ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Домът на Ботев е спасението му. Ако не, майната ви!
Автор: Любомир Минчев 14:29 / 23.12.2016Коментари (52)30216
©
Нито един футболен клуб у нас не е стигал подобна възраст. Догодина Ботев ще е на 105. Ботевистите пишат по форумите как са горещи душите им и как ще бранят със зъби и нокти идеалите на своя патрон.

Но и с футбола се случи същото, както и с журналистиката - романтичното време мина. Ценностите се сменят през минути и е трудно да ги погледнеш, камо ли да ги прегърнеш.

Но най-хубавото е, че екипът на Ботев все още е жълто-черен. Всичко друго беше сменено, демонтирано, подменено, но цветовете останаха. Отидоха си легенди, но цветовете останаха. Това дава някаква надежда, че Ботев не е умрял и след време отново може да бъде жълто-черен и по дух.

Затова и аз - като ботевист, се озъртам за клубния дом. Няма дом. Имаше и на него гледахме легендарни играчи от европейска класа - собствено производство. Цялото щастие на този свят, цялата мъка на този свят, всичките мечти на този свят бяха събрани в този дом.

Затова съм от ботевистите, които не ходят на мачове по тренировъчни бази. Там няма нито щастие, нито мъка, нито мечти. Не може да има жълто-черен дух, ако няма дом, който да приюти болките и надеждите му. И с най-добрата тренировъчна база Ботев е кръгъл сирак. Защото ги няма хиляди ботевисти, които може и да не се интересуват с кой крак е ритнал топката поредният гастрольор, но могат да топлят клубния дом.

И затова съм ботевист до там, където усещам, че някаква група е приватизирала жълто-черната идея и търгува с нея - агитки или началници да определят как да обичаме и колко да обичаме. Тогава пак съм ботевист, но без дух. Върнете ми жълто-черния дух!

В края на годината се режат торти, дават се обещания. Така направиха и в Ботев. Хубаво е. Малко топлина и приказки за общия дом. Много е хубаво. Но ако не довършите стадиона, майната ви!

Не звучи романтично, макар да бях от агитката и обичах онзи Ботев. Играчите бяха нашите богове. Сега не ги познавам, тъй като се отбиват за два-три месеца и си тръгват. Но и тях бих гледал с удоволствие, ако ми позволите да си остана жълто-черен по дух.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тоя стадион не го виждам готов в близките 20 години.
0
 
 
Жълтите много ни се подиграва преди 3-4 години когато имаха пари а ние бяхме затънали сега обаче колелото се завъртя и не им е толкова смешно.Марш на село
+2
 
 
Точно така-майната ви :)!Весели празници на всички!
-1
 
 
Бягайте в Крумово да целувате ръка на Бате Митко, той е спасението ви жълтури!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+13
 
 
И тук идва големия въпрос към държава и община.Кому беше нужна зала за 50 милиона,едно ненужно творение с колони по средата, и неизползваемо през годината.С тези пари можеше да се помогне на пловдивските клубове да довършат стадионите си които са най посещаваните спортни обекти.Някой ще каже ,не може,защото има законови проблеми.Може.Всичко може,когато става въпрос за обществен интерес, и социално значими обекти,и за пари от данъкоплатците.А колко е неподходяща залата показва и отказа да се проведат мачове от световната лига по волейбол.И както е казал народа-чукайте си я в главата.
+2
 
 
Щом мангалите полудяха е добър знак! ВЕСЕЛА КОЛЕДА ПЛОВДИВЧАНИ И БОТЕВИСТИ!!!
+1
 
 
Затрогващо ...Каква носталгия...Но защо не се споменава нищо за Цветан Василев?Нали и той беше част от спасението на Ботев?
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-3
 
 
Жълтури, драги клоуни,палячовци, зевзеци, смешници, сами признавате, че Димитър Христолов е цвете в сравнение със с егашното положение.А тогава положението беше "Христолов няма да простим, няма да забравим, ще ти пикаем и серем на гроба"... как да определим сегашното положение? Сега има гроб... стадион Строежа, има място и да пикаете и серете на него, друго няма да се постави на него, ето това е положението.Тоест, ще изчакаме едно поколение жълтури да погине там из Коматево и Пловдив и на хартия ще е САМО-ЧЕРНО БЯЛ... без стадион няма ботев или ботевЪ или както и да го кръстите, има Пловдив Е САМО ЧЕРНО-БЯЛ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: