ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандално! Пуснаха от ареста Любомир от катастрофата на "Руски" с трима убити!
Автор: Васил Динев 17:19 / 27.01.2017Коментари (44)32876
© Plovdiv24.bg
Официално съобщение от пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

На 20 януари 2017 г. Окръжна прокуратура-Пловдив е приключила разследване по досъдебно производство спрямо Любомир Трайков, на 26 г., привлечен като обвиняем за причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние и с превишена скорост - престъпление по чл. 343 ал. 3 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 18 ноември 2016 г., около 1,20 часа през нощта, в гр. Пловдив на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил "Ауди А7", в пияно състояние, Любомир е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на три лица.

Тримата и още един пътник, който при пътното произшествие е получил леки телесни повреди, пътували в лек автомобил "Пежо 405". На същия ден Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение на Любомир.

От тогава до 20 януари 2017 г. са били извършени множество действия по разследването - два огледа на местопроизшествието, следствен експеримент, огледи на веществени доказателства, разпитани са голям брой свидетели, както и осем наследници на починалите, изготвени са четири съдебно-медицински експертизи и две физикохимични, изискани са множество справки - за собствеността на автомобилите, от тел. 112, от Националния институт за метрология и хидрология, за наличието на пътни знаци, маркировка и осветеност на пътя, за криминалистическа регистрация, за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата, свидетелство за съдимост, за техническите характеристики на автомобила, причинил произшествието, назначена и изготвена е комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, събрани са пълни характеристични данни за обвиняемия и други. 

По делото е установено, че скоростта на движение на лекия автомобил "Ауди А7" е била по-висока от разрешената за движение в населено място, а количеството на алкохол в кръвта на водача е над 0,5 промила.

На 20 януари 2017 г. двамата защитници на Любомир са били призовани да се явят на 25 януари 2017 г. за предявяване на делото. На същата дата двамата не са се явили, като са заявили служебна ангажираност по други случаи до 27 януари 2017 г., включително. 

С оглед своевременното приключване на делото на 25 януари 2017 г. Окръжна прокуратура-Пловдив е изпратила искане до Адвокатска колегия-Пловдив за определяне на резервен служебен защитник на Любомир. 

На 26 януари 2017 г. Адвокатска колегия-Пловдив е взела решение, с което не е уважила искането на Окръжна прокуратура-Пловдив за назначаване на такъв защитник. Според разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс предявяване на делото се извършва задължително с участието на защитник, когато обвиняемия е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Поради посочените по-горе причини Окръжна прокуратура-Пловдив с прокурорски акт от 27 януари 2017 г. е променила мярката за неотклонение на Любомир от "задържане под стража" в "домашен арест", считано от 28 януари 2017 г. 

С този акт Окръжна прокуратура-Пловдив е спазила изискването на чл.63 ал.4 от Наказателно-процесуалния кодекс, който императивно /т.е.задължително/ е определил срока на продължителност на мярката за неотклонение "задържане под стража", а именно, че тя не може да продължи повече от два месеца във фазата на досъдебното производство.



Още по темата: общо новини по темата: 102
17.07.2020 »
28.05.2020 »
26.05.2020 »
25.05.2020 »
25.05.2020 »
22.05.2020 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За ко са чакали тия прокур. да останат 2 дни преди изтичането на 2 -та месеца разрешено задържане за да си предявяват разследването?!?!.А адвокатите му тва чакат.Изведнъж им излиза по същото време друга работа :D и то и на двамата. АКО си бяха поискали резервен адвокат още в началото нямаше как да им мине номера на адвокатите.
+1
 
 
Квото и да си говорим, тоя наркоман спечели. Така е, закона е такъв, трябваше да го пуснат, ако няма обвинение до 2 месеца или ако не е с адвоката си. Но това с мотането на разследващите, липсата на адвокат на делото, отказа за служебен защитник си беше чиста постановка! Ето сега е навън и макар някои да казват, че тва е нормална практика и нищо ново не е станало, аз ще кажа, че да си в домашен арест не е като да си в ареста. Този домашен арест после ще се приспадне, и след години като му кажат присъдата, педала просто ще има една дълга ваканция в къщи! Честито на печелившите! Не знам защо имаше толкова малко хора на протеста, трябваше да има хиляди, трябваше да ги пометем! Но всички сме мишки, за това ще има своеволия и няма да има справедливост!
0
 
 
ТОЗИ БОКЛУК ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗАСЛУЖЕНОТО ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ
+1
 
 
От прочетеното разбирам ,че няма как да задържат убиеца под стража за над 2 месеца. Явно до два месеца трябваше да е осъден. Смешното е ,че прокоратурата е с вързани ръце- сега отива в домашен арест-една година минимум-за събиране доказателства, свидетели и тн. Започва делото- неявяване на свидетели и т.н-още една годинка . Осъждат го за 3 ,обаче той вече е излежал две и лежи една. То си е ясно какво се цели с всичко това.
+2
 
 
От прочетеното по-горе аз разбирам, че Адвокатска колегия Пловдив не може да намери адвокат, който да защитава келеша-убиец. Има ли институция, която да установи дали е възможно от стотици адвокати да няма нито един свободен?
+2
 
 
"Прокуратурата" е пълен цирк даже много се забави да го пусне ?!
+6
 
 
Срам и позор за пловдивските магистрати
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: