ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Януарските сметки за ток още по-високи, пловдивчани притеснени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 23.01.2017Коментари (20)15572
© Plovdiv24.bg
EVN
3 адреса в Пловдив

6 коментара за EVN
Пловдивчани масово с по-големи разходи за отопление на ток. Хората вече заделят пари от спестяванията си за януарските фактури, които се очаква да бъдат още по-високи. От електроразпределителното дружество заявиха, че няма да начисляват лихви за просрочени плащания и всяка една сметка може да бъде проверена.

Зимният бюджет на много семейства в Пловдив е на червено. Заради ниските температури всякакви отоплителни уреди влизат в употреба, което се отразява директно в сметките за ток.

"Изненадващо беше 380, аз очаквах 320 , но нищо не мога да кажа, не съм засякъл, не съм разследвал случая. Ползвам климатик, бойлер и две отоплителни тела", каза Калин Томов.

За още по-високи януарски сметки предупредиха от елекроразрпределителното дружество ЕВН.

"Преди 1 седмица достигнахме пиковия товар, който беше регистриран последно през 2009 година", каза Петър Костадинов от рпесцентъра на дружеството.

Голяма част от хората очакват новите фактури с притеснения. Някои споделят, че за електричество през зимата харчат една трета от доходите си.

"Много е това, което плащаме, но една стая отоплявам само. Длъжна съм да го платя, никога не оставям неплатени сметки, защото става страшно", каза Атанаска Тоскова.

"Експерти обясняват рекордния разход на ток с употребатата на отоплителни уреди, които имат голяма мощност, но не са ефективни. За пример дават малките вентилаторни печки, които не са надеждна инвестиция", каза Димитър Димитров.

"Всяка една духалка, която се вземе, при два киловата отоплителна мощност тя харчи два киловата електическа мощност. От тази гледна точка климатика е доста по-ефективен", каза Инж. Ивайло Александров - специалист по топлотехника.

По данни на EVN електромерите се отчитат редовно, а потреблението, отразено във фактурите, е за 31 дни. От дружеството заявиха, че по всяка жалба се извръшва пълна проверка.

"Ако клиентът настоява, има възможност самият електромер да се свали и пред него в безшевна торба да се сложи запечатан, и да се изпрати в лаборатория, и да се проверят неговите характеристики", каза Петър Костадинов - ЕВН.

Продължава проверката на Министерството на енергетиката в електроразпределните предприятия. От ведомството поискаха дружествата да изработят критерии за разсрочване на високите сметки за ток заради студеното време.

Източник: БНТ



Още по темата: общо новини по темата: 474
20.04.2017 »
20.04.2017 »
20.04.2017 »
19.04.2017 »
18.04.2017 »
12.04.2017 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е стига бе, тези вече се подиграват с хората! Всяка година по едно и също време Дубал на сметките, измамници! Електромерите били електронни и не можело да се бара дрън дрън ,,, не може за такива като нас,, ЕВН прекалявате безсрамници!!!!рџ?¤рџ?¤рџ?¤рџ?Ўрџ?Ў
0
 
 
Отоплявам качествено само един брой стая... + останалите, обичайни, ежедневни ел разходи на един апартамент... телевизори, бойлери, перални, хладилници, осветление и прочие... като държа да подчертая, че отоплителния ми уред действително е стар с висока консумация на ток... и мога да ви кажа, че никога в наистина студените месеци... ( Декември, Януари, Февруари... ) ми е такова потреблението, че за точно една стая... каквото и да си приказваме и да правя, под 350 лв сметка и то 3-4 поредни месеца е невъзможно да падна! И за разлика от вас... дето само мрънкате го приемам за съвсем нормално, имайки се в предвид, че съм запознат с това какво отоплително тяло ползвам.
+2
 
 
Че е висока цената на тока и електроразпределителните дружества правят каквото си искат... спор няма! Но и вие ( всички недоволстващи и мрънкащи ) сте си бая тъповатички спор пак няма! Не можете да си направите елементарна сметка на това, което ползвате! Ще подчертая, че само за отопление на 1 брой стая... при включен ел уред, пак един на брой само... ако работи денонощно, за да е наистина топло в стаята... и имайки се в предвид, че почти всички са със стара техника, горяща около и над 2 киловата... то е съвсем нормално този уред... и подчертавам пак... само и единствено той... да ви " гори " по 350 лв месечно!!! А вие ми говорите и ми мрънкате, че сте плащали толкова за по 2-3 отоплителни уреда + бойлер и всичко останало дето ви е включено ежедневно по домовете... ;) Излагате се! Ама буквално!!! Даже трябва да се радвате, че сметките ви са по 380 лв, а не по 680! На никой не му харесват такива суми и разходи... но фактите са такива... пък вие си мрънкайте и се чудете защо са ви такива сметките, като не можете да смятате и сами да си направите предварително сметката!
0
 
 
Крадливо ейвиенско племе. 45лв.ДДС
+2
 
 
Всеки собственик може ежедневно, а ако иска и ежечасно да си следи електромера и с прости бакалски сметки да е наясно с употребената от него ел.енергия. Новите електромери предоставят достатъчно изчерпателна информация.
0
 
 
Нашата сметка скочи на 120 лв за климатик в една стая. Познати се оплакаха от 180 лв за климатик в една стая и 280 за тристаен апартамент. Някои казаха, че сметките им са двойни и искаха да си търсят правата. Има измама ама иди ги хвани.
0
 
 
Нормално.През половината декември нямаше никой в къщи а сметката е двойно по висока.На кой да се оплача на арменският поп нали?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: