ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Асансьорите в Пловдив без телефони за връзка с аварийни екипи, спират ги?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:48 / 03.01.2017Коментари (11)10053
©
Масово асансьорите в Пловдив са без задължителните телефони за връзка с аварийните екипи. Срокът за оборудването им изтече в края на м.г. Дори 12-етажната сграда на бившия Партиен дом, в която се помещават общинските служби, не е спазила изискванията, установи репортерска проверка.

"Не, нямаме телефони в двата асансьора", потвърди зам.-кметът Димитър Кацарски, чийто кабинет е на 10-ия етаж. 

Там се намират и доста държавни служби като Инспекцията по труда и АДФИ. Стотици служители и граждани ползват всеки ден двата подемника.

"Наредбата е в сила от октомври 2014 г. и имаше повече от две години и половина гратисен период. Това са съоръжения, които трябва да са безопасни", коментира Райна Дончева, главен инспектор в Държавен технически надзор в Пловдив. 

Общите събрания на жилищните входове също не се разбраха за монтиране на телефони в асансьора. По-възрастните изтъкват, че не могат да отделят средства. По-младите пък твърдят, че всеки има мобилен телефон в себе си и при нужда ще се обади. От агенцията не приемат този аргумент, тъй като не навсякъде има обхват на мрежата. 

"Съгласно Наредбата асансьорите без телефон следва да бъдат спрени", категоричен е Димитър Михайлов, началник-отдел в инспекцията по технически надзор за Южна България. 

Той призна, че много от подемните устройства в сградите не са оборудвани с ало апарати. Запитан кога тръгват на проверки да налагат санкции, Михайлов отговори, че това ще стане по време на периодичните прегледи. 

"Няма да можем наведнъж да инспектираме всички асансьори в Пловдив", каза той. И допълни, че чака указания от Държавната агенция за технически надзор. 

"Когато дойде редът за годишен технически преглед на даден асансьор и той не е оборудван, се спира от движение. Засега няма да се правят извънредни проверки", обясни Ани Скримова от Държавната агенция за технически надзор.


Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нов вид данък да източват обикновените граждани в полза на други. ДОКОГА БЕ ГОСПОДА ДУПЕТАТИ ЩЕ НИ ОБИРАТЕ?
0
 
 
ЗА ТРИ ДНИ ПОЛЗВАХ НАД ДВАДЕСЕТ АСАНСЬОРА И СИ ПОЛЗВАХ ТЕЛЕФОНЪТ МИ БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ТАКА ЧЕ ВЪВ Пловдив ВСИЧКИ АСАНСЬОРИ ИМАТ ПОКРИТИЕ КОГО ЗАБЛУЖДАВАТ ОТНОВО СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ ЗА НЯКОЙ КОЙТО ИСКА ДА СИ НАПЪЛНИ ГУШАТА ДА ПОСТАВЯТ САМО ВЪВ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СГРАДИ И БОЛНИЦИ
0
 
 
А като вързаха касовите апарати с НАП и какво всички дават касови бележки.Да но мобилните оператори гушкат пари.То техници няма те телефони прекарват.Достатъчно спешни номера има безплатни да направят и този без пари.Дали ще викам полиция,бърза помощ или асансьорен техник все е спешно.
+5
 
 
"По-младите пък твърдят, че всеки има мобилен телефон в себе си и при нужда ще се обади. От агенцията не приемат този аргумент, тъй като не навсякъде има обхват на мрежата." Е, точно този аргумент, че някъде може да няма обхват на мрежата, е пълен абсурд. Че нали тези устройства за връзка с асансьорните техници всъщност са де факто мобилни телефони, работят си със СИМ карти на доставчиците на мобилна услуга. И как така става, че за телефона в джоба ти няма да има обхват, а за асансьорното устройство ще има? А бе тези съвсем ни взеха за малоумници вече.
+2
 
 
Тоя пост ме кара да използвам стълбите.
+2
 
 
В Пловдив ли само асансьорите са без телефони?!рџ?„рџ™Њрџ™Њрџ?‚
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 03.01.2017 г.
+1
 
 
По някаква случайност,асансьорът на Кацарката ще подлежи на преглед чак на 30.12.2017 г.
+10
 
 
Аз предлагам ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има в асансьорите аптечка, пожарогасител, противогази, библия, химическа тоалетна и българо-китайски разговорник. Всичко се случва!
+6
 
 
Кое е по-важно: да нямате възможност да се обадите на аварийната група, защото няма телефон в кабината, въпреки същия в джоба. Или да нямате възможност да се обадите въобще, защото падате с 10 м/с на квадрат? Поредният приятелски закон. Как нямам връзки и аз да живея от държавни поръчки...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: