ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
6 романтични кътчета в Испания за Свети Валентин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 13.02.2017Коментари (0)3414
©
Формигал, област Арагон
Наближава празникът на влюбените и вместо да харчите неразумни суми за подаръци, организирайте "свети валентинско" пътешествие до някое красиво място. Несъмнено, бягството от рутината, смяната на обстановката и емоциите, които ще изпитате ще направят празника наистина специален и запомнящ се.

Къде да отидем? 

Не искаме място наблъскано с туристи, а закътано райско кътче, където същвременно да поглезим сетивата с вкусна местна храна, божествено вино и спиращи дъха гледки, но освен това да се вместим в по-скромен бюджет. 

Може би си мислите Италия или Франция? 

Не, Испания - страната на тореадорите, Баските, вкусната храна и темпераментните танци - крие страхотни места, които ще Ви очароват и ще Ви накарат да се върнете отново.

За скептично настроените, които асоциират Испания само като страна, с която България поддържа стабилни икономически отношения и в която много нашенци търсят работа и късмета си, а почти всички фирми за транспорт и логистика предлагат групажен транспорт до Испания, това е така, защото страната на каталунците наистина има какво да предложи! 

Освен работа и препитание, Испания предлага и много удоволствия. А най-хубавото е, че самолетните билети са много евтини. Ако организирате своя Свети Валентин няколко месеца по- рано, може да се окаже, че няколко дни престой в Испания ще Ви струват колкото пищна вечеря в тузарски български ресторант, заедно с подаръците, които няма да докоснат така сърцето, както преживяването, което ще Ви осигури Испания!

И така, на къде да се насочите? 
 
Ако си мислите за Майорка и Барселона, тях ги оставете за лятото. Сега таргет Ви са по-малки, по-евтини, но много романтични дестинации. 

Ето и нашите топ 6 предложения:

1. Ако обичате историята...

Картахена, Испания
Картахена, в провинция на Испания Мурсия е над 2000 години. Дом на финикийски, римски, византийски и мавритански останки, там се намира и втория по големина римски театър на Иберийския полуостров. Красиво и изпълнено с история място, встрани от утъпкания път и със средни максимални температури през февруари 17C, Картахена е много добър избор.

2. Ако обичате да гледате звездите...

Небето над Канарските острови
Избягвайте туристическите капани в южната част на Тенерифе (Канарски острови) и се отправете към връх Тейде, най-високия връх на Испания. Опитайте се да запазите една нощ в El Parador de las Cañadas del Teide хотел, за да получите най-добра гледка в близост до националния парк. Хотелът предлага невероятни услуги, а също така е и най- доброто място, от където да получим панорамен изглед на Канарските острови и осеяното със звезди небе на Канарите, удостоено със званието "Starlight" туристическа дестинация от ЮНЕСКО през 2013 година.

3. Ако обичате снега и сауната...

Формигал, област Арагон
Само на няколко километра от границата с Франция, Формигал, в испанския регион Арагон, е известен с едни от най-добрите писти в Испания. Пропуските за ползване на пистите са на достъпни цени, а 

©
Картахена, Испания
в курорта имат няколко големи хотели със сауни, където да релаксирате с любимия човек в Деня на влюбените. 

4. Ако сте чревоугодници...

Сан Себастиан, Испания
Сан Себастиан, или Доностия като е познат в Баска, е известен със своите pintxos (малките хапки, които срещаме под името пинчове или тапас), така че това е идеално място за хора, които търсят кулинарно приключение. 

Ще се потопите в неподражаема атмосфера, ще опитате едни от най- добрите испански специалитети и ще видите едни от най-красивите градски плажове в света, а възхитителния стар град на Сан Себастиан ще ви накара да се върнете отново.

5. Ако не можете без сладко...

Жирона, китно местенце в Испания
Каталунският град Жирона е дом на едни от най-добрите в Испания gelati магазини (за сладолед/ джелатории), но също така предлага и шоколадови "мухи" като местен деликатес.

Този непокътнат средновековен скъпоценен камък е също един от най-красивите градове на Испания. Историческият стар град е романтичен лабиринт от тесни улички, а един от местните мостовете е построен от известния Густав Айфел.

6. Ако сте ценители на виното...

Ла- Риоха лозя
В испанската област Ла Риоха се намират не само някои от най-добрите "Vinos" в света, а зашеметяващите гори и простиращите се лозя ще направят романтичното преживяване и опияняващо. Откакто организирането на пътешествия не представлява трудност, максимата "Не е важно къде си, а с кого си" не е актуална! Пътувайте, обогатявайте се и споделяйте преживяванията си! Романтичен, специален и испански Свети Валентин на всички влюбени!

Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: