»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
—амо в Plovdiv24.bg: Ўефът на "„истота" за големи€ сн€г и недоволните граждани
»зточник: Plovdiv24.bg 17:21 / 12.01.2017 ќтпечатай »зпрати
ќвлад€ха ли служителите на "„истота" ситуаци€та, как се работи 36 часа при обилен снеговалеж и минус 12 градуса и в какво състо€ние е градът под тепетата към момента -†Plovdiv24.bg попита шефа на общинското предпри€тие »ван —то€нов.

"ѕри последни€ снеговалеж натрупа над 40 сантиметра. ѕовече от 36 часа не сме спирали да работим, да разпръскваме химически препарати и сол, да обработваме със снегорини основните пътни артерии и малките улици, да отвар€ме пешеходни зони и тротоари. ѕросто снегът бе много интензивен при минус 12 градуса температура.

ѕловдивчнаи тр€бва да са на€сно, че методиката е следната - първи винаги се чист€т основните булеварди. Ќикъде по света н€ма практика те да се изостав€т за сметка на вътрешнокварталните улици. ¬ редица страни на запад дори се изчаква да спре да вали и едва тогава се почистват улиците. Ќие това в ѕловдив не сме си го позволили дори и в най-интензивните периоди на снеговалеж", разказа »ван —то€нов.

"»махме обаждани€, още докато валеше, защо ѕловдив не е почистен! Ќе може да се задават подобни въпроси. Ќие не ловим снежинките във въздуха, стига с тези митове. Ќо всички вид€ха, че на сутринта булевардите б€ха на асфалт", сподели той.†

¬ последните дни му се е наложило да води и немалко спорове с недоволни.†

"Ќаслушах се на какви ли не обвинени€ от хора, които са компетентни във всичко. явно в Ѕългари€ най-много се разбира от футбол, политика и чистота. “р€бва да се промени културата и да се научим да уважаваме труда на всички, които работ€т в "„истота" и фирмите, занимаващи се със зимното поддържане.†

Ќека всеки недоволен да дойде на едно нощно дежурство и тогава да каже на хората, които не са спали повече от 36 часа - и не само не са спали, но са и работили усърдно, нека им каже, че не е доволен от т€х."

—лед като основните пътни атрерии и улиците втора категори€ са обработени, сега техниката влиза и в улиците трета категори€.†

"ўе се справим и с т€х, категоричен е —то€нов. »ма обаче улици, по които заради спрените автомобили не може да се мине. ƒруги€т вариант е да се обадим на полици€та, тези коли да се вдигнат, улицата да се затвори, да € почистим за половин час и тогава пак да се отвори."

—то€нов очаква още в понеделник да завали отново и така ц€ла седмица. "ƒано не се сбъднат прогнозите, защото това са средства и ресурс, а изчерпахме гол€мо количество сол за изминали€ снеговалеж." » все пак той е сигурен в хората си, чи€та работа до момента определи като отлична.†

«а следващи€ снеговалеж обаче обмисл€ нова стратеги€ - първо да навали и едва след това да пусне снегорините.†ќще по темата: общо новини по темата: 474
20.04.2017 »
20.04.2017 »
20.04.2017 »
19.04.2017 »
18.04.2017 »
12.04.2017 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
ќколо √ранда....киша една пед€ и днес нищо не е изчистено! Ќедоволни или не, машини ако се б€ха закупили за толкова години и милиони дадени на ѕловдив, щеше да се чисти по нормален начин!
0
 
 
јма вие да не мислите, че „истота разполага с 1000 снегорина и 10000 човека. ¬се едно да питаш защо от „истота не са махнали снега от терасата ми, нали си плащам данъка на апартамента. Ќе съм виждал такъв сн€г в ѕловдив от отдавна и ако си мислите, че ще успее да влезне снегорин пред блока ви на първи€ ден....значи нещо не ви е наред.јми вместо да ходите по чалгите да трошите пари, вземете си купере зимни гуми ама 4 не само отпред две(втора употреба)
+1
 
 
ј какво да правим ? —амо да плюем в нета ли? «има е и има сн€г! “очка!
+3
 
 
је бухали такива ... едно време съм ходил на училище в тунел до спирката.  акво ви е прихванало.  упете си по едни бoтуши. ѕри -15 и метър сн€г какво очаквате да се изчисти. „исто логистично ... къде виждате да се премест€т н€колко тона сн€г.
0
 
 
«а тези дни на тежка пътна обстановка не вид€х нито един служител на „истота с гребло в ръце да чисти тротоарите, а снегорин вид€х само един в кра€ на града до бензиностанци€ ’аджи€та и то с вдигнато гребло. Ќе мога да го разбера това, така и така вървиш по път€ - свали това гребло да не хабиш напразно нафта. Ќ€ма контрол и санкции за несвършена работа. Ѕългаринът разбира само като му бръкнеш в джоба. √лоби го, ама ефективно, не само на харти€ и следващи€ път ще се замисли дали да се скатава.
+2
 
 
ћного е трудно придвижването, а все пак има и майки с колички, на които им се налага да излизат до магазина, детска кухн€. Ќе може да се слезе на улицата, не може да се пресече от камарите около пешеходните пътеки! ќтделно всеки шофьор бърза да мине, случайно да не даде предимство на пешеходните пътеки!
+3
 
 
ј, последните спирки и обръщалата на градски€ транспорт не тр€бва ли и те да са приоритет на " „истота" ? Ќикой снегорин не си направи труда да мине от там.
с .. . с. с.с .с с. с.с
-1
 
 
„ета и не в€рвам на очите си. ћрънкачите мрънкат че не им е почистено, а те платиха ли си данъците? за тази година? јааааа те изчистиха ли си пред сградата в ко€то живе€т рано сутринта? ћай не ! јко дойда и искам услуга без да съм си платил, как ще се почувствате господа мрънкащи?
–абот€ за себе си,а щом работ€,това е добре !
на 13.01.2017 г.
0
 
 
ясно...зимата пак ги изненада ! “о кое ли е наред в ƒържавата и ќбщината ,та и почистването да е ќк?! ¬ерно,предишните управници б€ха още по-зле.ќбаче какво да очакваш от хора които на предизборните срещи /говор€ лично за “отев/ ..се кълнеше че н€ма да вдига данъците и...като дойде на власт...първото което направи е...вдигна данъците. :))))  акво да очаквам от подобни хора,м?! ’убав ден ”важаеми съграждани,дерзайте !
+5
 
 
ћного ли е трудно да се сложат табели - от 12 ч до 15ч чистим улицата от двете й страни.  ойто не си махне колата малко преди да дойдат машините - идва па€к, вдига €, и после собственика си плаща глобата. “ака се прави в други държави. ј в Ѕългари€ кога ще се случи.....?!?
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јприл 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
“¬ сезон 2017/2018
 ауза  олежа
ƒжип помл€ паркирали коли и затапи живущите в "ќазисите" в  ючука
ѕромен€т визи€та на ÷ентъра - прав€т го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
—праведлива ли е присъдата от 2 години и 4 месеца на убийцата на полица€  ат€ Ћерца?
Ќе
ƒа
Ќе мога да прецен€
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2016 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта. ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: