ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев удари Локо (ГО) с гол на новата си бразилска перла
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:20 / 18.02.2017Коментари (18)10131
© Plovdiv24.bg
Фернандо Виана вкара единствения гол за Ботев в Горна Оряховица
Ботев (Пд) победи Локо (ГО) с 1:0 в мач от 20-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Горна Оряховица. Единственото попадение бе дело на новото бразилско попълнение на "канарчетата" Фернандо Виана още в 9-ата минута.

Успехът доближи жълто-черните до първата 6-ца във временното класиране. Пловдивчани имат вече актив от 27 точки, само една по-малко от 6-ия Дунав.

Двубоят започна с две интересни атаки в 9-ата минута. Първо дълъг пас изведе таранът на домакините Муса сам срещу Иван Чворович, но нападателят се забави и вратарят на Ботев улови топката.

При създалата се контраатака Тодор Неделев изведе по прекрасен начин Омар Косоко, който навлезе в наказателното поле на Локомотив. Нападателят си поведе дълго топката, което заблуди защитата и вратаря на домакините, а топката попадна у Фернандо Виана, който на празна врата я вкара за 0:1.

Десет минути по-късно след красиво заучено положение Виктор Генев се озова на чиста позиция, но пропусна да се разпише от близка дистанция.

В 27-ата минута Фернандо Виана се измъкна в наказателното поле, където падна, но съдията прецени, че няма дузпа.

В 38-ата минута бе най-чистото положение за "железничарите". След центриране от фаул Муса засече с глава. Иван Чворович изби с ръка, а топката рикошира в гредата и излезе в корнер.

В 58-ата минута Ботев бе много близо до удвояване на резултата. Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар, при който топката нацели страничната греда.

Няколко минути по-късно се стигна до доста комична ситуация пред вратата на Локомотив. Вратарят Калин Банков излезе напред, за да изчисти една топка, но се подхлъзна. След това той спринтира към наказателното поле, където улови кълбото пред погледа на Фернандо Виана.

До края на двубоя нямаше опасни ситуации, като веднъж се наложи Иван Чворович да отразява точен удар на влезлия като резерва Любомир Генчев, който е син на бившия ни национал Бончо Генчев.

Ботев игра в състав:



Още по темата: общо новини по темата: 11
22.02.2017
21.02.2017
18.02.2017
18.02.2017
18.02.2017
17.02.2017
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 19.02.2017 г.
+1
 
 
Дано Лазо,Виктор Генев и Чвора помогнат в защита,всичко останало ще бъде добре а и то си беше добре. Миналата есен по 3 парцала в нашата мрежа ги нямахме за нищо.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 19.02.2017 г.
+4
 
 
Хубава екскурзия, хубав мач и хубава победа! Ай канари!
+3
 
 
Нека не забравяме и Чворович... първото полувреме направи такова спасяване, че аз го виждах гол (с оглед досегашните вратари)...
на 19.02.2017 г.
+8
 
 
КАНАРИ НАПРЕД И НАГОРЕ!
+8
 
 
Тази година ще се удрят още доста Локо-та....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.02.2017 г.
+2
 
 
Сега друго изглеждаме, а? Стабилен вратар, стабилна защита, мобилни халфове - напред красота и изящество в атаката. Жалко, че Белия ги поприбра през второто полувреме - иначе буферчетата отиваха на резултат. Да се готвят следващите буфери!
+11
 
 
Хареса ми мача... Да второто полувреме се върнахме, но хубавото е, че стояхме стабилно отзад (нещо което адски куцаше напоследък)... Хареса ми Вутов с борбеността си, Виана с хъса си... Лъчката навлиза и той... Доволен съм... Важна победа за амбицийте ни за топ6... Дано имаме финансова стабилност и може и да го постигнем...
+10
 
 
Честита Победа на всички канари! Видяхме стабилна игра на нашите и много фантазия в атаката, особено през първото полувреме!
+12
 
 
Безсънна нощ за Стикс, Jako, mark1926 и всички олигофрени родени в болния мозък на най-голямата циганска отрепка след игито панджаров-невестулчето.
+11
 
 
Дано продължават така и ни радват по-често от есента!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: