ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Станислав Костов: Ще бием Ботев за Купата, преодолим отбор са
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 24.01.2017Коментари (0)3169
© Plovdiv24.bg
През лятото Станислав Костов се завърна в родния Пирин Благоевград и успя да възроди кариерата си. В началото на 2011 година той бе трансфериран в ЦСКА, а след това носи екипите на Ботев Пловдив и Берое. Нападателят рано блесна, но също така и рано бе тръгнал да залязва. През есента обаче той се превърна в основен играч на орлетата - наниза шест попадения.

Играеше както на върха на атаката, така и в ролята на плеймейкър. Пред вестник "Тема Спорт" Костов говори за трудностите на "Армията", в Пловдив и Стара Загора, за новия треньор на благоевградчани Милен Радуканов и за целите на тима през пролетта.

Станиславе, изненада ли те това, че Пирин не започна подготовка със Стефан Генов?

- Доста бях изненадан, при това не само аз, а всички в клуба. Но така е преценил треньорът, така е направил. Просто си тръгна и отиде в ЦСКА. Сега всичко е наред -подготовката върви добре. Нещата са нормални - такива, каквито трябва да са.

Шефовете реагираха веднага и назначиха Милен Радуканов? По-различно ли е с него, свиквате ли?

- От няколко дни тренираме под негово ръководство. Естествено всичко е по-различно. Всеки треньор си има своите изисквания. Към момента се готвим двуразово, чакаме контролите. Мисля, че тренировките са на добро ниво. Всички момчета даваме каквото можем. Знаете, че като пристигне нов треньор, всеки се стреми да показва максимума от възможностите си, гледа да се докаже. Защото не можеш да лежиш на стореното от есента - сега всеки се опитва да впечатли Милен Радуканов.

Ти трябва да си запознат с методите му - работи с него в ЦСКА. Точно той бе човекът, който те привлече на "Армията" в началото на 2011 година.

-Да, така беше. Винаги съм бил с добри впечатления от него. Той е добър и млад треньор, на всичкото отгоре вече се е доказал. Затова си мисля, че шефовете на Пирин направиха добър избор с него. Надявам се да се развием под негово ръководство. Радуканов е играл в Пирин, познава манталитета на местните...

- Това ще му помогне много. Знае как се играе в Пирин, какво се цени в нашия край. Сега остава да ни покаже някои тайни и да ни научи на нови неща. Мисля, че с този треньор Пирин ще има успехи.

Ще падне ли напрежението в отбора след назначаването му? Част от публиката не искаше Стефан Генов, агитката дори гледаше мачовете от хълма зад стадиона, а не от трибуните...

- Със сигурност. Това, което виждам и чувам в града, е, че Радуканов е добре приет от публиката. Това е много важно. Защото подвикванията и освирванията към предишния треньор Стефан Генов смущаваха и нас, футболистите. Сега се надявам да имаме пълната подкрепа на феновете и нещата да са по-добре.

Бе почти забравен, а в Пирин буквално се прероди. Как си го обясняваш?

- Просто ми се даде шанс да играя. Получих го и показах, че мога да се представям на добро ниво. В предишните си клубове не получавах такава възможност. Затова и не ми вървеше. Благодаря на Стефан Генов, че ми подаде ръка, че вярваше в мен. Мисля, че с играта му се отплатих добре.

Отчиташ ли като грешка това, че много млад премина на "Армията"? Блесна рано, направи силни мачове за Пирин, искаха те Левски и ЦСКА...

- Не трябва да се съжалява за миналите неща в този живот. Така е трябвало да стане, така се е случило. Наистина не ми потръгнаха нещата. Но човек винаги дочаква втори шанс. Ето че аз използвах моя. И показвам, че мога да играя добър футбол.

Защо имаше толкова трудности в Ботев и Берое?

- Наистина е така. Имах такива и в ЦСКА, а и в предишните ми два клуба. При червените и в Ботев имаше страшно добри футболисти. Тогава бях по-млад, нямах самочувствие - нямаше как да пробия при тези скъпи и класни играчи в съставите. В Берое нещата не бяха чак такива, но в този тим играех не на моята си позиция - не бях в центъра на ата ката и оттам идваха трудностите ми.

Да не би да си имал проблеми с Петър Хубчев, защото не получаваше достатъчно шансове?

- Не, няма такова нещо. Напротив, Петър Хубчев се отнасяше много добре с мен. Но явно в състава е имало по-силни футболисти... Всеки треньор гледа най-доброто за отбора и аз не мога да му се сърдя за нищо. Просто така е преценил. Иначе като отношение - винаги се е държал добре с мен, били сме в коректни,, приятелски отношения.

Къде се чувстваш най-добре - на върха на атаката, малко по-назад, за да имаш повече свобода?

- На тези два поста съм най-силен. За мен няма значение на кой от двата ще ме пускат, не е от толкова голямо значение. Въпросът е да съм вътре, около наказателното поле, а не изнесен на фланга. Показах, че мога и да вкарвам. Надявам се през втория полусезон да продължавам по същия начин да бележа. Това е много важно за един централен нападател.

Какви цели ви постави ръководството? Радуканов си пожела финал за купата...

- Всички в Благоевград - фенове, ръководство, играчи - искаме да играем финал. Хората говорят за това нещо. Много ми се играе в битка за трофей. Дано финишираме и пo-нагоре в класирането в Първа лига. На първо време е важно да заиграем по-добър футбол от този, който показвахме през есента. Както и да отидем на финал. Това са ни целите.

Играете с Ботев Пд на четвъртфинал в Благоевград, можете ли да елиминирате съперника?

- Разбира се, преодолим отбор са. В последния есенен кръг ни победиха в Пловдив с 3:2, но показахме, че сме им равностойни. Надявам се факторът "домакинство" да ни помогне и да спечелим.

Държи ли Пирин коз в ръцете си за пролетния дял?

- Разбира се със завръщането на Иван Цветков. Това е класен и доказал се футболист, който във всеки момент може да от полза на останалите в състава. Помага с каквото може - отличен играч и добър човек. Гледаме да се учим от него.

Изненада ли те нещо през есенния дял от първенството?

-Не.

Можеше ли Пирин да е на мястото на Дунав Русе в първата шестица?

- Със сигурност. Не мога да кажа, че русенци са по-добри от нас, но е факт, че имат повече точки. Явно са си ги заслужили - там се работи добре и в момента са по-напред от нас в класирането. Но пък в Благоевград ги победихме убедително -4:1. Затова не мисля, че има голяма разлика в отборите. А и представянето на Дунав Русе ни дава стимул да се доказваме през втория полусезон. Ще е добре за нас феновете да се върнат на стадиона, да ни подкрепят, да започнем да печелим мачовете заедно. Само така можем да вървим напред.

Има ли кой да свали Лудогорец от върха?

- През есента те показаха, че са безспорно най-добрият тим у нас. Но не бива да подценяваме нито Левски, нито ЦСКА. Това са клубове с традиции, те притежават и добри отбори. Към момента обаче Лудогорец продължава да е поне крачка пред тях.
Още по темата: общо новини по темата: 45
18.04.2018
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
23.03.2017
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Мертенс тренира с отбора, Ботев почна подготовка за "моряците"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: