ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Такситата в Пловдив поскъпват?
Автор: Мариана Панчева 15:55 / 28.12.2016Коментари (9)6944
Остане ли данък "такси" в същия размер, услугата ще поскъпне. Това заявиха пловдивски водачи по време на днешния си протест пред сградата на община Пловдив, предаде репортрер на Plovdiv24.bg

Това е второто организирано недоволство в рамките на две седмици. Исканията остават същите - прераглеждане данъка "такси", определен от Общинския съвет още в края на септември на 750 лева.

Данъкът неминуемо ще откаже колеги, някои започват да продават колите си, други заплашват, че ще минат в нелегалност, коментираха събралите се, които бяха категорични, че голямата им цел е да изкарват достойно прехрана си. 

Освен всичко водачите скочиха и срещу гласуваните от местния парламент 34 лева за еднократна регистрация на автомобил, които допълнително покачват задълженията им. 

Да подкрепят пловдивчани днес бе пристигнала и група от Бургас. На протеста пред Общината такиметровите водачи бяха донесли скара и бира, но така и не успяха да я оползотворят заради забрана от страна на охраняващите протеста полицаи.

Предствител на Общината така и не се срещна с недоволните. Те обаче няма да се отакажт от протестите и след Нова година.



Още по темата: общо новини по темата: 99
09.03.2024 »
08.03.2024 »
27.02.2024 »
11.12.2023 »
08.12.2023 »
28.11.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Типично българско мислене, когато за едно нещо хората в Европа обявяват намаление за да спечелят повече клиентела като намалят цената... ние тука в България винаги сме на обратната. Смятаме че повече клиентела ще имаме като завишим цените и по този начин ще избием загубите си, да ама не. Вдигнете си цените, изгонете си и без това не чак толкова високата на брой клиентела и не се чудете защо е дошъл момента в който не можете да си покриете дневния наем на автомобила от 25-35лв пък какво остава за този, Да, висок годишен данък за сметка на този от другите общини. За нещастие освен цените, както казват някой хора ще е добре да вдигнете и стандарта на работа, все пак тази клиентела трябва да се привлича по някакъв начин, защото и "Градския Транспорт" има възможноста да ми премести задните части от точка А до точка Б. Но за момента, няма голяма разлика в цена/качество на предлаганите услуги освен големите претенций. И все пак пожелавам Ви успех с протеста, защото не е редно едно да се говори и в крайния момент друго да се приема от общината зад гърба на данъкоплатците.
+2
 
 
40% от вас са абсолютни мизерници и боклуци , 40% са престъпници директно за затвора а останалите 20% се мъчат да ви вдигнат реномето ама уви... бакшиша си е бакшиш
+18
 
 
Протестът на нелегалните помпаджийски копърки-тарикати. ПЛАЩАЙТЕ СИ ДАНЪЦИТЕ, ПАРАЗИТИ, КАКТО НИЕ ГО ПРАВИМ И ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА. Махнете помпите, бъдете възпитани, спрете да пушите, докато возите клиенти, спазвайте правилата за движение в града, те важат и за вас! Изчезнете от спирките, там пречите, както и от нерегламентираните стоянки, имате си достатъчно легални такива, които не ползвате! Не отказвайте къси курсове, тези хора също са ви клиенти! И намалете броя си, въведете квоти както в Европа, защото куцо и кьораво стана таксиджия. Излезте на светло! Чак тогава може да имате претенции...
+14
 
 
Данъка от 2лв на ден е обидно смешен спрямо осталите работещи,задължителни касови апарати свързани с НАП.
0
 
 
Те така или иначе повечето са нелегални.Да се отказват.И какво ще работят тея "кафеджии",ще копат на къра ли.Да си махнат фалшивите таксита първо и след това да протестират.
+16
 
 
Аха, значи това е целта на протеста - не да падне данъка, а да вдигнат тарифата, вече става ясно защо протестират през декември... Колко да съм тъпа...
+18
 
 
Да поскъпне... колко да поскъпне? Докато намалее броят на заявките. А после...? :)
+13
 
 
Плашат ли,какво ? Ми като поскъпне,поскъпва! После да не се хапят за задника от ниския оборот!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: