ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: Шефът на "Чистота" за големия сняг и недоволните граждани
Автор: Мариана Панчева 17:21 / 12.01.2017Коментари (64)29277
Овладяха ли служителите на "Чистота" ситуацията, как се работи 36 часа при обилен снеговалеж и минус 12 градуса и в какво състояние е градът под тепетата към момента - Plovdiv24.bg попита шефа на общинското предприятие Иван Стоянов.

"При последния снеговалеж натрупа над 40 сантиметра. Повече от 36 часа не сме спирали да работим, да разпръскваме химически препарати и сол, да обработваме със снегорини основните пътни артерии и малките улици, да отваряме пешеходни зони и тротоари. Просто снегът бе много интензивен при минус 12 градуса температура.

Пловдивчнаи трябва да са наясно, че методиката е следната - първи винаги се чистят основните булеварди. Никъде по света няма практика те да се изоставят за сметка на вътрешнокварталните улици. В редица страни на запад дори се изчаква да спре да вали и едва тогава се почистват улиците. Ние това в Пловдив не сме си го позволили дори и в най-интензивните периоди на снеговалеж", разказа Иван Стоянов.

"Имахме обаждания, още докато валеше, защо Пловдив не е почистен! Не може да се задават подобни въпроси. Ние не ловим снежинките във въздуха, стига с тези митове. Но всички видяха, че на сутринта булевардите бяха на асфалт", сподели той. 

В последните дни му се е наложило да води и немалко спорове с недоволни. 

"Наслушах се на какви ли не обвинения от хора, които са компетентни във всичко. Явно в България най-много се разбира от футбол, политика и чистота. Трябва да се промени културата и да се научим да уважаваме труда на всички, които работят в "Чистота" и фирмите, занимаващи се със зимното поддържане. 

Нека всеки недоволен да дойде на едно нощно дежурство и тогава да каже на хората, които не са спали повече от 36 часа - и не само не са спали, но са и работили усърдно, нека им каже, че не е доволен от тях."

След като основните пътни атрерии и улиците втора категория са обработени, сега техниката влиза и в улиците трета категория. 

"Ще се справим и с тях, категоричен е Стоянов. Има обаче улици, по които заради спрените автомобили не може да се мине. Другият вариант е да се обадим на полицията, тези коли да се вдигнат, улицата да се затвори, да я почистим за половин час и тогава пак да се отвори."

Стоянов очаква още в понеделник да завали отново и така цяла седмица. "Дано не се сбъднат прогнозите, защото това са средства и ресурс, а изчерпахме голямо количество сол за изминалия снеговалеж." И все пак той е сигурен в хората си, чията работа до момента определи като отлична. 

За следващия снеговалеж обаче обмисля нова стратегия - първо да навали и едва след това да пусне снегорините. 



Още по темата: общо новини по темата: 474
20.04.2017 »
20.04.2017 »
20.04.2017 »
19.04.2017 »
18.04.2017 »
12.04.2017 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Около Гранда....киша една педя и днес нищо не е изчистено! Недоволни или не, машини ако се бяха закупили за толкова години и милиони дадени на Пловдив, щеше да се чисти по нормален начин!
0
 
 
Ама вие да не мислите, че Чистота разполага с 1000 снегорина и 10000 човека. Все едно да питаш защо от Чистота не са махнали снега от терасата ми, нали си плащам данъка на апартамента. Не съм виждал такъв сняг в Пловдив от отдавна и ако си мислите, че ще успее да влезне снегорин пред блока ви на първия ден....значи нещо не ви е наред.Ами вместо да ходите по чалгите да трошите пари, вземете си купере зимни гуми ама 4 не само отпред две(втора употреба)
+1
 
 
А какво да правим ? Само да плюем в нета ли? Зима е и има сняг! Точка!
на 13.01.2017 г.
+3
 
 
Ае бухали такива ... едно време съм ходил на училище в тунел до спирката. Какво ви е прихванало. Купете си по едни бoтуши. При -15 и метър сняг какво очаквате да се изчисти. Чисто логистично ... къде виждате да се преместят няколко тона сняг.
0
 
 
За тези дни на тежка пътна обстановка не видях нито един служител на Чистота с гребло в ръце да чисти тротоарите, а снегорин видях само един в края на града до бензиностанция Хаджията и то с вдигнато гребло. Не мога да го разбера това, така и така вървиш по пътя - свали това гребло да не хабиш напразно нафта. Няма контрол и санкции за несвършена работа. Българинът разбира само като му бръкнеш в джоба. Глоби го, ама ефективно, не само на хартия и следващия път ще се замисли дали да се скатава.
+2
 
 
Много е трудно придвижването, а все пак има и майки с колички, на които им се налага да излизат до магазина, детска кухня. Не може да се слезе на улицата, не може да се пресече от камарите около пешеходните пътеки! Отделно всеки шофьор бърза да мине, случайно да не даде предимство на пешеходните пътеки!
+3
 
 
А, последните спирки и обръщалата на градския транспорт не трябва ли и те да са приоритет на " Чистота" ? Никой снегорин не си направи труда да мине от там.
с .. . с. с.с .с с. с.с
-1
 
 
Чета и не вярвам на очите си. Мрънкачите мрънкат че не им е почистено, а те платиха ли си данъците? за тази година? Аааааа те изчистиха ли си пред сградата в която живеят рано сутринта? Май не ! Ако дойда и искам услуга без да съм си платил, как ще се почувствате господа мрънкащи?
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 13.01.2017 г.
0
 
 
Ясно...зимата пак ги изненада ! То кое ли е наред в Държавата и Общината ,та и почистването да е Ок?! Верно,предишните управници бяха още по-зле.Обаче какво да очакваш от хора които на предизборните срещи /говоря лично за Тотев/ ..се кълнеше че няма да вдига данъците и...като дойде на власт...първото което направи е...вдигна данъците. :)))) Какво да очаквам от подобни хора,м?! Хубав ден Уважаеми съграждани,дерзайте !
+5
 
 
Много ли е трудно да се сложат табели - от 12 ч до 15ч чистим улицата от двете й страни. Който не си махне колата малко преди да дойдат машините - идва паяк, вдига я, и после собственика си плаща глобата. Така се прави в други държави. А в България кога ще се случи.....?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: