ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внимавайте с това такси, пловдивчани и гости на града!
Автор: Васил Динев 09:11 / 24.01.2017Коментари (34)70920
©
Пловдивчанка предупреди за такси, което може да ви излезе солено. Plovdiv24.bg публикува думите й без редакторска намеса:

Внимавайте с това такси! Според шофьора (който се представи и като собственик на фирмата) има цели 7 разлики с логото на "Еко такси". Може! В тъмното, когато, предполагам, основно работят той и наетите от него лица, обаче едва ли са особено забележими. Тарифите, изписани с жълти букви на бял фон (познайте защо!), имат една основна разлика: курсът излиза двойно. Всичко е законно, разбира се!

И ако по погрешка поради липсата на достатъчно осветление в колата му дадеш 50 стотинки по-малко, хуква да те гони по улиците за тях! Признавам, последното ме вбеси. Заради всички коректни шофьори и фирми, които ползвам обичайно, и за да не се ловят други в тази "законна" измама - публикувам снимката тук. Внимавайте!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Никой не им разрешава, на своя глава.
+1
 
 
Аз пък да ви кажа внимавайте с такси номер 222 на екото... Страшно нагъл,арогантен старец.. Недоволен от малки курсове и когато няма бакшиш.. Няма да разказвам случки,но ако попаднете на него имайте едно на ум !!!
+1
 
 
Случайно или не но...... като гледам цифрата "7" в номера ми прави впечатление, че е изписана по такъв начин, че да изглежда като "1" (единица). Широчината на 6-цата и двете 5-ци е видимо по-голяма от тази на 7-цата, която изглежда някакси "натикана". Ако този номер бъде погледнат под ъгъл или когато колата е в движение има много голяма вероятност номерът да бъде разчетен като "6155" вместо "6755" - т.е. в известна степен се получава грешка от паралакс. Въпросните разлики най-вероятно са така подбрани, че да се забелязват много трудно - бихте ги забелязали само ако имате възможност да виждате двете логота едно до друго. Това са стари трикове които се възползват от начина по който работи човешкото съзнание за да се вкара умишлено човек в заблуда - обикновено тези трикове се използват от илюзионистите. Аз съм си изградил един навик винаги да изчитам стикерите с тарифите преди да се кача в такси, което съм хванал от стоянка или съм го спрял с махане на ръка. По отношение на т.нар. "помпи" - скоро като бях в Сърбия (и те май имат подобни проблеми) един сърбин който ме качи в такси използваше на телефона си някакво Android приложение - той въведе тарифите на таксито и използвайки GPS данните приложението започна да смята тарифата. Чрез GPS приложението има информация, кога таксито се движи и кога е в престой, а също така и колко километра е изминатото разтояние. Като се вкара съответната тарифа на километър + началната тарифа + тарифака за минута престой въпросното приложение ти изкарва някаква цена. Яд ме е че не го попитах как се казва това приложение, защото една такава програмка би спомогнала за откриване на "помпи". Като потърся в Google ми излиза някакво Taximeter, но дали е същото....?
+3
 
 
Съветвам повечето хора да не хващат таксита от Автогара Юг и централна Жп Гара поради простата причина че тези седят постоянно там с помпите :) аз лично пострадах за курс от 3 лв ми взеха тройно но платих само 3 щото му казах че не е редно да ме лъже :Д :Д
+2
 
 
Колата е Мерцедес Ц-класа комби да си знаете!
0
 
 
Има едно подобно обаче написано 9799 с шрифта на интер такси. Взе ми 5 лева от централна гара до колелото на ВМИ.
+1
 
 
Внимавайте и с такси 6199! От ВМИ на В. Априлов до Социалната кухня на ул. Звезда в Смирненски ми взе 7,30лв. Други ми взимат по 4лв
+3
 
 
Такси само по телефон и въпрос - " по коя заявка сте " - казва твоята посока и се мяташ , иначе ще духаш супата .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: