ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (28)
Марица ще бори зимата на път за Италия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:20 / 10.01.2017Коментари (0)2267
© Plovdiv24.bg
С 12 официално картотекирани състезателки тръгва към Италия женският отбор на Марица (Пловдив). Утре рано сутринта шампионките на България потеглят на трудно пътуване до Бусто Арсицио, където вдругиден излизат срещу местния Унет Ямамай в първи шестнадесетинафинален мач от европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ.

След като в Пловдив вали безспирно сняг от 24 часа насам, Жълто-сините ще потеглят към летище София в малките часове на 11 януари сутринта, за да могат успешно да преборят неблагоприятните климатични условия и да стигнат навреме за полета си към Милано. В щаба на Марица се надяват да няма проблеми и със самолетния транспорт, след като научиха, че и в Италия имат сериозни проблеми със зимната обстановка.

"Отиваме за добър резултат, който да ни помогне да ги елиминираме и който да ни гарантира по-спокоен реванш в Пловдив, разбира се, ако можем да говорим за някакво спокойствие с оглед на класата на съперника", заяви старши-треньорът на пловдивчанки Иван Петков в интервю за bgvolleyball.com.

"Те имат сериозен отбор, с добра успеваемост при играта на висока топка в атака. Разполагат с две доста сериозни състезателки и са отбор, който не се предава в нито един момент. Гледахме им доста мачове, като в доста от тях започваха зле, но след това успяваха да се върнат. Разбира се, имат си и своите слабости, като например че не изпълняват толкова добър сервис. Проучили сме съперника добре, но най-важна ще бъде нашата игра и как ние ще подходим към мача. Проверките в Турция бяха полезни, защото имахме възможност да играем със сериозни отбори и да се адаптираме към по-високото ниво на волейбол, което ни очаква и в турнира за Купата на ЦЕВ. Имахме желание да изграем още няколко мача, но нямаше възможност за това заради периода, в който се намираме."

От познатия вече състав на Марица от групата за Бусто Арсицио по преценка на треньорския щаб ще отсъства най-младата състезателка на отбора Дима Ушева. Така 12-те волейболистки на Марица, които заминават с отбора за Италия са разпределителите Кристина Чешляр и Йоанна Атанасова, диагоналите Габриела Цветанова и Марина Ковачева, четворките Радосвета Тенева, Симона Димитрова, Силвана Чаушева и Ани Боздева, центровете Виктория Григорова и Мария Данчева и либерата Ивелина Монова и Жана Тодорова.

Срещата Унет Ямамай - Марица е в четвъртък, 12 януари, от 21:30 б.в.

Още по темата: общо новини по темата: 162
11.07.2017
09.07.2017
12.06.2017
05.06.2017
24.05.2017
21.05.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
ВК Марица: Да си приберем трофея обратно в Пловдив! Подкрепете ни!
Марица стартира с два поредни мача в Пловдив срещу ЦСКА финалния плейоф за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: