ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Скинари крещят на жена: Циганко, ставай! Време е за Аушвиц!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:27 / 16.12.2016Коментари (24)16477
© bTV
Група младежи са обиждали и заплашвали дете от ромски произход в метрото. Пътниците обаче останали безмълвни свидетели на агресията и не се намесили в защита на момичето.

Инцидентът се разиграва вчера следобед на спирка "Вардар" в София. Жертва на непредизвикана агресия става момиченце на 7 години, което пътува заедно с брат си на 8 години и приемната им майка, която се опитала да ги защити.

Жената разказва, че в първия момент не разбрала, че мъжът говори на нея.

"Започна да крещи: "Ей. циганко, ставай!", разказва Мария Благоева. С тези думи група младежи се нахвърлят върху нея, а обидите продължават: "Трябва да върнем Аушвиц! Аз съм скинар!".

"Казах му, че ще се обадя на охраната, а той ми отвърна със закана: "Искате ли да ви пратя в Орландовци!", посочи жената пред bTV.

Децата обаче не разбрали заплахата, че в Орландовци се намират Централните софийски гробища. В техните представи в Орландовци се намира старият им дом, от който са изведени.

"След този случай момченцето си "глътна езика", не пророни дума половин час, а тя ококори едни очи и ме попита: "Защо толкова ме мрази този човек?", разказва Мария.

Най-голямо възмущение при майката предизвиква безучастността на свидетелите: "Хората определено заемаха моята страна, но някак си тайничко. Поне няколко човека застанаха до мен и се обърнаха на другата страна и тихичко ми казваха: "Не им обръщайте внимание, те са надрусани!".

Веднага след като напуснали метрото обаче Мария се оплакала на полицая в метростанцията. Агресивните младежи успели да избягат.

Според мнението на експерти - навсякъде по света метрото често отключва разрушителната част от човешката природа.

"Допускам, че това е един от начините да бъде усвоена тази територия каквато е метрото, поне в България. Иначе метрото общо взето е нещо тъмно, подземно място", коментира социалният антрополог Харалан Александров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе моето мнение е, че у Булгаристан след 500 години секиш, чист ариец - Нема! Всичкото е, патреОт гюбек - 6 без 10 и малко Русенско варено(уж маке наденица)
0
 
 
горките дечица, дано се възстановят, мога да си представя какъв ужас е изпитало детето, че пак ще го върнат в дома в Орландовци
+2
 
 
И скинарите са дебили, и мангалите са дебили. Но проблема не е в тях. Който не работи, няма да яде. Ако това е държавна политика, няма да се създава такова напрежение. Сега ако някой не му се учи и работи, плащаме. Ако фалира някоя банка, плащаме. Ако някой не си свърши работата, данъците ще покрият щетите и всичко ще е наред, поне за него. Така се появяват паразити, за които това е стандартна тактика...
0
 
 
По-добре да не ходят. Щото след Катуница едва овладяха тълпата.
+3
 
 
И аз ги мразя ама тва е пълна простотия. Да крещят по деца на около 7 г не те прави родолюбец, българин или мъж, а жива мижитурка. Като са толкова смели нека отидат в някоя циганска махала и да ги видя колко са смели.
-1
 
 
Кажи ни защо 5 мангала в Берлин нападнаха сама жена. И за разлика от гореспоменатия случай нападението не е било само вербално.
+1
 
 
Ние четем. А ти плещиш .... не с устата си. В статията никъде не е упомеанато дали Марийка е или не е мангалка. ;) Срамувай се на ум, ако ти е възможно. :)
+2
 
 
Вижте, вземете и докажете случило ли се е или не се е случило и какво точно се е случило, но заглавие "Аналогичен случай! Агресия в Софийското метро" е пълна порнография. Камери има колкото искате. Не знам кой и какво точно цели, кой с какво точно има нужда да се нахрани, но няма истински журналисти. Скинарите между другото можете да ги разглеждате като собствен продукт. Въобще Господа Журналисти Вие замисляте ли се какво говорите и кой Ви слуша? Важното е да си имате своите секунди ефирно време... Случката в Берлинското метро е отвратителна и няма извинение нито по цвят, нито по етнос, нито по възпитание или интелект!
0
 
 
Нищо не оправдава агресия към жена и деца, колкото и някой да е насъбрал нещо. Освен ако не е бил обран от тях или сериозно предизвикан. При толкова цигански безчинства скинарите имат такъв материал за занимания, но и те действат подборно като полицията - по силата на най-малкото съпротивление. Такива простотии само пречат за решаване на проблема с паралелното общество на циганите, защото наливат вода в мелницата на пенещите се за "българския расизъм". Никой не трябва да бъде пращан в Аушвиц, а просто да бъде пращан принудително на училище и в затвора, ако се наложи. Този, който не иска да се реши циганският проблем, действа именно чрез такива акции на послушни и лесно активирани скинари и други "патриоти".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: