ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (6)
Жалко! Финалът се изплъзна след 5-часова убийствена битка!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:44 / 27.01.2017Коментари (32)24851
©
Григор Димитров не успя да стигне своя първи финал в турнир от Големия шлем. Най-добрият наш тенисист загуби полуфинала в "Аустрелиън Оупън" срещу Рафаел Надал с 2:3 сета - 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6.

Двубоят в Мелбърн приключи след близо 5-часова убийствена битка. Така за ценния трофей в неделя ще спорят Роджър Фередер и Рафаел Надал.

Надал направи един пробив през първата част, което обаче бе достатъчно, за да затвори сета с 6:3.

Вторият сет беше изключително оспорван и продължи час и 3 минути. При 5:4 в своя полза Григор Димитров пропусна 3 сетбола при сервирането на испанеца. След това двамата си размениха по един гейм, а при 6:5 за Гришо дойде и вторият му пробив, с което сетовете бяха изравнени.

В третата част двамата тенисисти си размениха по един пробив и логично се стигна до тайбрек. В него нервите на Надал се оказаха по-здрави и след 7:5 той вече водеше с 2:1 сета.

В четвъртия сет Григор и Рафа взимаха безпроблемно своите сервирания до 6:6. Отново тайбрек трябваше да излъчи победителя и за щастие този път това бе българинът.

В решителния 5-и сет резултатът вървеше гейм за гейм до 4:4, като Григор Димитров пропиля два брейкпойнта, които може би бяха с цената на скрит мачбол. След това Надал проби за 5:4 и спечели сервирането си за крайното 6:4.

Това беше мач №9 между нашето момче и левичаря от Майорка досега. Първата ни ракета остава само с един успех срещу носителя на 14 трофея от Големия шлем. Това се случи през миналия сезон на турнира в китайската столица Пекин.

През 2014 година жребият противопостави Димитров и Надал на "Australian Open" в четвъртфиналната фаза, като тогава испанецът спечели с 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2.

Още по темата: общо новини по темата: 21
30.01.2017
28.01.2017
27.01.2017
27.01.2017
27.01.2017
25.01.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
НЕРАЗБИРАЩИ ДАМИ И ДРАСКАЧИ,ЗАПОМНЕТЕ-ТАЛАНТЪТ НА ГРИГОР СИ Е ТАЛАНТ, НО,,,КЛАСАТА НА НАДАЛ СИ Е КЛАСА-ПРОФЕСИОНАЛИСТ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ
0
 
 
достоен си за топ 5 до края на сезона.шапки долу
0
 
 
Гришо е невероятен,викахме с пълен глас,той трябваше да победи,целият е тенис,невероятен е! А Надал с тия ритуали само се излагаше и отблъскваше..Гришо е супер талант!
0
 
 
Браво, Григоре! Накара ни да се гордеем с тебе! Този мач ти отваря вратите да си при най-големите, при титаните на тениса! Макенроу се е наслаждавал на твоята игра и каза, че след такъв мач е чест за него да го наричат тенисист!!!
+7
 
 
Изпусна го....отново!Направо ми идеше да счупя телевизора при онова 15:40. Въпреки това Димитров показа ОГРОМНО израстване и скоро ще е номер 1 !
+2
 
 
Какво е това жалко?! Вместо са го похвалите... Жалко за вас!рџ? 
+6
 
 
Григор-ВЕЛИКАН! Гордея се с теб пич :)
+5
 
 
Надал много добре знае, че този мач го взе с подарък от Господ и затова не спести похвалите си към Гришо, щом опонента ти те слави, значи си бил безупречен!
+3
 
 
Ако искаш да си номер 1,трябва да почнеш да биеш такива като Надал.За да ги биеш ти трябва повече мачове с тях.За да играеш повече с тях,трябва да стигаш в турнирите напред.Това е пътя.Григор си притежава всичко,просто всички си мислим,че е по лесно.Има велики тенесисити във времето в което играе и трябва да се научи от тях....да ги бие!Вярвам в това,но се иска време.Респект за Григор,дава на българите гордост.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Янис Карабельов: Керкез промени много неща! Ивелин е голям лидер, имам уважение към Славия
Обрат! Дубълът на Ботев губеше до 88 минута, но спечели край морето
Ботев още празнува, но предстои визита на Славия
Мениджърски трик или истина? Ботев и Локо искат белгиец от Етър
Исторически момент в Пловдив за родния футболен елит
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: