място между "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати туристическа обекта в България". 

Създадена е възможност и потребителите да гласуват със свободен текст за даден обект, ако той не попада в предварително изброените. Всеки от обектите, който събере минимум 10 гласа, автоматично се включва като един от посочените в платформата и се съревновава на равно с всички останали. Победителят в категорията ще бъде излъчен единствено на база онлайн гласуването.

Благодаря на всички, които подадоха своите кандидатури и честито на финалистите. Вярвам, че Годишните награди в туризма ще и насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации и повишаване на конкурентоспособността, и качеството на туристическата услуга. 

Надявам се, че конкурсът ще се превърне в традиционен и това ще даде възможност на участниците в сектор туризъм да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт.

Спечелилите участници ще бъдат обявени на специална церемония на 19 декември 2016 г. (понеделник). 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: