ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Работници от Монтана и Бяла Слатина заживяват в Пловдив заради изгодни оферти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 13.02.2017Коментари (87)27536
©
На 10 и 11 февруари 2017 г. в Монтана и Бяла Слатина се проведоха заключителните събития от "Информационните дни на кариерата". Интересът на стотиците хора от тези населени места към работа в "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/ още веднъж показа, че фирмите от района на Пловдив предлагат добри условия и могат да намерят кадри в регионите с висока безработица, обобщиха организаторите.

Стратегическата инициатива "Информационни дни на кариерата", подкрепена от "Клъстер Тракия икономическа зона", община Пловдив и фондация "Тръст за социална алтернатива", стартира миналата година с цел привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ. 

"Информационните дни на кариерата" включваха 5 срещи в различни градове в страната с едни от най-големите фирми в пловдивския регион - "АББ България", "Белла България", "Биомашиностроене", "Кауфланд България", "Либхер Хаусгерете - Марица" и "Сенсата Технолоджис България".

В рамките на 3 седмици се проведоха срещи в Ловеч, Сливен, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина. Над 1000 души посетиха събитията и се срещнаха лично с представители на работодателите. Много от кандидатите имаха подходящ профил и започнаха процеса по кандидатстване, а няколко от тях вече са назначени и организират преместването си в Пловдив.

"Вярвахме в проекта, когато започна, но все пак имаше известен скептицизъм у нас. Нормално е да не си сигурен в успеха, когато си пионер в една сфера, но вече имаме назначени служители. Убедени сме в смисъла от инициативата и ще продължим да бъдем част от нея", сподели представител на една от фирмите участници.

Кандидат от Бяла Слатина реагира емоционално и благодари, че инициативата се случва и в неговия град: "Бог да ви поживи! Тук малкото, които си намират работа, е все за минимална заплата, а и нея я бавят с месеци".

Безработна жена разказа как е напуснала работата си в производствено предприятие, заминавайки за Гърция и след трудностите там е готова да замине за Пловдив, а опитът й е напълно подходящ за предлаганите позиции.

Организаторите потвърдиха, че срещите с работодатели ще продължат да се провеждат и до дни предстои да се обявят датите и градовете, които ще бъдат част от втория етап на инициативата "Информационни дни на кариерата". 


Още по темата: общо новини по темата: 520
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези "най-големи" фирми обикалят България и се опитват с трици, маймуни да ловят. Е, няма да Ви мине номера уважаеми Дами и Господа експлоататори. Маймуните, който работят за 500-600 лв на месец са изчезващ вид в България. Вече работят за 1000 - 1500 евро/лири в Западна Европа. Ако все пак успеете да хванете някоя и тогава жална Ви майка, ще преизпълните производствения план с години напред.
+3
 
 
kakво ли не правят само да не дават пари. Скоро ще се убедят обаче, че с неграмотни дивци нищо не става. С 500 лева в Пловдив си е мизерия.
+4
 
 
Неприятно е да го кажа, но белите на тази снимка са като цвете сред бурени.... толкова са нарядко!
+3
 
 
Абе не че нещо,ама половината дето пишете тука и си мислите, че като сте от Пловдив сте големи граждани се лъжете много.Написал нашия че в производствата работели маймуни..абе честно казано, като те гледам тебе и ти не си красавец и по начина който преценяваш си ми ясен..някой му бил казал,ми кажи на тоя някой да те хвърли от последни етаж направо.Нищо лично против града,даже обратното-мой любим град,но селяндурите са нявсякъде ,не само в този край, от който съм и аз.
+9
 
 
Първо наистина много е грозно така да говорим за хората,няма значение дали са от Бяла Слатина или Венеция.Проблемът с трудовия пазар у нас е отдавна и вече няма как да се спре обезлюдяването на определени региони,всички знаем кои.Относно подбиването на работната заплата,тук става въпрос за нискоквалифициран труд,за които и без тях работодателя не иска,а някои фирми и нямат възможност за повече.ОСновният проблем е в народопсихологията и манталитета на БГ бизнесмена,само тук има социални феномени от типа-фирма с 2 работника на 700брутна,а собственикът с чисто нов Мерцедес,дори и на германците им е странно това.След манталитета идва и това,че освен сектор Услуги ние произвеждаме продукти с ниска добавена стойност и неконкурентноспособни стоки.А чуждите инвеститори,които идват те идват заради евтината работна ръка,дори и в аутсорсинга,където за същата дейност и в Индия получават повече...така сме рекламирани пред света
на 13.02.2017 г.
+1
 
 
Отдоха им заводчетата.Ще ги разфасоват за нула време.
+3
 
 
Половината от хората на снимката обичат да говоря на " Бате, бате " и " Како, како " - мургавеят ми малко . И ето , че така наречените " Големи инвеститори " ще намерят начин да продължат да дават малки заплати, като си докарват хора от Северозападна /ла/ България
на 13.02.2017 г.
-1
 
 
Пловдив винаги е бил и винаги ще бъде център на света! Мислите че китайската империя,Индия и близкия изток ще са последните жителби на земята? Не в този град винаги е имало и винаги ще има хора от всякакви съсловия! Тук си живеем прекрасно българи,цигани,гърци,евреи,турци,арменци и др.Така ще бъде и занапред. Място под слънцето в този град има за всички и другаде може би не но тук ще можем да живеем и с авганистанците! Всичко не опира до хората а до реда който трябва да се наложи. Тук трябва да има ред поощрения и наказания. Ако застанете срещу хората това няма да е вече интернационалния Пловдив от който вие също не сте!
+7
 
 
Някой знае ли защо Германия е толкова развита икономически ? Защото цялата страна е гъсто населена ,почти няма обезлюдени райони. Какво става с този ход на работодателите ? Използват се тези хора за прокарването на техните интереси .Да не се увеличават заплатите в Пловдив.А тези райони ?Защо не строиха там заводи?Да не плащат квартири в Пловдив ? Абсолютно нищо няма да излезе от това -дори ще има отрицателен ефект за цялата държава !
0
 
 
Отвратен съм от коментарите ви! Не съм го очаквал от пловдивчани. Винаги съм си мислел, че подобна снобарщина е присъща само на шопинте, но уви. Не ни е проблема в пришълците, за съжаления местните сме зле!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: