ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От "Чистота" обясниха за Plovdiv24.bg как и защо е станало коварното заледяване по пловдивските улици
Автор: Мариана Панчева 12:34 / 17.01.2017Коментари (54)25188
Отрицателни температури, обилен снеговалеж, засилен трафик и ниска температура на асфалта превърнаха пловдивските улици в ледена пързалка в понеделник вечерта. Това обясни за читателите на Plovdiv24.bg шефът на "Чистота" Иван Стоянов.  

"Поледицата е в следствие на няколко фактора: първо - температурите бяха изключително ниски и през деня, и през нощта, асфалтът изстина, заваля мокър сняг. При тези условия направихме подложка със сол, но разпръсквачите ни се движиха заедно с трафика", обясни Стоянов. 

Самият засилен трафик също е спомогнал за проблема, тъй като - от една страна, колите са разнесли солта, от друга - машините непрекъснато попадали в задръствания и тапи, което допълнително забавило работата им. 

Специално кръстовищата и местата, където са се образували поледиците, вече са отработени повторно с калциев хлорид.

Що се отнася до пускането на снегорините в час пик, Стоянов поясни, че заради трафика първо не могат да разгърнат греблата и второ - бавят се от потока.

"Очакванията са и тази нощ да вали, снегорините обаче ще излязат нормално", увери Стоянов.


Още по темата: общо новини по темата: 474
20.04.2017 »
20.04.2017 »
20.04.2017 »
19.04.2017 »
18.04.2017 »
12.04.2017 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ся , да дам и моите две с'тинки по вапроса!Предварително ИЗРАЗЯВАМ НЕПРИЯЗАНТА си и към чистоти и към кметове и към който се сетите.Понеже ми се налага ( не по мое желание ) от началото на миналата седмица до незнам кога .... всяка сутрин (5:30-6:00) и всяка вечер ( около20:00) минавам маршрута Първенец - Пловдив ( в района на централна гара) .... Ами булевардите са ЧИТСТИ !!! като изключим кючука ама ... то там май ... и аз незнам .Рядко виждам почистваща техника но имах и такива щастия.Ся....за околовръстното за входа от към овощарския ( а за самият път към Първенец пък нали да не говорим ...) там .... много ама много късно се реагираше при това и неадекватно .Дори на овошарския платното за на излизане не беше отворено докрай ... Ама един друг факт е неуспорим ! Хора ЗИМА Е !!! Трябва всеки , ама всеки да се съобразява с този факт . на какви ли не изцепки се нагледах .... засичат ... там кадето може да се кара не може да караш с 50 - 60 км ( разбираемо защо) карат и с повече ... или пък обратното което е не по малко опасно пешеходци дето незнаят каде ходят ... излизат си на пътя ... ония ден не помня каде беше на една спирка .... една баба( чест и почитания) отдалече е гледам как 3 пъти излезе на асфалта... явно така по бързо ще пристигне автобуса ... и какво ли не и какво ли не ! не ни е виновна нито чистота нито кмета нито президента ! Ние сами сме си най виновни!юта дори и за състоянието на държавата сме си най виновни ! приятна вечер и ако има нещо .... нали , няма нищо !
+1
 
 
Смешник, защо не си каже, бяха изписани че са хвърлени 40т. сол, реално са хвърлени 10т , а на вилата на Стоянов е предвиден вече още един етаж.
+1
 
 
Пътищата бяха леш поне пясък да бяха хвърлили за сцепление ! Все едно не знаят, че има трафик в града.?!?!?
+1
 
 
Хайде стига с тези обяснения бе Стоянов. Айде малко действия , хвани греблото и дай по един дъждобран на тези хорица, че подгизнаха! Толкова екскурзийки направи , не научи ли нещо?
0
 
 
ако бяха поне опесъчили, ама и пясък няма
+5
 
 
Вчера цял ден , до към19.00ч. карах по работа в града и не видях един,ама нито един разпръсквач или снегорин....ваща мама безотговорна .....
+4
 
 
От час вися в задръстване заради катастрофи, предизвикани от заледяващ се дъжд. Това е в Норвегия. Току що съобщиха, че в участък от около 20 км пред нас има 15(петнадесет) отделни произшествия. Разберете, че е зима, изискват се изправни коли, отговорни шофьори и много внимание заради бързо променяща се пътна обстановка. Такива неща се случват и в белите страни. Май много хора са забравили какво е зима. А да, за цял ден засякох един камион обработващ пътищата въпреки предупрежденията от няколко дни.
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 17.01.2017 г.
+4
 
 
Това от Чистота "Обясниха" винаги ми е било доста смешно, все едно хората са идиоти и трябва да им се обяснява а всъщност истината е че те не стават за нищо и се опитват да се измъкват като хвърлят пясък не по улиците а в очите ни с тези простотии дет ги дрънкат... всеки знае как се прави така че да няма лед по пътищата но явно ние не ги разбираме тези неща и за това Чситота ще ни ги обясни как леда е свръх сила която няма как да се преборим.... интересно как се преборваме когато леда е по колите ни и пред входовете ни и как не замръзва водата в колите ни.....и разбира се да не забравяме редовните Чистотя обясниха защо не са почистени тротоарите... От Чистота обясниха защо не са почистили пътищата... От Чистота Обясниха защо не е почистена нито една малка улица..... обяснявайте си ве щом има кой да ви търпи вместо да ви напляка глобите и да ви се спрат парите но нали нашата община им ги дава предварително та сега си имаме обяснения..... НО то какво да се очаква от фирма дала най ниска цена за поддръжка на улиците на Пловдив което е критерия за избор на фирма за почистване а не за това коя има капацитет да се справи с нормалните зимни условия които Чистота нарича бедствие....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: