ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникална снимка! Споделете я, заслужава си!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:35 / 04.02.2017Коментари (5)24802
©
Снимка на езерото на Пеещите фонтани на пловдивския фотограф Стоян Стоянов участва в класацията "Фонтаните на България", организирана от Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружението "Аз обичам водата". Проявите са част от събитието "Седмица на водата" 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата - 22 март, и е част от инициативата "Международен Воден Мост 2017".

Снимката на Стоян Стоянов подкрепете тук.

Темата на конкурса цели да обедини и представи красивите фонтани в страната - старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба "Фонтаните в България", която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март - Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди.

Категории в конкурса: Награда за обществена институция - Награда на онлайн-публиката - Първо място в класацията на журито - Второ място в класацията на журито - Трето място в класацията на журито

В категория "Награда за обществена институция" могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие - снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

Условия за участие: Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата "Фонтаните в България". Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели. - Всеки участник заявява желанието си да се включи във фотоконкурса чрез регистрация на адрес: www.waterbridge.info с уникално потребителско име и актуална поща.

След регистрацията, на посочения е-мейл ще бъде изпратена парола за управление на профила. Всички участници е нужно да посочват в регистрационната форма актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.

Всеки участник има право на 3 авторски фотографии и само на 1 потребителски профил. Снимките се качват в страницата на фотоконкурса, където се събират в профила Ви.

Всички снимки търпят одобрение преди да бъдат публично достъпни в страницата на фотоконкурса. - Към всяка творба трябва да има посочени: автор, заглавие и/или място, където тя е направена. Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта. 

Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70 см, в случай, че бъде номинирана за изложбата "Фонтаните в България". Създателите на номинираните творби задължително трябва да подпишат декларации за авторско право, с която удостоверяват авторството на снимката и преотстъпват правото й на ползване на организаторите за целите на фотоконкурса "Фонтаните в България". (Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.).

Авторите на номинираните снимки ще бъдат поканени от организаторите да изпратят оригиналите на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info. Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017 г.

Застрашени да отпаднат от конкурса са участниците предоставили: - Неточна информация за себе си и/или за работата си. - Творба и/или текстове, които не са тяхно дело. - Фотография, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики. - Снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; такива с дати, копирайт, воден знак; с обиден характер и т.н.

Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция от 50 снимки, предвидени за Националната изложба "Фонтаните в България". Още 40 ще станат част от експозицията след гласуване от страна на експертно жури. Имената на членовете журито - фотографи, еколози, представители на водния сектор, ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на фотоконкурса. Докато протича фотоконкурса всички снимки-участници ще бъдат представени и на фейсбук страницата на конкурса "Фонтаните в България", но харесванията от фейсбук ще се вземат предвид за окончателното класиране единствено в случай, че определени снимки имат равен брой гласове в страницата: www.waterbridge.info.

Всички 50 творби ще бъдат публикувани във фейсбук страниците на БАВ и на Международен Воден Мост. След 22 март те ще станат част от пътуваща изложба, която ще посети различни градове и административни центрове в страната.

Контакти за регистрация за участие във фотоконкурса: www.waterbridge.info за повече информация: fotokonkurs@waterbridge.info.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Снимката е наистина страхотна. Успех на фотографа!
+1
 
 
ако има на света такава друга красота покажете ми йа
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 05.02.2017 г.
0
 
 
Може да гласувате и за още един кадър на фонтаните: http://waterbridge.info/фотоконкурс-фонтаните-в-България-2/?contest=photo-detail&photo_id=5461
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: