ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Описаха подробно как е станала катастрофата на "Руски" с 3 жертви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:47 / 07.02.2017Коментари (18)19809
© Plovdiv24.bg
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Любомир Трайков, на 26 г., за това, че при управление на моторно превозно средство, в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима човека - престъпление по чл. 343, ал.3, предл. 1 и предл. 5, буква Б, във връзка с ал.1, буква В, във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 18 ноември 2016 г. в Пловдив, към 1,15 часа, Любомир управлявал лек автомобил "Ауди А 7" по бул. "Шести септември" в посока към бул. "Руски". Когато стигнал на кръстовището на двата булеварда, водачът извършил маневра "завой наляво" и продължил движението в посока юг към Централна гара Пловдив. 

В този момент по бул. "Руски" и в същата посока се движел таксиметров автомобил. Любомир го изпреварил, като се движел със скорост от 99 км/ч. Междувременно от ул. "Прослав" в посока към бул. "Руски" се движел лек автомобил "Пежо 405", управляван от Атанас Ламджиев. 

До него на предната седалка се возела Виолета С., зад нея седял Димитър Т., а до него и зад водача Полина К. Колата навлязла по бул. "Руски", като на 23 метра се намирало Т-образното кръстовище на с ул. "Ген. Данаил Николаев". Водачът Атанас бил решил да продължи движението си по тази улица. Той предприел маневра "завой наляво". 

Скоростта му на движение в този момент била 19 км/ч. Преминал между разделителните острови на бул. "Руски" и навлязъл в източната лента за западното платно за движение. В този момент,лекият автомобил "Ауди А7 ", управляван от Любомир, се намирал на 29,9 метра разстояние от него. 

Любомир видял навлизащия в неговото платно л.а. "Пежо 405", но поради близкото разстояние и високата скорост на движение, не успял да натисне спирачките, а само завъртял волана надясно и в този момент настъпил ударът. 

Сблъсъкът бил неизбежен, според заключението на комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза. Лекият автомобил "Ауди А7" се отклонил надясно и се блъснал в дърво, а лекия автомобил "Пежо 405" - в автобусната спирка. На място загинали Атанас Л. и Виолета С., а на 26 ноември 2016 г. починала от нараняванията си и Полина К. 

Според трите съдебномедицински експертизи, причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза, обв. Любомир е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. Водачът на втората кола Атанас Л. не е бил употребил алкохол.

Според вещите лица, обвиняемият би имал възможност да избегне произшествието чрез безопасно екстрено спиране, ако се е движел със скорост равна или по-малко от 70 км/ч.

Любомир Т. се е признал за виновен. Понастоящем той е с мярка за неотклонение "домашен арест".



Още по темата: общо новини по темата: 102
17.07.2020 »
28.05.2020 »
26.05.2020 »
25.05.2020 »
25.05.2020 »
22.05.2020 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тънко нещата започнаха да клонят към очакваните резултати...
-3
 
 
А бе дали е 99 или 101.....може и "експертите" да са дали едно рамо.....Но скоростта изглежда логична, защото левия завой трудно може да се вземе с повече от 50 км/ч, а до мястото на катастрофата са само 50-60 м.... Така че скорости от 140-150 км/ч са абсурдни...
+8
 
 
Я сега кажете защо кръвната проба е взета сутринта. Заради това нещо трябва още някой да полежи с него - тотална некомпетентност или целенасочено замитане на факти. Цацаров ?
+4
 
 
Обърнете внимание на следното -Аудито се е блъснало в дървото,а Пежото в автобусната спирка!Много удобен претекст за защитата на тройния убиец в хода и изхода на делото!
+5
 
 
Само пълен глупак и наглец може да твърди,че скоростта е била 99км/час!Колите са в двора на Второ районно,всеки може да ги види и да прецени дали е ТАЗИ скорост!Убиецът е бил и пиян,и дрогиран,ама на тате парите съвсем скоро ще го изкарат ангелче!Мама ви мръсна подкупна!!!
+9
 
 
Първо...идиота не е дал кръвна проба.Пробата от 0,8 е дадена след почти 8 часа.Или се приема,че е отказал проба или се викат специалисти да кажат колко е била кръвта при 0,8 след 8 часа.Второ...ако скороста е 49 км/ч над ограничението,защо да не е и повече.Ще му спестявате вината за над 51км ли ? Пиян и с такава скорост си е умишленно престъпление,защото този идиот има и други провинения и актове.И изобщо не е реагирал,нищо не е успял да избегне щото може да е бил и дрогиран и неадекватен.
+9
 
 
"Според трите съдебномедицински експертизи, причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза, обв. Любомир е шофирал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. " Кръвозагуба?! 0.8 промила но забравихте да добавите информация дадена от вас по рано! Че пробата е взета 9 часа след инцидента!
+8
 
 
Още като погледнах това изобилие от девятки в цифрите за скорост и разстояние, ми стана ясно якото натъкмяване на експертизата.Скорост 99 км/ч, разстояние 29,9м. - пълни глупости на търкалета. Съдебният състав трябва да е абсолютно малоумен, за да се хване на тази експертиза. Май трябва да се назначи още една експертиза от единия поне производител на колите, за да се определи при каква скорост може да стане толкова здраво усукване на лонжерона (носещата греда отпред) на купето. И ако ми потвърди тези абсурдни 99 км/ч, лично ще черпя автора на първата експертиза.
+6
 
 
този елемент ако е карал с 99 аз ще се прекръстя на Хасанчо!!! Пълни измишльотини! Така не може да изглежда кола ударена с такава скорост!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: