ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежка техника влезе в Тунела, вижте как протича щателният оглед!
Автор: Мариана Панчева 11:51 / 15.02.2017Коментари (20)8564
"Щателен оглед на Тунела не е правен от 1995 година, когато е завършил последният голям ремонт на съоръжението." Това заяви за Plovdiv24.bg зам.-кметът на район "Централен" инж. Тошо Пашов минути преди началото на днешната проверка на сигурността, предаде репортер на Plovdiv24.bg от място. 

До 16 часа два екипа от експерти трябва да огледат осветителните тела в Тунела и анкерите, носещи лампите и контактната мрежа. Точно анкерите са обект на по-специално внимание - те ще бъдат подложени на контролно изпитание с тежести, за да стане ясно поддават ли, има ли корозиране и дали биха били потенциално опасни, поясни инж. Пашов. 
 
"Нашата задача е сигурността на конструкцията. Целта на последната реконструкция тук бе да се премахнат течовете. Това се случи чрез изграждане на хидроизолационна мембрана, която отвежда води от свода към основите на Тунела. Визуално няма пробив в системата, но проблемът е, че не може да знаем дали там, където анкерът преминава през нея, има вода, която да компрометира самия анкер и да го разхлаби".

Практически тестът за здравината ще се осъществи чрез окачване на тежести. 

"Ако е предвидено анкерите да носят 100 кг, сега ние ще ги натоварим допълнително с 50 кг, за да видим дали няма да поддадат", разказа инж. Пашов. Докладът за състоянието на Тунела трябва да е готов до 17 февруари.

Движението в тази част по бул. "Цар Борис Трети Обединител" ще се осъществява само в по едната лента на двете платна, без да бъде прекъсвано. Ограниченията важат до 16 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Щателен оглед на Тунела не е правен от 1995 година, когато е завършил последният голям ремонт на съоръжението." - Така сега не става ясно това първо изречение каква роля всъщност играе. Самокритика ли е? Извинение ли е? Признание за липса на контрол и професионализъм? Вменяване на вина на някого (например на четящи статии граждани) ли е? Просто нещо казано на вятъра ли е?
-1
 
 
вентилатори също трябва да има ,ама ша сложат другия път
+1
 
 
И какво? Трябва някой някъде да умре, за да се сетят да направят нещо, което и без това трябва да са длъжни да правят щателно поне веднъж годишно?
-3
 
 
Има ли все пак нещо, от което да сте доволни, коментиращите по-долу!! Било след "дъжд качулка", било в неудобно време.... Хайде този път да спрете да мрънкате и да видите, че все пак нещо се прави за наше добро!! С какво помагате с непрекъснатите си негативни коментари??? Очаквам голяма порция минуси!!! :) Хубав ви ден!
+3
 
 
А сега дали ще светнат всички лампи в тунела ?!!!
-1
 
 
В неделя не е толкова натоварено движението, особено преди обяд. Защо не го направиха тогава? За да види целият град колко са загрижени за всички нас? Е, видях и все си мисля, че една обикновена профилактика трябва периодично, редовно да се прави, а не да се сещат само тогава, кога стане белята.
+4
 
 
Първо - това се прави нощем и в Неделя най-често, когато няма хора и коли по улиците (или поне не толкова), вместо в най-натовареното време. Второ - взимайки пример от останалите бели държави в ЕС, на които тунелите отдавна са боядисани в бяло и с ЛЕД осветление, се замислете малко. Акомодацията е лош процес, но може да се противодейства като се помисли малко. Българска работа...
на 15.02.2017 г.
-3
 
 
Добромире, Баронов, сигурно трябваше първо тебе да питат, нали ? Точно за това се изходи по въпроса.....а кога според тебе е точното време за да правят огледи ???? ба*ти и мрънкалниците, все недоволни !!!!
на 15.02.2017 г.
+3
 
 
А кога ще проверите анкерите в подлезите??? Ама не пешеходните де...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: