ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Официално! Лондон прие водка и уиски Savoy в клуба на световния елит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 23.12.2016Коментари (1)6034
В сърцето на Лондон водка и уиски SAVOY бяха официално приети в клуба на световния елит и признати за едни от най-добрите на планетата. Те извоюваха сребърен и три бронзови медала за петзвездно качество от международните конкурси International Spirits Challenge и International Wine and Spirits Competition (IWSC). След като Брюксел позлати джина и текилата на SAVOY, дойде ред и Великобритания да нареди най-обичаните родни водка и уиски сред глобалните лидери в производството на спиртни напитки, коментираха участници в надпреварата. Лондонските конкурси са водещи по влияние и единица мярка за престиж.

Те събират под един покрив най-подготвеното жури в Обединеното Кралство и оценяват най-голям брой високоалкохолни продукти. Подобни мащаби и прецизност в съдийството до сега не са достигани от нито една подобна проява в друга част на света.

Професионалните дегустатори от International Spirits Challenge и International Wine and Spirits Competition (IWSC) издадоха, че водка SAVOY е една от малкото, покриваща високите критерии за качество и безапелационно й присъдиха престижните сребърен и бронзов медал, а най-големите познавачи на уиски удостоиха WHISKY SAVOY с два бронзови медала за изключителната му класа.

Чистотата и класическият дизайн извеждат SAVOY на глобалната сцена още със създаването му в Холандия в началото на 20-ти век. Най-значим успех сред ценителите постига именно в Лондон. Там през 1889 г. един от големите поклонници на Савойската династия Ричард Д`ойли Карт, построява едноимения хотел SAVOY, който става емблема на лукса и класата във Великобритания. По-късно главният барман на хотела Хари Крадок издава легендарната The Savoy Cocktail Book, която и до ден днешен е ръководство за барманите по света.

Резултати от конкурсите ще откриете на следните линкове:
http://www.internationalspiritschallenge.com/isc2016/2016-results
https://www.iwsc.net/result/search/2016

Водка SAVOY

Водка SAVOY е многократно дестилирана, а за създаването й е използван най-добрия зърнен спирт на Балканите, с впечатляваща чистота от 96,4 процента. Произведена е по уникален за Европа метод и е преминала последователно през система от 4-и дестилационни колони. Те са от най-ново поколение и всяка е с височина от 25 метра, за да гарантира отлична дестилация. Благородният кадифен вкус на водка SAVOY е постигнат с помощта на чудодейния минерал шунгит. Заради способността му да пречиства и лекува, той е наричан още "подарък от съдбата". Множество изс

©
ледвания са доказали, че камъкът отстранява вредните вещества, действа антибактериално и дава сила. Единственото място на света, където съществува, е местността Шунга, между Русия и Финландия. Легендата разказва, че през далечната през 1714 г., руският цар Петър І заповядва всички войници да поставят късче шунгит във водата си, за да бъде тя обеззаразена и лековита. По-късно минералът намира приложение в направата на прочутите водки, а днес първокласни шунгитови филтри обогатяват SAVOY с ценни йони, действащи благотворно на организма.

Уиски SAVOY
Журито на двата най-влиятелни конкурса в Лондон бяха очаровани да научат, че древна шотландска рецепта дарява уиски SAVOY с мекота, изтънченост и отличен баланс. Дестилатът се произвежда в дестилерия с над 200-годишна история в Северна Шотландия. Тайната е в двустепенното пречистване. Първоначално казаните се нагряват директно с огън, за да се премахнат всички примеси. След това течността преминава през уникален филтър, който рафинира вкуса и аромата до съвършенство. Изтънченият бленд съдържа отлежавал минимум 3 години в бъчви от американски дъб дестилат. Притежава мек, богат и хармоничен вкус, както и наситен златистожълт цвят. Уиски SAVOY е с превъзходна мекота и завършеност на вкуса. Тази перфектна комбинация има изключително приятен послевкус с лек ванилов оттенък, записаха членовете на журито в дегустационните си бележки.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: