ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Германия се загрижи за настроенията у нас срещу ромите след ритника в берлинското метро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 19.12.2016Коментари (20)15682
©
Случаят с ритната жена в берлинското метро разпалва настроения срещу ромите, пише германският вестник "Велт", цитиран от БТА. Изданието публикува материал, посветен на случая и на реакциите, които той е предизвикал в България и на медийното му в страната ни.

В статията се отбелязва, че в България се е наблегнало прекалено много на етническата принадлежност на замесения в случая български гражданин, което според материала е следствие на дълбоко вкоренени предразсъдъци срещу ромите.

Според вестника тези нагласи са характерни за страните от бившия Източен блок, където според "Велт" има неофициална дискриминация на ромите. Германското издание цитира и мненията на българския психолог Борислав Денчев и Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет.

Вестник "Тагесшпигел" отбелязва, че засега няма данни дали българският гражданин и жертвата, която по произход е от Украйна, са се познавали, нито дали случилото се има някаква предистория.

"Франкфуртер алгемайне цайтунг" излиза с коментарен материал по темата със заглавието "Това засяга всички". В него се акцентира върху ролята на видеонаблюдението, като се призовава то да се използва по-активно при криминални разследвания.

Вестникът приканва германското общество да не губи доверие в правораздавателните органи, защото около случая в берлинското метро са се появили симптоми, че то е подкопано, например с обявяването от частни лица на награда за залавянето на извършителя.



Още по темата: общо новини по темата: 22
09.12.2017 »
11.07.2017 »
06.07.2017 »
06.07.2017 »
26.06.2017 »
26.06.2017 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Смея да твърдя, че в БГ отношението към гнусните животни е такова от край време - та не виждам особена промяна от постъпката на този питекантроп... Кастрация след навършване на пълнолетие и строго охранявани резервати, където популацията на съществата може да бъде контролирана
+1
 
 
Айде всички мангали в Германия и готово
0
 
 
Германия да си гледа собствената простотия, оная дето я управлява. Няма такива идиоти в историята - за 102 години успяха да загубят 2 войни и са на път да затрият Европа с тия бежанци.
0
 
 
Нямам против да ги вземат, заедно с политиците и веганите ще им ги дадем на промоция.
0
 
 
Ако ги искат, всичките ще им ги дадем.
+4
 
 
Сериозно пресоляване на манджата! Всички тези упреци към "страните от Източна Европа" от страната на държава, която е провела една от най-зловещите кампании за етническо прочистване в историята, звучи меко казано неуместно. Това, че съвременните германци имат дума за "осмисляне и приемане на вината" не означава, че вече могат да размахват пръст за щяло и нещяло. Защо има цигани (роми) в Източна Европа, а в Германия почти няма? Именно защото в Източна Европа циганите не са били преследвани, а са били оставени да номадстват, докато много от отделните държавици на територията на съвременна Германия са имали закони за преследването и изтреблението на цигани наравно с едрия дивеч. Абсолютна наглост е отделни страни, които са изтребили циганите си почти до крак, да се вживяват в ролята на съдници спрямо тези, които са се оказали пристан за същите тези цигани. Дано скоро Германия не започне да ни поучава и как да се отнасяме към евреите си, че това вече ще бъде фарс.
+3
 
 
Тия германци така са се завъртели вече в спиралата на толерстията и еврогейските ценности, че просто няма измъкване! Бежанци и мигранти от всякакъв вид ги грабят, убиват, изнасилват и ритат по стълбите, те стоят насреща и ти викат "вие имате дълбоко вкоренени предразсъдъци"! Отиват към гибел, лошото е, че влачат цяла Европа след себе си.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 19.12.2016 г.
+3
 
 
Ужас - тая Германия е изперкала! Това общество заспало ли е, та успява да го манипулира една източно-германска комунистка? Хм, да отварят Дахау и да пушат комините - само това е спасението от тая сган. Тия и в Индия няма да ги искат.
+1
 
 
Това не са настроения срещу ромите, това са настроения срещу наглостта и простотията! А ромите не само в България са неграмотни, мързеливи паразити, които не желаят интеграция и оправдават идиотското си поведение и начин на живот с "традиции". Но виновни са не само те, виновни са политиците, защото им позволяват да безчинстват! Има закони - прилагайте ги! Това е интеграция!
+1
 
 
А кога ще се признае че българите са дискриминирани? Или думата дискриминация за българи в страната и извън не същствува. Така нареченият "запад" не пропуска възможност да ни оплюе ... от сега нататък всички хотели за тях трябва да са в циганските махали ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: